Snickerskake i langpanne med mørk sjokoladeglasur


Jeg bare DIGGER "Snickerskake i langpanne"!

Utrolig god smak av salte peanøtter og kjeks og nydelig, søt og mørk sjokoladekrem.

 

 

Med et så enkelt grep som å bytte mellom mørk og lys kokesjokoladen i glasuren, kan du variere denne kaken nokså betydelig. Her har jeg brukt kokesjokolade med 70 % kakaoinnhold, som gir en kake som blir temmelig mørk i glasuren. Jeg synes da det er stilig å pynte kakestykkene med hele peanøtter og smeltet sjokolade.

 

 

Med lys kokesjokolade får du en langt mildere variant av denne kaken, som også smaker nydelig. Det har jeg nemlig også testet, se Snickerskake i langpanne med lys sjokoladeglasur.

 

 

Dette er dagens kake med lys sjokoladeglasur.

Men i dag altså Snickerskake i langpanne med mørk sjokoladeglasur!

 

Sweet & salty chocolate perfection     Yum

 

Oppskriften er til stor langpanne.
 

Ingredienser:
♥ 6 eggehviter
♥ 5 dl sukker
♥ 350 g salte peanøtter (1 pk Polly)
♥ 200 g Ritz kjeks (1 pk)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker

Glasur:
♥ 6 eggeplommer
♥ 100 g melis
♥ 100 g smør
♥ 200 g kokesjokolade (eventuelt 70% kakaoinnhold)

Pynt:
♥ salte peanøtter
♥ 50 g kokesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk til du får en tykk marengs.

Knus peanøtter og Ritz-kjeksen i food processor til en kornete masse. Vend inn i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i formen. Hvelv forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

Til glasuren piskes eggeplommer og melis til tykk eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele. Ha i sjokoladen i biter og la den smelte i smøret. Rør blandingen jevn og avkjøl til lunken. Ha sjokoladesmøret i eggedosisen. Avkjøl glasuren i kjøleskapet til den har en tykk og smørevennlig konsistens.

Smør glasuren over kaken.

 

 

Del kaken opp i firkanter.

 

 

Yum! 

 

 

Pynt gjerne med peanøtter.

 

 

Pynt gjerne med sjokoladesaus laget av kokesjokolade smeltet sammen med litt kremfløte. 

 

 

 

 

 


Tips:

♥ Jeg har her brukt mørk sjokolade med 70% kakaoinnhold. Du kan såklart også bruke vanlig kokesjokolade, og du får da en mellomting mellom lys og den helt mørke sjokoladekremen jeg har her. Digg blir det uansett!  Icon e biggrin 

♥ Kaken er kjempefin å fryse. La kakestykkene stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet før du pakker dem ned i fryseposer eller fryseboks, da unngår du glasursøl.

 

 

Snickers er blant verdens mest populære sjokolader og er en gjenganger i mange artige sitater!

 



... true...  Grin 

 

Men Snickerskake synes jeg er ENDA bedre!   Yum 

 


Det er lov å la seg friste! 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Snickerskake i langpanne med mørk sjokoladeglasur
Ingredienser

♥ 6 eggehviter
♥ 5 dl sukker
♥ 350 g salte peanøtter (1 pk Polly)
♥ 200 g Ritz kjeks (1 pk)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker

Glasur:
♥ 6 eggeplommer
♥ 100 g melis
♥ 100 g smør
♥ 200 g kokesjokolade (eventuelt 70% kakaoinnhold)

Pynt:
♥ salte peanøtter
♥ 50 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk til du får en tykk marengs.

Knus peanøtter og Ritz-kjeksen i food processor til en kornete masse. Vend inn i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i formen. Hvelv forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

Til glasuren piskes eggeplommer og melis til tykk eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele. Ha i sjokoladen i biter og la den smelte i smøret. Rør blandingen jevn og avkjøl til lunken. Ha sjokoladesmøret i eggedosisen. Avkjøl glasuren i kjøleskapet til den har en tykk og smørevennlig konsistens.

Smør glasuren over kaken og del kaken opp i firkanter. Pynt gjerne med peanøtter og smeltet sjokolade.

Tips

♥ Jeg har her brukt mørk sjokolade med 70% kakaoinnhold. Du kan såklart også bruke vanlig kokesjokolade, og du får da en mellomting mellom lys og den helt mørke sjokoladekremen jeg har her. Digg blir det uansett!  Icon e biggrin 

♥ Kaken er kjempefin å fryse. La kakestykkene stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet før du pakker dem ned i fryseposer eller fryseboks, da unngår du glasursøl.

34 kommentarer

Hei..
Kaka ser aldeles deilig og fristende ut, men kan ikke noe for at jeg tenker at denne må da bli uvanlig salt til kake å være.. 1 pose salte peanøtter og 1 pakke salte Ritz-kjeks + peanøtter på toppen...
Ser jo at det er forholdsvis mye sukker og melis i den, men hjelper det?

Som svar på av Ragnhild Langø (ikke bekreftet)

Blir en perfekt smak av salt og søtt:) enda bedre når man lager karamell mellom:)

Som svar på av Ragnhild Langø (ikke bekreftet)

Ja, det hjelper nok med alt sukkeret:) Blir en perfekt balanse mellom søtt og salt i denne kaken her:)

Lager denne ofte.. Blir enda bedre med et lag karamell mellom bunn og sjokolade. Det gjør den enda bedre:)

Denne ble veldig god! Laget den i dag og tar den med på jobb til fredagskaffen om to dager. Tenker den blir en hit!

Jeg føler jeg ikke fikk denne helt til. Har ikke food-processor så ble med visp. Bunnen ble noe seig og hard, mye motstand. Hvordan kan dette hindres til neste gang?

Kan det være godt med litt karamellsaus på toppen som pynt? Siden det var snakk om karamell :)

Høres ut som du har stekt kaken for lenge, Carina. Kakebunnen skal være myk! Husk at ovner kan være litt forskjellige og at man alltid må sjekke om stekeangivelsen i oppskriften passer til egen ovn. Anbefaler deg å prøve en gang til, men å steke kaken kortere, og se hvordan det blir da:)

Hei og tusen takk for oppskriften. Jeg skal prøve meg på denne, men jeg lurer på en ting;
Skal vi virkelig ikke koke, eller steke eggeplommene? skal de bare være råe?
hilsen Homera

Hei, elsker bloggen din denne kaka er kjempe god jeg har prøvd den med 100 gram lys kokesjokolade og 100 gram mørk. Håper du har mange gode oppskrifter på lur

Solveig

Bruker du den største forma til steikovnen? Den man steiker pizza i!?? Og hvilken type mørk sjokolade pynter du med? Setter pris på svar raskt.......

Hei :) må bare si at jeg digger denne kaken, er bare så sykt god! Men lurte på om denne oppskriften åsså kan brukes til rund form?. Så du hadde en oppskrift for rund form åsså men vil bruke større form.. kan jeg ev. doble oppskriften da eller er det bedre at jeg bruker den for langpanne?
håper på svar fra deg...

Hei,
Jeg skal lage noen kaker til bryllupet vårt. Jeg vil lage dem på forhånd og må derfor kunne fryses. Kan denne fryses når den er helt ferdig tror du?

Takk for hjelpen :)

Som svar på av Pernille (ikke bekreftet)

Ja, absolutt! Godt egnet til frysing denne kaken her :-)

Ja, den er supergod! Det går fint å lage kaken på torsdag og la den stå kaldt til søndag. Pakk gjerne litt plast rundt kaken så den ikke blir tørr i kantene.

Hei! Laget 2 av disse til bursdagen min. Tok med den ene på arbeid. Hele ble spist i løpet av dagen! Arbeider på sykehus så vi er en del folk altså, hehe. Men du? Skal jeg bruke en sjokoladeplate å smelte i smøret, og 1 sjokoladeplate å ha øverst over peanuttene? Eller skal begge plate smeltes i smøret og blandes med eggedosisen. Jeg gjorde det siste. Ble godt da! Men ble et spørsmål hos meg underveis mens jeg laget.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift