Sjokolademoussecookies med valnøtter


Dette er kaker som havnet på min favorittliste allerede fra første bit!

Kakene består av marengs som tilsettes mye, smeltet sjokolade, hvilket gir kakene en veldig rik og mye mer "ekte" sjokoladesmak enn om man bruker kakao. I tillegg blandes marengsen med hakkede valnøtter, som jo smaker fantastisk godt sammen med sjokolade! Kakene inneholder ikke noe hvetemel, og blir derfor ikke så mektige og dessuten deilig, bløte i konsistensen.

Nesten som stekt sjokolademousse...

Dette er kaker som er raske å lage, så disse rekker du fint å lage på hvilken som helst ukedag.

 


 

Yummy!  Heart 

 

Ingredienser:

♥ 3 eggehviter
♥ 2 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ss maisenna
♥ 250 g kokesjokolade
♥ 200 g valnøtter


Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking på lav hastighet og ha deretter i vaniljesukkeret. Pisk så videre på full hastighet til tykk marengs.

Smelt sjokoladen over vannbad. Avkjøl sjokoladen til den er romtemperert (men fortsatt helt smeltet) før du vender den forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Vend deretter i hakkede valnøtter og maisenna. Ikke rør mer i marengsen enn nødvendig (se tips).

Klikk spiseskjestore kaker ut på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn god avstand mellom kakene, for de flyter noe ut under stekingen. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 10 minutter. De vil virke veldig bløte når de tas ut av ovnene, og det er slik de skal være (se tips). Avkjøl kakene på platen i minst 10 minutter før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt (se tips).

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at du ikke rører mye når du vender smeltet sjokolade, hakkede valnøtter og maisenna i marengsen. Da vil nemlig marengsen miste fastheten sin og bli tynn i konsistensen igjen - og da får du helt flate kaker! Du skal bare vende dette såvidt i marengsen med en slikkepott og røre minst mulig.

♥ Vær oppmerksom på at disse kakene vil virke helt bløte når de tas ut av ovnen. Ikke stek dem lenger! Kakene stivner i konsistensen når de avkjøles, men skal beholde en bløt kjerne. Steker du kakene lenger enn det som står i oppskriften, kommer de til å bli helt harde når de er kalde, og det er ikke meningen.

♥ Siden kakene er så bløte når de er varme, må de avkjøles før de flyttes fra stekeplaten til kakeristen, ellers går kakene i stykker.

♥ Kakene holder seg fine lenge. Du kan oppbevare dem i plast og de kan også fryses.

 


Dette er kaker som skal ha en myk og fantastisk deilig kjerne!

 

Det nydelige serviset er sponset av GreenGate.

 

Prøv disse fantastisk gode kakene!

Det er å fort gjort - og du vil ikke angre.. !  Yum

 



♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Sjokolademoussecookies med valnøtter
Ingredienser

♥ 3 eggehviter
♥ 2 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ss maisenna
♥ 250 g kokesjokolade
♥ 200 g valnøtter

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking på lav hastighet og ha deretter i vaniljesukkeret. Pisk så videre på full hastighet til tykk marengs.

Smelt sjokoladen over vannbad. Avkjøl sjokoladen til den er romtemperert (men fortsatt helt smeltet) før du vender den forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Vend deretter i hakkede valnøtter og maisenna. Ikke rør mer i marengsen enn nødvendig (se tips).

Klikk spiseskjestore kaker ut på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn god avstand mellom kakene, for de flyter noe ut under stekingen. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 10 minutter. De vil virke veldig bløte når de tas ut av ovnene, og det er slik de skal være (se tips). Avkjøl kakene på platen i minst 10 minutter før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt (se tips).

Tips

♥ Det er viktig at du ikke rører mye når du vender smeltet sjokolade, hakkede valnøtter og maisenna i marengsen. Da vil nemlig marengsen miste fastheten sin og bli tynn i konsistensen igjen - og da får du helt flate kaker! Du skal bare vende dette såvidt i marengsen med en slikkepott og røre minst mulig.

♥ Vær oppmerksom på at disse kakene vil virke helt bløte når de tas ut av ovnen. Ikke stek dem lenger! Kakene stivner i konsistensen når de avkjøles, men skal beholde en bløt kjerne. Steker du kakene lenger enn det som står i oppskriften, kommer de til å bli helt harde når de er kalde, og det er ikke meningen.

♥ Siden kakene er så bløte når de er varme, må de avkjøles før de flyttes fra stekeplaten til kakeristen, ellers går kakene i stykker.

♥ Kakene holder seg fine lenge. Du kan oppbevare dem i plast og de kan også fryses.

Kakekategori
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Hei.
Undervarmen på komfyren funker ikke, og jeg skulle gjerne laget disse i dag! Kan det gå med varmluft? Isåfall hvilken temperatur og tid tror du vil være ok?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift