Buckeye Brownies


Buckeye Brownies er en himmelsk god, amerikansk klassiker!

Her er bløt, mørk sjokoladebrownies forenet med peanøttkrem og melksjokoladeglasur..... ah, nam!  Yum

 

 

Sjokolade og peanøtter smaker alltid fantastisk godt sammen!

Hva med å teste ut denne kaken i helgen?

Den er lett å lage!  Wink

 

Ingredienser:

Browniesbunn:
♥ 150 g smør
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 3 store egg
♥ 4 dl sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kakao
♥ 2,25 dl hvetemel

Peanøttfyll:
♥ 2 dl peanøttsmør (kremete type)
♥ 50 g smør
♥ 5 dl melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ss melk

Melkesjokoladeglasur:
♥ 300 g melkesjokolade
♥ 0,5 dl peanøttsmør (kremete type)

 

Fremgangsmåte:

Browniesbunn:

Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen.

Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (20x30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen.
 

Peanøttfyll:

Pisk sammen mykt peanøttsmør, romtemperert smør, melis, vaniljeekstrakt og melk til en luftig peanøttkrem. Synes du kremen virker for tørr, kan du piske inn en ekstra spiseskje melk. 

Smør peanøttfyllet over browniesbunnen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer.
 

Melkesjokoladeglasur:

Smelt melkesjokoladen over vannbad (eller i mikroen) sammen med peanøttsmøret. Fordel sjokoladeglasuren over peanøttfyllet på toppen av kaken.

Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet (kaken må gjerne stå i kjøleskapet over natten).

 

 

Del kaken i firkanter med en skarp kniv.

 

 

Absolutely delicious  Heart 

 

 

Tips:

Kakestykkene er supre å fryse!

Se også oppskrift på Peanut Butter Fudge Brownies, som er en lignende kake, men med litt bløtere peanøttfyll og sjokoladekrem på toppen.

 


Buckeye Brownies smaker supergodt til kaffekoppen.

 

 

Say no more.... 

 

 

GOD HELG, DERE!  Icon e biggrin


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Buckeye Brownies
Ingredienser

Browniesbunn:
♥ 150 g smør
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 3 store egg
♥ 4 dl sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kakao
♥ 2,25 dl hvetemel

Peanøttfyll:
♥ 2 dl peanøttsmør (kremete type)
♥ 50 g smør
♥ 5 dl melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ss melk

Melkesjokoladeglasur:
♥ 300 g melkesjokolade
♥ 0,5 dl peanøttsmør (kremete type)

Fremgangsmåte

Browniesbunn:

Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen. Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen.

Peanøttfyll:

Pisk sammen mykt peanøttsmør, romtemperert smør, melis, vaniljeekstrakt og melk til en luftig peanøttkrem. Synes du kremen virker for tørr, kan du piske inn en ekstra spiseskje melk. 

Smør peanøttfyllet over browniesbunnen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer.

Melkesjokoladeglasur:

Smelt melkesjokoladen over vannbad (eller i mikroen) sammen med peanøttsmøret. Fordel sjokoladeglasuren over peanøttfyllet på toppen av kaken.

Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet (kaken må gjerne stå i kjøleskapet over natten).

Del kaken i firkanter med en skarp kniv.

Tips

Kakestykkene er supre å fryse!

14 kommentarer

Så helt magisk ut denne kaken!
Står i oppskriften at man skal ha 5 dl melis i nøttekrem, men står ikke om denne i fremgangsmåten.. Prøvde å lage kremen med melis, men endte opp med en klumpete krem"/
Skal man ha melis i kremen?

Hei. Eg å lura på det her med melisen:-) vi tok oppi melis men endte med å ha oppi mye mere melk en det stod.. Da blei kremen lett å gni utover bunnen☺️ Nå står den i kjøleskap så håper den blir like go som kaka di ser ut.. Men 5 dl melis oppi den nøttekremen blei pulver med bare 2 sa melk

Skal melisen og smøret i peanøttkremen piskes fluffy før de andre ingrediensene tilsettes?
Prøvde å bare blande alt, men da måtte jeg ha 8ss melk og blandinga var fortsatt hard, varma den litt i mikroen og klarte da å trykke den ut over brownien.. Brownien var forsåvidt veldig godt da! Men peanøttkremen ble veldig kompakt. Bare halvparten så høy som på bildet. Kjedelig å lage mislykket kake.

Hei
Jeg byttet bare ut 5dl melis med 5ss istedenfor og den ble veldig lett å smøre ut. Kanskje ikke kjempe søt, men det tar jo bunnen og toppen seg av

Hei. Dette er en kjempeflott side som jeg ofte er innom. Men jeg synes du alt for sjelden svarer på spørsmålene som blir stilt. Lurer på de samme tingene som de ovenfor.

Mvh
Rita

Hei. Dette er en kjempeflott side som jeg ofte er innom. Men jeg synes du alt for sjelden svarer på spørsmålene som blir stilt. Lurer på de samme tingene som de ovenfor.

Mvh
Rita

Hei. Dette er en kjempeflott side som jeg ofte er innom. Men jeg synes du alt for sjelden svarer på spørsmålene som blir stilt. Lurer på de samme tingene som de ovenfor.

Mvh
Rita

Hei!
Hvordan ble det med melisen? Noen som vet?

Jeg lurer også på melisen. Leste en annens oppskrift på denne som var veldig lik, der sto det at man skulle blande smør, peanøttsmør og vaniljeekstrakt først. Deretter blande inn melk og melis litt og litt. Vet ikke om dette hjelper, men jeg skal gi denne kaken et forsøk :)

Vet det er litt sent, men ville bare legge igjen et tips for dere i fremtiden som skal lage denne kaken. Når jeg lager sånne kremer som peanøttkremen, pisker jeg alltid smøret myk, tilsetter melisen. Istarten "klomper" det seg, men du må piske til den blir mer kremete. Den blir hard og stiv, men melisen skal ikke syntes. Da tilsetter du peanøttsmøret, vaniljen, mikser det inn, og melken gradevis

Klem fra en bakeglad 16 åring❤️

Jeg brukte samme fremgangsmåte som miriam. Tilsatte 2 ss ekstra med melk for å få den litt "bløtere". Da ble den veldig bra!

En nydelig og dekadent kake, men jeg må innrømme jeg holdt på å steile når jeg så hvor mye sukker som skulle i, både i brownien og i peanøttkremen. Jeg vet at sånne amerikanske kaker skal ha noe helt utrolig mye sukker og det blir for mye for min del.
Jeg brukte derfor bare 3 dl sukker i brownien og 2,5 dl melis i kremen. Det ble akkurat passe etter min mening. Da behøvde jeg heller ikke å tilsette noe melk.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift