Oreo Meringue Kisses (Skumboller med Oreo)

 

Kiss and make up  Heart

 

De mest populære kakene er ikke nødvendigvis så kompliserte!

Her har jeg dekket Oreokjeks med marengsskum og sjokoladetrekk.

Så enkelt er det!

Oreo + Marengs + Sjokolade = "Oreo Meringue Kisses" som er så gode at de får alle blide!  Smile

 

 

Ingredienser:

♥ ca. 20 Oreokjeks

Marengs:
♥ 5 eggehviter
♥ 3,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt


Sjokolade:
♥ 250 g sjokolade (helst overtrekkssjokolade, se tips)

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehviter stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til skikkelig tykk, hvit og blank marengs.

 

 

 

Sett Oreokjeks utover på et brett.

 

 

Vend vaniljeekstrakten forsiktig i marengsen og ha marengsmassen deretter i en kakesprøyte. Sprøyt marengsen i topper oppå Oreokjeksene.

 


La kjeksene stå en stund slik at marengsen tørker litt og fester seg til Oreokjeksene.

 

Smelt overtrekkssjokoladen i en skål i mikroen. Det tar ca. 1 minutt. Ta sjokoladen ut av mikroen og rør litt rundt. Sett sjokoladen eventuelt inn igjen i noen sekunder til.

 

 

 

Hold en og en marengs over skålen med den smeltede sjokoladen og øs forsiktig smeltet sjokolade over marengsen med en spiseskje. Det blir litt sølete, men hvis du holder helt ytterst på kjeksen blir det ikke så ille (se tips). Pass på at all marengs blir dekket av sjokoladen. Sett kjeksene på en rist for at overflødig sjokolade skal kunne renne av.

 

 

 

Når sjokoladen har stivnet, kan du sette kakene tilbake på serveringsfatet.

 

 

Tips:

♥ Det er lettere å øse den smeltede sjokoladen over marengsen med en spiseskje mens du holder kjeksen over skålen, enn å dyppe marengsen ned i den smeltede sjokolade. Selv om det blir littegrann sølete, unngår du i hvert fall risiko for at marengstoppen faller av kjeksene og ned i sjokoladen.

♥ Overtrekkssjokolade gir best resultat siden denne sjokoladen smelter lett og gir blank og fin overflate når sjokoladen har stivnet. Hvis du bruker vanlig kokesjokolade, bør du helst smelte sjokoladen over vannbad sammen med en liten teskje delfiafett for å få sjokoladen litt mer flytende. Du får kjøpt overtrekkssjokolade i ulike varianter i flere nettbutikker som selger matvarer og kakepynteutstyr, se for eksempel hos Cacas HER , Kakeboksen HER og Select Flavour HER.

 


Nam, dette er superdigg!  Heart 


♥ ♥ ♥ ♥

Oreo Meringue Kisses (Skumboller med Oreo)
Ingredienser

♥ ca. 20 Oreokjeks

Marengs:
♥ 5 eggehviter
♥ 3,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Sjokolade:
♥ 250 g sjokolade (helst overtrekkssjokolade, se tips)

Fremgangsmåte

Pisk eggehviter stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til skikkelig tykk, hvit og blank marengs.

Sett Oreokjeks utover på et brett.

Vend vaniljeekstrakten forsiktig i marengsen og ha marengsmassen deretter i en kakesprøyte. Sprøyt marengsen i topper oppå Oreokjeksene. La kjeksene stå en stund slik at marengsen tørker litt og fester seg til Oreokjeksene.

Smelt overtrekkssjokoladen i en skål i mikroen. Det tar ca. 1 minutt. Ta sjokoladen ut av mikroen og rør litt rundt. Sett sjokoladen eventuelt inn igjen i noen sekunder til.

Dypp en og en marengs i den smeltede sjokoladen og sett kjeksene på en rist for at overflødig sjokolade skal kunne renne av. Når sjokoladen har stivnet, kan du sette kakene tilbake på serveringsfatet.

Tips

♥ Overtrekkssjokolade gir best resultat siden denne sjokoladen smelter lett og gir blank og fin overflate når sjokoladen har stivnet. Hvis du bruker vanlig kokesjokolade, bør du smelte sjokoladen sammen med en liten teskje delfiafett for å få sjokoladen litt mer flytende. Du får kjøpt overtrekkssjokolade i flere nettbutikker som selger kakepynteutstyr.

32 kommentarer

Hei...:)
Hvor får en kjøpe vaniljeekstraktKan man eventuelt bruke vaniljesukker?

Som svar på av maren bonesmo (ikke bekreftet)

Vanligesukker og ekstrakt er ikke det samme!
Ekstrakt selges i ca alle dagligvarebutikker, flasken er lik en konditorfarge, bare gul-aktig :) Står med baketingene

Som svar på av camilla (ikke bekreftet)

Ja, du kan bruke vaniljeessens som fås kjøpt i så å si alle matvarebutikker (vaniljeekstrakt er det samme, men laget med ekte vanilje - men litt vanskeligere å få tak i). Hvis man vil bruke vaniljesukker, kan det piskes inn i marengsen sammen med sukkeret. Man kan også tilsette frø fra vaniljestang, det gir sannsynligvis aller best smak, men da får man de karakteristiske små svarte prikkene i marengsen.

Som svar på av Kristine - Det…

Jeg har laget min egen vaniljeekstrakt av vaniljestenger og sprit. Du må bruke endel vaniljestenger, men det kan være en fin måte å utnytte selve stanga når frøene er skrapt ut og brukt til andre ting. I jula går det alltid mye vanilje her i huset til diverse desserter, så da er det bare å legge selve stanga i glasset med sprit. Skyll den i kaldt vann dersom den har kokt med i fløten til karamellpudding eller liknende.

Som svar på av Kristine - Det…

Jeg har laget min egen vaniljeekstrakt av vaniljestenger og sprit. Du må bruke endel vaniljestenger, men det kan være en fin måte å utnytte selve stanga når frøene er skrapt ut og brukt til andre ting. I jula går det alltid mye vanilje her i huset til diverse desserter, så da er det bare å legge selve stanga i glasset med sprit. Skyll den i kaldt vann dersom den har kokt med i fløten til karamellpudding eller liknende.

Takk for tips om oreokjeks! Jeg tror at jeg vil bruke gelatinplater også, som i kokosbollekaker, da holder det seg bedre, og er enklere å spise for barna. :)

Det funker veldig fint uten gelatin her, Marianne. Når sjokoladen har stivnet, holder den marengsen helt på plass. Men ikke farlig å tilsette gelatin heller hvis du vil :-)

De ser kjempegode ut! Hvilke butikker kan man få kjøpt overtrekkssjokolade, om man ikke rekker å bestille på nett? :)

Hos Cacas-butikken i Oslo vet jeg i hvert fall at slik sjokolade kan kjøpes. Vet ikke om andre butikker, men nettbutikker leverer som regel veldig raskt:-)

NAM!!

Som svar på av Silje (ikke bekreftet)

yes! :)

Hei
Fantastisk lekre saker:)
Marengsen ble stiv, men syns den ville røre litt på seg i det jeg skulle dyppe dem i sjokoladen, så neste gang vil jeg lage dem med italiensk marengs, den er flott å jobbe med
Sjokoladeovertrekket ble konge, stivnet nesten med en gang, og med den myke innersia av marengs:)mmmmmm, snadder

Som svar på av Astrid (ikke bekreftet)

Takk for kommentaren din, Astrid! Det minte meg på at det jeg gjorde etter hvert faktisk var å øse smeltet sjokolade over marengsen med en spiseskje i stedet for å dyppe marengsen i sjokoladen. Da er det ingen fare for at marengsen sklir av kjeksen :-) Jeg har korrigert oppskriften og skrevet dette inn nå. Takk igjen:-) Ja, sjokoladeovertrekk er supert!

Hei!
Tror du det går ann å bruke sånn sjokolade som stivner på is?:) type Freia sjokoladetrekk :)

Hei!
Tror du det går ann å bruke sånn sjokolade som stivner på is?:) type Freia sjokoladetrekk :)

Kakene var veldig gode Men har du et tips om glutenfrie kjeks.Barnebarnet mitt har søliaki..:)

Jeg har også cøliaki. Du får kjøpt oreo-lignende kjeks i en del dagligvarebutikker. Ellers kan et annet tips være å skjære marsipan i skiver å steke dem i ovnen. Kjøpte "flødeboller" i Danmark med det som bunn, og det smakte himmelsk :-)

Hei
Lurte på om man kan bruke freia melkesjokolade, kokesjokolade til overtrekk?

Som svar på av Nasra Ahmed (ikke bekreftet)

Eg brukte da eg hadde.. og då brukte eg 200 gr mjelkesjokolade og 50 gr mørk kokesjokolade og ein litt stor klomt med delfiafett… Kjempe god og kjempe fin på :)

Om marängsmeten är för lös, vad är det då jag har gjort fel? Ska jag lägga till fler ägg eller mer socker för att få den att bli hårdare?

Om marengsen din er for løs, har du mest sannsynlig fått med litt eggeplomme i bollen.
Eller så er ikke utstyret rent nok for evt. fett.

Når det skjer, så er det bare og begynne på nytt. Går ikke ann og redde det :(

Hei. Jeg lurer også på hvordan disse oppbevares best, og hvor lang holdbarheten er? Har laget noe lignende før som jeg oppbevarte i en kakeboks i kjøleskapet. Sjokoladen ble da "duggete", og etter en dag kjente jeg sukkerkornene i marengsen. Hva har jeg gjort feil? Takknemlig for svar :)

Mvh
Rita

Hei. Jeg vil gjerne bake disse i kveld, men skal ikke serveres før i morgen kveld. Holder disse over natten, og evt. bør de stå kaldt eller på benken?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift