Mixed Nut Burfi


Heisan!  Heart 

Lyst på noe godt og spennende sånn midt i uka?

Her skal du få oppskrift på indisk konfekt som jeg er utrolig glad i!

 

 

Burfi (eller "barfi" som også brukes) er lettlaget konfekt laget av søtet, kondensert melk, sukker og nøtter. Litt kardemomme er viktig for å få den rette smaken.

Jeg anbefaler deg å prøve! Dette er skikkelig digg!  Yum

 

 

Se også tidligere publisert oppskrift på Coconut Burfi.

Mixed Nut Burfi er en annen klassiker, som inneholder både pistasjnøtter, cashewnøtter og mandler i tillegg til kokos.

Det er så mye gode nøtter i denne konfekten at de nesten kan regnes som indisk variant av energibarer...  Smile

Prøv dem du også!

 

Ingredienser:

♥ 1 ss smør
♥ 400 g søtet, kondensert melk (1 boks, se tips)
♥ 1,5 dl sukker
♥ 250 g kokos
♥ 100 g cashewnøtter (usaltet)
♥ 70 g pistasjnøtter (usaltet)
♥ 30 g mandelflak
♥ 0,5 ts kardemomme


Fremgangsmåte:

Finn frem en stor kjele eller dyp stekepanne. Smelt smøret i kjelen og tilsett deretter søtet, kondensert melk og sukker. Rør rundt og ha deretter i kokos, grovt hakkede nøtter (spar litt til pynt) og kardemomme.

Varm opp blandingen mens du rører hele tiden så kokosen ikke blir brun. La blandingen stå på varmen i 4-5 minutter så du merker at blandingen blir fastere, men kokosen skal beholde sin lyse farge.

Ta kjelen av platen. Ha kokosblandingen i en firkantet form. Jeg brukte en folieform på ca 15 x 20 cm (se tips). Dryss over nøttene du har holdt av til pynt.

Bruk en skarp kniv og skjær opp konfekten i firkanter eller snipper som på bildet.

 


Sett formen i kjøleskapet til dagen etter. Burfien skal da ha blitt fast nok i konsistensen til at du kan ta den ut av formen og dele opp firkanter, men likevel ha en bløt og myk konsistens når du biter i den.

 

 

Yum!

 

Tips:

♥ I denne oppskriften er det viktig at du bruker søtet, kondensert melk (og ikke Vikingmelk, som er usøtet kondensert melk) for å få riktig konsistens. Søtet, kondensert melk fås kjøpt i flere merker og i de fleste store matbutikkene; jeg har her brukt varianten til Nestlé.

 

 

♥ Jeg brukte her en folieform til engangsbruk, som blant annet fås kjøpt hos Nille og flere andre butikker. Hvis du i stedet bruker en ildfast form eller annen type liten form, kan det lønne seg å ha bakepapir i bunnen så det går lett å få konfekten ut av formen når den har stivnet.

Barfi oppbevares i en kakeboks i kjøleskapet. Ha matpapir mellom lagene så konfekten ikke kleber seg sammen.

 

 

 

Everything comes to us that belongs to us if we create the capacity to receive it.

Rabindranath Tagore

(Indisk nobelprisvinner i litteratur i 1913)
 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Mixed Nut Burfi
Ingredienser

♥ 1 ss smør
♥ 400 g søtet, kondensert melk (1 boks, se tips)
♥ 1,5 dl sukker
♥ 250 g kokos
♥ 100 g cashewnøtter (usaltet)
♥ 70 g pistasjnøtter (usaltet)
♥ 30 g mandelflak
♥ 0,5 ts kardemomme

Fremgangsmåte

Finn frem en stor kjele eller dyp stekepanne. Smelt smøret i kjelen og tilsett deretter søtet, kondensert melk og sukker. Rør rundt og ha deretter i kokos, grovt hakkede nøtter (spar litt til pynt) og kardemomme.

Varm opp blandingen mens du rører hele tiden så kokosen ikke blir brun. La blandingen stå på varmen i 4-5 minutter så du merker at blandingen blir fastere, men kokosen skal beholde sin lyse farge.

Ta kjelen av platen. Ha kokosblandingen i en firkantet form. Jeg brukte en folieform på ca 15 x 20 cm (se tips).

Dryss over nøttene du har holdt av til pynt.

Bruk en skarp kniv og skjær opp konfekten i firkanter eller snipper. Sett formen i kjøleskapet til dagen etter. Burfien skal da ha blitt fast nok i konsistensen til at du kan ta den ut av formen og dele opp firkanter, men likevel ha en bløt og myk konsistens når du biter i den.

Tips

♥ I denne oppskriften er det viktig at du bruker søtet, kondensert melk (og ikke Vikingmelk, som er usøtet kondensert melk) for å få riktig konsistens. Søtet, kondensert melk fås kjøpt i flere merker og i de fleste, store matbutikkene.

♥ Jeg brukte her en folieform til engangsbruk, som blant annet fås kjøpt hos Nille og flere andre butikker. Hvis du i stedet bruker en ildfast form eller annen type liten form, kan det lønne seg å ha bakepapir i bunnen så det går lett å få konfekten ut av formen når den har stivnet.

♥ Barfi oppbevares i en kakeboks i kjøleskapet. Ha matpapir mellom lagene så konfekten ikke kleber seg sammen.

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift