Silviakake i langpanne


Hei kjære følgere!

Håper dere koser dere med påskeferie!  

I dag vil jeg vise dere en langpannekake som passer utmerket til påsken, men også ellers på året.

 

 

"Silviakaka" er en svensk klassiker, som opprinnelig lages som rund formkake, men den er også veldig populær som langpanne. Kaken er saftig og myk, og dekkes med en kjempegod gul krem.

Det mest vanlige er å drysse kaken med kokos.

 

 

 

Men det blir også lekkert å pynte kaken med fargerikt kakestrøssel som jeg har brukt her.  Smile  

 

 

Kaken er til stor langpanne.

 

 

Ingredienser:

♥ 6 egg
♥ 6 dl sukker 
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 6 ts bakepulver
♥ 6 dl hvetemel
♥ 3 dl kaldt vann

Glasur:
♥ 200 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 eggeplommer
♥ 4 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ kokos eller kakestrøssel

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til skikkelig lys og tykk eggedosis (se tips).

Sikt sammen mel, vaniljesukker og bakepulver. Sikt det deretter i eggedosisen og vend dette forsiktig inn sammen med kaldt vann. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen jevn og klumpfri (se tips).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter, til kaken er gyllen i fargen og gjennomstekt. Avkjøl kaken i langpannen.

Til den gule kremen smeltes først smøret i en kjele. Tilsett sukker, eggeplommer og vaniljesukkeret og gi blandingen et oppkok. Rør hele tiden så kremen ikke setter seg fast i bunnen av kjelen. La kremen småkoke mens du visper hele tiden i 2-3 minutter. Du vil etter hvert merke at den tykner i konsistensen.

Ta kjelen av platen og la den gule kremen bli helt kald. Sett den gjerne i kjøleskapet en stund. Glasuren må bli tykk nok til at den lar seg smøre utover kaken.

Når glasuren har passe konsistens, fordeler du den jevnt over kaken. Dryss over kokos og/eller kakestrøssel. Jeg testet begge deler på hver sin halvdel av kaken.

 

 

Del kaken i firkanter.

 

 

 

Utrolig god og myk og DEILIG kake!  Yum  

 

 

 

Tips:

 Det er veldig viktig for å få riktig konsistens på kaken at du pisker eggedosisen lenge nok. Jeg bruker elektrisk mikser i ca 10-15 minutter. 

 Det er også viktig at du ikke rører for kraftig når du skal vende det tørre og vann inn i eggedosisen. Da mister du luften i eggedosisen. Likevel må du så klart røre nok til at melklumpene fjernes. Jeg synes det fungerer bra å bruke stålvisp (ballongvisp), for da blir deigen nokså raskt jevn og fin.

 En tredje ting som er viktig å være oppmerksom på er at den gule glasuren må kokes en stund, slik at den begynner å tykne. Siden det er smør i kremen, vil konsistensen på kremen bli fastere når kaken står i kjøleskapet (for da stivner smøret), og bli bløtere og litt rennende igjen når kaken står i romtemperatur. 

 Kakebitene er fine å fryse!

 

 


ANNONSE:

Det supersøte serviset med rosa, små hjerter er fra GreenGate og heter Abelone White.

Superfint til våren og sommeren!

 

 

Denne langpannekaken lager du raskt, og så har du noe godt til resten av påsken.  Heart  

 

 

Ha en kjempefin påskeaften alle sammen!

Jeg er tilbake i morgen med en ny, deilig påskekake.  Smile  


 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Silviakake i langpanne
Ingredienser

♥ 6 egg
♥ 6 dl sukker
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 6 ts bakepulver
♥ 6 dl hvetemel
♥ 3 dl kaldt vann

Glasur:
♥ 200 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 eggeplommer
♥ 4 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ kokos eller kakestrøssel

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til skikkelig lys og tykk eggedosis (se tips). 

Sikt sammen mel, vaniljesukker og bakepulver. Sikt det deretter i eggedosisen og vend dette forsiktig inn sammen med kaldt vann. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen jevn og klumpfri (se tips).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter, til kaken er gyllen i fargen og gjennomstekt. Avkjøl kaken i langpannen.

Til den gule kremen smeltes først smøret i en kjele. Tilsett sukker, eggeplommer og vaniljesukkeret og gi blandingen et oppkok. Rør hele tiden så kremen ikke setter seg fast i bunnen av kjelen. La kremen småkoke mens du visper hele tiden i 2-3 minutter. Du vil etter hvert merke at den tykner i konsistensen.

Ta kjelen av platen og la den gule kremen bli helt kald. Sett den gjerne i kjøleskapet en stund. Glasuren må bli tykk nok til at den lar seg smøre utover kaken.

Når glasuren har passe konsistens, fordeler du den jevnt over kaken. Dryss over kokos og/eller kakestrøssel. Jeg testet begge deler på hver sin halvdel av kaken.

Del kaken i firkanter.

Tips

♥ Det er veldig viktig for å få riktig konsistens på kaken at du pisker eggedosisen lenge nok. Jeg bruker elektrisk mikser i ca 10-15 minutter. 

♥ Det er også viktig at du ikke rører for kraftig når du skal vende det tørre og vann inn i eggedosisen. Da mister du luften i eggedosisen. Likevel må du så klart røre nok til at melklumpene fjernes. Jeg synes det fungerer bra å bruke stålvisp (ballongvisp), for da blir deigen nokså raskt jevn og fin.

♥ En tredje ting som er viktig å være oppmerksom på er at den gule glasuren må kokes en stund, slik at den begynner å tykne. Siden det er smør i kremen, vil konsistensen på kremen bli fastere når kaken står i kjøleskapet (for da stivner smøret), og bli bløtere og litt rennende igjen når kaken står i romtemperatur. 

♥ Kakebitene er fine å fryse!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

23 kommentarer

Hei.

Kan jeg bruke samme oppskrift i rund eller firkanta form? Eller blir det da forandring på oppskriften ettersom denne er til langpanne :/

Denne var rett og slett helt nydelig ! Fantastisk sukkerbunn og deilig glasur. Denne har jeg tenkt å lage til 17-mai med samme glasur, bare pynte norskeflagg med friske blåbær, bringebær og kokkos . Endelig har jeg funnet en langpannekake man kan ta med til ALT. Takk for fin oppskrift:)

Som Elisabeth over har jeg nå fått problemer da glasuren blir veldig sukrete og kornete av sukkeret,hva gjør jeg feil?

Jeg har fått oppskrift fra Sverige, og i den står det melis i steden for sukker på glasuren.
150 gr smør smeltes i en panne, ha i 4 dl melis, 4 ss vaniljesukker og 2 eggeplommer. Rør til passelig konsistens. I denne oppskriften jeg har er det ikke vaniljesukker i selve kakebunnen.

Hei
I kremen bruker du meierismør der ?
Det bruker eg i gule krem til suksesskaka ??

Selve kaka var lett som en plett og smakte kjempegodt!
Men den glasuren fikk jeg ikke til, selvom jeg fulgte oppskriften.. den ble kornete og nesten umulig å smøre på kaka. Ikke synes jeg glasuren smakte sånn veldig godt heller:/

Hvis jeg ikke hadde funnet denne kaken, tror jeg at min sans for kake hadde forsvunnet
og den glasuren, helt himmelsk.

Det du har glemt å skrive i oppskriften er at når man lager glasuren må man koke på svak varme!!
Jeg prøvde først sånn som det sto i din oppskrift , men min skilte seg med en gang etter jeg tok den av plata og ble kornete. jeg måtte lete i mange oppskrifter å da fant jeg at jeg måtte koke på svak varme, dette burde du skrive i din oppskrift:/

Hei! Gøy å se denne kaken ha et navn! Bestemor har hatt denne oppskriften lenge, som vi kaller Viktoriakake vi bruker å gylne kokosen før vi har den på kaken, veldig godt det også

Hei
God kake, men fikk også problemer med glasuren. Kornete og nesten umulig å smøre på kaken. Prøver med melis eller finere sukker neste gang

Hei! Glasuren/kremen ble ikke helt flytende. Ser ut som det er egget har "kokt" og blir derfor kornete. Hva har jeg gjort feil her?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift