Vaniljesauskake med epler i langpanne


Dette er en stor og saftig eplekake i langpanne som du setter sammen in no time!

 

 

Oppskriften er basert på en av de mest populære langpannekakene her på Det søte liv som heter Vaniljesauskake. Vaniljesausen i deigen gjør at kaken får myk konsistens og veldig god vaniljesmak.

Jeg har også tidligere laget den med epler i litt ulike typer kakeformer, se Vaniljesauskake med epler (liten langpanne) og Eplekake med vaniljesaus (rund kake).

 

 

Denne oppskriften er som sagt beregnet på stor langpanne.

 

 

God fornøyelse! 

 

 

Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdigkjøpt vaniljesaus
♥ 800 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker

Fyll:
♥ 12 epler
♥ 4 ss kanel
♥ 4 ss sukker


Fremgangsmåte:

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett i deigen i et pent mønster. Strø over rikelig med sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen.

 

 

Skjær kaken opp i passe store serveringsstykker og løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade.

 

 

 

Myk og saftig kake!

 

 

 

Tips:

♥ Jeg pleier å bruke ferdigkjøpt vaniljesaus fra Tine (Piano) til denne oppskriften.

Kaken kan også lages med hjemmelaget vaniljesaus som du finner oppskriften på her.

 

 

♥ Kaken holder seg myk i flere dager og den pakkes godt inn i plast. Kakestykkene er også kjempefine å fryse.

 

 


Nytelse i hver bit!   Yum 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Vaniljesauskake med epler i langpanne
Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdigkjøpt vaniljesaus
♥ 800 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker

Fyll:
♥ 12 epler
♥ 4 ss kanel
♥ 4 ss sukker

Fremgangsmåte

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett i deigen i et pent mønster. Strø over rikelig med sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen.

Skjær kaken opp i passe store serveringsstykker og løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade.

Tips

♥ Jeg pleier å bruke ferdigkjøpt vaniljesaus fra Tine (Piano) til denne oppskriften. Kaken kan også lages med hjemmelaget vaniljesaus som du finner oppskriften på her på Det søte liv.

♥ Kaken holder seg myk i flere dager og den pakkes godt inn i plast. Kakestykkene er også kjempefine å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

21 kommentarer

prøvde denne til skoleavslutningen, men synes den ble litt "tung" skulle vært luftigere. hva gjorde jeg fwil tror du

Som svar på av Trolldamen (ikke bekreftet)

Denne kaken skal være litt kompakt, så det er ikke sikkert at du har gjort noe feil. Vanskelig å si for meg fordi jeg ikke helt vet hvor tung kaken din ble da. Hvis du vil ha en luftigere type, kan du uansett se på oppskriften på Eplekake i langpanne her på Det søte liv. Når kaken er uten vaniljesaus, blir kaken også mindre klebrig og dermed luftigere.

Da har du ikke stekt kaken lenge nok. Ovner er forskjellige, så man må alltid sjekke med en kakenål om kaken er stekt i midten før den tas ut av ovnen.

Det er riktig mengde hvetemel i deigen, Rita. Hvis du har for lite mel i deigen, vil epleskivene kunne synke ned til bunnen av kaken under stekingen, og det er jo finest om de ligger øverst på kaken når kaken er ferdig :-)

Denne kaken har stått til kjøling på benken en stund og det lukter himmelsk. Stekte den ca ti minutter lengre enn anbefalt. Smakte på den sammen med min datter nå og begge synes den ble veldig god. Takker så mye for oppskriften :)

Enkel og grei kake for oss som ikke er så veldig vant med å bake! God var den og! En ekstra bonus er at den er uten egg. Det er mange egg allergikere som sikkert ville vært begeistret for denne oppskriften!

Lett å lage, god smak. Den ble veldig tung, enda jeg fulgte oppskriften nøye. Måtte bakes mye lenger i min ovn. Morsomt å ha vaniljesaus i deigen, men ja den blir ganske kompakt av dette.

Kake ble ikke gjennomstekt etter over 1 time i ovnen! Tommel ned for denne oppskriften!! Anbefales ikke.

Kake Nr 1 ble ikke stekt etter 1 time. Kake Nr 2 ble gjennomstekt på 180 grader på en time og ti minutter. Og denne ble en kjempesuksess på jobb

1 kake ble ferdig etter 1 time og 15min og den ble kjempe god, men prøvde denne til selskap en andre gang, det endte med at den aldri ble ferdigstekte den i nesten 2 timer og enda ble de ikke ferdig

En lettvint og deilig eplekake- saftig og fin. Har etterhvert bakt den minst 20 ganger til kirkekaffe- og den er ungenes favoritt. Oppskriften (og adressen) er også rundelig delt ut både til familie og hjemmesykepleierne som kommer til min mann. Tusen takk.
Har bakt flere av variasjonene også, men ender oftest opp med denne

Hei,

Denne oppskriften er super. Jeg får så mye skryt av denne her. Måtte finne alternative oppskrifter da minsten er allergisk mot egg. Men han liker ikke konsistensen av stekte epler, så i starten tok jeg halvparten med epler og halvparten uten - bare med sukker og kanel på toppen.

Når jeg baker den nå, så har jeg blåbær i røra, og det har vært en veldig suksess. Veldig søt og veldig god.

Takk for inspirasjon og at du delte denne oppskriften :-)

Å herlighet for en nydelig kake 😋😋😋 Knallgod. Super oppskrift.Den skal lages igjen!

Lagde denne i kveld, som andre har kommentert ble heller ikke min ferdig stekt, etter 1t og 20m i ovnen 😅 Det står 30x40 i oppskriften, men kanskje den er ment for litt større langpanne som hører til ovnen? Det ville gitt mening, for den ser mye lavere ut på bildet enn min ble😂 Smaken var iallefall veldig god! Ytterkanten kan fortsatt spises heldigvis🥰

Baker akkurat nå denne kaka, og for meg ser det ut som at det kan være for mye mel? Røra ble en tjukk seig guffe. Nå har den snart stått en time på 190 gr., og fremdeles ikke stekt 🤔

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift