Karamellcupcakes med Dumlekrem

Det nærmer seg igjen helgekos .....

 

og i den anledning har du her denne ukes "weekend temptation" fra Det søte liv:

 

Uimotståelige, store og utrolig myke "Karamellcupcakes med Dumlekrem"!

 

 

Ingredienser:

Karamellmuffins:
2 store egg
4 dl sukker
4 ss karamellsaus
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
150 g smør
2 dl melk
5,5 dl hvetemel

Dumlekrem:
2 egg
200 g melis
100 g smør
200 g kokesjokolade
1 pk Dumle sjokolader (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Pisk inn karamellsaus, bakepulver og vaniljesukker. Smelt smøret og bland med melken. Vend dette inn i deigen vekselsvis med melet til en jevn og klumpfri deig.

Sett papirformer i muffinsbrett (se tips) og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 15-20 min, eller til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl helt.
 

Til Dumlekremen piskes egg og melis til tykk eggedosis. Smelt smøret i en kjele. Tilsett oppdelt kokesjokolade og Dumlesjokoladene. Rør til sjokoladen har løst seg helt opp og avkjøl blandingen. Pisk den så inn i eggedosisen til en glatt og blank sjokoladekrem. Sett kremen i kjøleskapet til den er fast nok til at den holder fasongen ved sprøyting (se tips).

Fyll Dumlekremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver cupcake.

Oppbevar kjølig frem til servering.

 

såååå godt.....

 

Tips:

♥ Som karamellsaus kan du enten bruke den fra Freia som fås kjøpt i de fleste norske matbutikker eller som jeg har gjort her, karamellsausen fra Hershey's som heter Classic Caramel Sundae Syrup. Begge deler selges på flaske, men den amerikanske er noe tykkere i konsistensen. Smaken på cupcakesene blir omtrent den samme.

 


♥ Dumle er populære sjokolader som består av myk karamell (toffee) dekket av melkesjokolade (fra Fazer). I pk er på 220 g.

 

 

♥ Det er viktig at Dumlekremen står kjølig lenge nok til at den blir fast nok i konsistensen at den kan sprøytes ut. Det tok et par timer for min del. Det er også viktig at muffinsene er helt kalde før du har på kremen.

Hvis du foretrekker mindre krem på toppen, går det an å lage halv porsjon Dumlekrem og smøre et mindre lag på toppen av hver muffins.

♥ De vakre papirformene jeg har brukt heter "Tulip Lily" og fås blant annet kjøpt i nettbutikken til www.strosselannat.se. 

♥ Se også "Karamellcupcakes" som er lignende cupcakes med annen type frosting, og oppskrift på "Brownies med dumlekrem" her på Det søte liv.

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

 

NYT HELGEN FOLKENS!!!  Icon e biggrin

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Karamellcupcakes med Dumlekrem
Ingredienser

Karamellmuffins:
2 store egg
4 dl sukker
4 ss karamellsaus
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
150 g smør
2 dl melk
5,5 dl hvetemel

Dumlekrem:
2 egg
200 g melis
100 g smør
200 g kokesjokolade
1 pk Dumle sjokolader (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Pisk inn karamellsaus, bakepulver og vaniljesukker. Smelt smøret og bland med melken. Vend dette inn i deigen vekselsvis med melet til en jevn og klumpfri deig.

Sett papirformer i muffinsbrett (se tips) og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 15-20 min, eller til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl helt.

Til Dumlekremen piskes egg og melis til tykk eggedosis. Smelt smøret i en kjele. Tilsett oppdelt kokesjokolade og Dumlesjokoladene. Rør til sjokoladen har løst seg helt opp og avkjøl blandingen. Pisk den så inn i eggedosisen til en glatt og blank sjokoladekrem. Sett kremen i kjøleskapet til den er fast nok til at den holder fasongen ved sprøyting (se tips).

Fyll Dumlekremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver cupcake. Oppbevar kjølig frem til servering.

Tips

Som karamellsaus kan du enten bruke den fra Freia som fås kjøpt i de fleste norske matbutikker eller som jeg har gjort her, karamellsausen fra Hershey's som heter Classic Caramel Sundae Syrup. Begge deler selges på flaske, men den amerikanske er noe tykkere i konsistensen. Smaken på cupcakesene blir omtrent den samme.

Dumle er populære sjokolader som består av myk karamell (toffee) dekket av melkesjokolade (fra Fazer). I pk er på 220 g.

Det er viktig at Dumlekremen står kjølig lenge nok til at den blir fast nok i konsistensen at den kan sprøytes ut. Det tok et par timer for min del. Det er også viktig at muffinsene er helt kalde før du har på kremen.

Hvis du foretrekker mindre krem på toppen, går det an å lage halv porsjon Dumlekrem og smøre et mindre lag på toppen av hver muffins.

Kakekategori
Allergier og preferanser

6 kommentarer

Har sett en deilig troikakake i et blad... Problemet er at jeg ikke finner den igjen. Har du noen gode oppskrifter på det ?

Hvordan ville du gjort denne slik at denne oppskriften ble glutenfri ? Det er jo for så vidt bare melet som må byttes ut, men hvilke mengder og er det noe mel som er bedre enn annet ?

Mvh

Charlotte

Hei! Hvor mange muffins blir det? Eller hvor mange muffins tror du det blir fra denne oppskriften?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift