Brownies med oreokrem


Hei!

Å så deilig at det er helg! Da er det lov å unne seg noe ekstra godt!  Innocent 

Helt siden jeg så denne oppskriften til Lise Finckenhagen, har jeg hatt lyst til å ta en smakebit!

 

 

Og ja, jeg kan bekrefte at mørk sjokoladebrownies med Oreokrem, laget med hvit sjokolade, vanilje, fløtekrem og kremost, smaker like fantastisk som den ser ut!

 

 

Jeg har bare gjort noen små justeringer til den opprinnelige oppskriften. Kaken stekes i liten langpanne, men er temmelig mektig, så den rekker til mange - med mindre du skulle ha usedvanlig god kapasitet når det gjelder kakespising... Smile

 

 

Jeg synes friske jordbær passer perfekt som pynt både fargemessig og smaksmessig! 

 

 


Ingredienser:

Brownies:
♥ 200 g smør
♥ 250 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 5 dl sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel

Oreokrem:
♥ 400 g kremost
♥ 100 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 plater gelatin
♥ 3 dl kremfløte
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 100 g Oreokjeks

Pynt:
♥ 1 kurv friske jordbær


Fremgangsmåte:

Brownies:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Vend i sjokoladesmøret. Sikt mel og bakepulver og vend dette inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter. La kaken bli helt kald i langpanne.

Oreokrem:

Pisk kremost, 2 dl av kremfløten, sukker og vaniljeekstrakt sammen til en klumpfri masse (bruk håndmikser).

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.

Kok opp resten av kremfløten (1 dl) i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i den varme fløten. Ha så i opphakket hvit sjokolade. Rør til sjokoladen også har smeltet. Bland dette så i kremostfyllet. Rør godt med en stålvisp slik at blandingen blir luftig og klumpfri.

Hakk opp Oreokjeksen og vend kjeksbitene inn i kremen til slutt.

Fordel Oreokremen jevnt over den kalde sjokoladekaken i langpannen. Sett langpannen i kjøleskapet til dagen etter, slik at Oreokremen blir fast i konsistensen.

 

 

Dagen etter løftes kaken forsiktig ut av langpannen.

Del den opp i små, delikate biter og pynt hvert kakestykke med et halvt jordbær.

 

 

Superlekre kakestykker!

 


Tips:

♥ Det er viktig at brownieskaken er helt kald før du ha på Oreokremen.

♥ Som nevnt er dette en nokså mektig kake, så det er en fordel å ikke dele kaken i for store biter. Jordbærene kan byttes ut med andre friske bær, slik som blåbær eller bringebær.  Du bør bruke friske bær, for bær som har vært frosne avgir bærsaft som ikke ser så pent ut oppå den hvite Oreokremen.

♥ Kakestykkene bør oppbevares kjølig for at ostekremen skal holde seg frisk. De tåler fint å stå i kjøleskapet noen dager. Kakestykkene kan også fryses, men da uten bær på toppen.

♥ Se også oppskrift på Oreo drømmen.

 

 

Da er det bare å la seg friste igjen da...  Smile 

 

 

Ønsker deg en toppen helg!

 

 

Kos deg!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Brownies med oreokrem
Ingredienser

Brownies:
♥ 200 g smør
♥ 250 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 5 dl sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel

Oreokrem:
♥ 400 g kremost
♥ 100 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 plater gelatin
♥ 3 dl kremfløte
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 100 g Oreokjeks

Pynt:
♥ 1 kurv friske jordbær

Fremgangsmåte

Brownies:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Vend i sjokoladesmøret. Sikt mel og bakepulver og vend dette inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter. La kaken bli helt kald i langpanne.

Oreokrem:
Pisk kremost, 2 dl av kremfløten, sukker og vaniljeekstrakt sammen til en klumpfri masse (bruk håndmikser).

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.

Kok opp resten av kremfløten (1 dl) i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i den varme fløten. Ha så i opphakket hvit sjokolade. Rør til sjokoladen også har smeltet. Bland dette så i kremostfyllet. Rør godt med en stålvisp slik at blandingen blir luftig og klumpfri.

Hakk opp Oreokjeksen og vend kjeksbitene inn i kremen til slutt.

Fordel Oreokremen jevnt over den kalde sjokoladekaken i langpannen. Sett langpannen i kjøleskapet til dagen etter, slik at Oreokremen blir fast i konsistensen.

Dagen etter løftes kaken forsiktig ut av langpannen. Del den opp i små, delikate biter og pynt hvert kakestykke med et halvt jordbær.

Tips

♥ Det er viktig at brownieskaken er helt kald før du ha på Oreokremen.

♥ Som nevnt er dette en nokså mektig kake, så det er en fordel å ikke dele kaken i for store biter. Jordbærene kan byttes ut med andre friske bær, slik som blåbær eller bringebær.  Du bør bruke friske bær, for bær som har vært frosne avgir bærsaft som ikke ser så pent ut oppå den hvite Oreokremen.

♥ Kakestykkene bør oppbevares kjølig for at ostekremen skal holde seg frisk. De tåler fint å stå i kjøleskapet noen dager. Kakestykkene kan også fryses, men da uten bær på toppen.

19 kommentarer

Ser helt fantastisk ut. Et lite spørsmål: det står 3 dl ktemfløte, hvor mye skal brukes til den hvire sjokoladen og hvor mye skal piskes til krem?:)
Lene

Å, nei. Må den lages dagen før? Trenger en god kake til i kveld. Har også bare en stor langpanne.. :-/

Kan man lage den i rund kakeform? Har bestilt sukkerark til datteren min sin bursdag, men dette er rundt. Kan man for øvrig bruke sukkerark på denne?:)

Orepkremen ? Skal 2 dl av kremfløten piskes først til krem eller skal den bare helles i flytende sammens med osten ? Jeg var veldig usikker på dette .

Dette ble en ny Oreofavoritt:) Jeg er ikke så glad i vanlig Oreokake, da jeg synes den er for søt. Denne kaka er mektig, men den nyyyydelige ostekremen gjør at den ikke blir for søt. Perfekt!

Lagde denne kaken i går. Kremen skilte seg, formstørrelsen var for liten så bunnen ble kjempetjukk(målte opp), i hvert fall for å være Brownie. Skuffet, dyr kake som ble totalt miss...lurer på om den skilte seg fordi fløte og gelatin/sjokoladefyllet var lunket når tatt oppi med fløteostekremen, burde dette vært kaldt? :(

Kan denne lages fredag kveld om den skal spises søndag? Skal lages i rund form.
Har laget den før og innbiller meg at restene dagen derpå igrunn var enda bedre.

Hei
Det står 5 du sukker og 3 du hvetemel
Jeg har flere ganger prøvd å bak et denne kaken og den blir mislykket hver gang. Jeg tror det er for mye sukker i forhold til hvetemel.
Skal det ikke være 5 dø hvetemel og 3 dø sukker?
Den blir rett og slett for tung

Hei, stemmer det virkelig at det skal være en så liten form? Nå har kaken stått inne i 25 min og er ikke i nærheten ferdig.

Er du sikker på 3 plater gelentin ikke er for mye? Lagde kaken, og toppen ble alt for hard når gelentinen stivnet, ser på andre som. Har denne kaken de kun bruker 2 plater gelentin..

Langpanne formen er altfor liten for den oppskriften! Bunnen ble kjemp helt for å være en brownie... skuffende

Hei, kaka var veldig god men browniesen ble veldig veldig tørr og hard når den sto i kjøleskapet for å få kremen på toppen til å stivne.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift