Sjokoladekake med lakris


Sjokolade, kaffe og lakris smaker deilig sammen i denne fantastiske sjokoladekaken!

Jeg har brukt malt lakrispulver i både kakebunnene og i sjokoladekremen. Malt lakrispulver gir en mild lakrissmak på kaken, og fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker og delikatesseforretninger.

Toppen av kaken har jeg pyntet med masse lakriskonfekt! Nam!  Yum

 

 

Denne sjokoladekaken blir stor og flott og vekker oppsikt på kakebordet!

 

 

Og så er kaken så utrolig myk, saftig og god!!!  Yum 

 

 

Mmmmm...

 

 

Ingredienser:

Sjokoladekakebunner med lakris:
♥ 300 g smør
♥ 200 g brunt sukker
♥ 350 g hvitt sukker
♥ 4 egg
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 ts kaffepulver
♥ 2 ts lakrispulver
♥ 2 dl kakaopulver
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,5 dl seterrømme
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 350 g hvetemel

Sjokoladekrem med lakris:
♥ 450 g kokesjokolade
♥ 350 g smør
♥ 200 g melis
♥ 3 ss lakrispulver

Pynt:
♥ 400 g Lakriskonfekt


Fremgangsmåte:

Sjokoladekakebunner med lakris:

Ha mykt, romtemperert smør i en bolle sammen med hvitt og brunt sukker. Pisk dette til en luftig smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.

Bland kokende vann med kaffepulver, lakrispulver, kakaopulver og vaniljeekstrakt. Avkjøl blandingen og rør den deretter inn i smørkremen.

Rør inn rømmen.

Sikt mel, bakepulver og natron. Vend dette inn i deigen og bland til den blir jevn og klumpfri.

Fordel deigen i to store, runde kakeformer (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek hver kakebunn på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 40 minutter. Sjekk med en kakenål at hver kakebunn er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen. La kakene bli kalde før du løsner dem fra kakeformene.
 

Sjokoladekrem med lakris:

Til sjokoladekremen smeltes først kokesjokolade. Bland den deretter med mykt, romtemperert smør, melis og lakrispulver. Visp til kremen blir blank og luftig.

La kremen stå kjølig til den får passe tykk smørekonsistens.
 

Montering:

Fordel sjokoladekremen mellom kakebunnene.

 

 

Superlekker og smoooth sjokoladekrem....

 

 

Legg på den andre kakebunnen.

 

 

Smør resten av sjokoladekremen rundt hele kaken.

 

 

Pynt kaken med lakriskonfekt.  

 

 

Lakriskonfekt i en STOR, STOR haug! Herlig!  Smile chrome

 

 

Så er det bare å skjære seg et saftig sjokoladekakestykke! 

 

 

 

Nydelig sjokoladekake med hint av lakris...  Yum

 

 

 

Tips:

♥ Lakriskonfekt fås kjøpt i de fleste kiosker og store matbutikker. Jeg pleier å kjøpe med meg en GIGApose når jeg går igjennom tax free på reise..  Wink

 

 

♥ Lakrispulver fås kjøpt i velassorterte matbutikker og delikasseforretninger. Det finnes ulike typer. Jeg brukte denne:

 

 

 

♥ Merk at dette er en nokså stor og mektig sjokoladekake, som egner seg til festlige lag. Ønsker du å lage en mindre kake slik at du steker kakebunnene i fomer som er 20 cm i diameter, kan du halvere oppskriften.

♥ Kaken kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager, men husk å pakke den godt inn i plast så den ikke blir tørr. Kaken bør stå i romtemperatur et par timer før servering, så sjokoladekremen blir myk. Kaken kan også fryses, enten bare kakebunnene hvis du lager dem i forkant, eller ferdig fylt kake med sjokoladekrem.

 

 

Nok snakk. På tide å få seg et sjokoladekakestykke..!

 

 

  Heart 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Sjokoladekake med lakris
Ingredienser

Sjokoladekakebunner med lakris:
♥ 300 g smør
♥ 200 g brunt sukker
♥ 350 g hvitt sukker
♥ 4 egg
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 ts kaffepulver
♥ 2 ts lakrispulver
♥ 2 dl kakaopulver
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,5 dl seterrømme
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 350 g hvetemel

Sjokoladekrem med lakris:
♥ 450 g kokesjokolade
♥ 350 g smør
♥ 200 g melis
♥ 3 ss lakrispulver

Pynt:
♥ 400 g Lakriskonfekt

Fremgangsmåte

Sjokoladekakebunner med lakris:
Ha mykt, romtemperert smør i en bolle sammen med hvitt og brunt sukker. Pisk dette til en luftig smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.

Bland kokende vann med kaffepulver, lakrispulver, kakaopulver og vaniljeekstrakt. Avkjøl blandingen og rør den deretter inn i smørkremen. Rør inn rømmen. Sikt mel, bakepulver og natron. Vend dette inn i deigen og bland til den blir jevn og klumpfri.

Fordel deigen i to store, runde kakeformer (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek hver kakebunn på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 40 minutter. Sjekk med en kakenål at hver kakebunn er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen. La kakene bli kalde før du løsner dem fra kakeformene.

Sjokoladekrem med lakris:
Til sjokoladekremen smeltes først kokesjokolade. Bland den deretter med mykt, romtemperert smør, melis og lakrispulver. Visp til kremen blir blank og luftig. La kremen stå kjølig til den får passe tykk smørekonsistens.

Montering:
Fordel sjokoladekremen mellom kakebunnen og rundt hele kaken. Pynt kaken med lakriskonfekt.

Tips

♥ Lakriskonfekt fås kjøpt i de fleste kiosker og store matbutikker. Jeg pleier å kjøpe med meg en GIGApose når jeg går igjennom tax free på reise..  Wink

♥ Lakrispulver fås kjøpt i velassorterte matbutikker og delikasseforretninger. Det finnes ulike typer.

♥ Merk at dette er en nokså stor og mektig sjokoladekake, som egner seg til festlige lag. Ønsker du å lage en mindre kake slik at du steker kakebunnene i fomer som er 20 cm i diameter, kan du halvere oppskriften.

♥ Kaken kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager, men husk å pakke den godt inn i plast så den ikke blir tørr. Kaken bør stå i romtemperatur et par timer før servering, så sjokoladekremen blir myk. Kaken kan også fryses, enten bare kakebunnene hvis du lager dem i forkant, eller ferdig fylt kake med sjokoladekrem.

8 kommentarer

Når det står brunt sukker i oppskrift menes strøsukker eller sånn mykt brunt sukker. Blir alltid forvirret over det

Hei! Du kan bruke begge deler i denne kaken. Jeg pleier som regel å bruke lysebrunt demerarasukker (strøsukker som du kaller det) og skriver brunt farin eller muscovadosukker hvis det må være den myke typen brunt sukker. :-)

Hei
Kan denne stekes i langpanne?

Hei
Hvordan anbefaler du å tine denne hvis den fryses ferdig pyntet?

Denne kaken er så god! Har ikke pyntet den med lakris slik du har gjort, men den er så god i seg selv at det trengs virkelig ikke! Bruker litt mer lakrispulver enn i oppskriften, tror det varierer mye på hvilken type pulver du bruker, på hvor kraftig smaken blir. I alle fall har den blitt en suksess her i huset :)

Hei.
Denne kaken ser superlekker ut. Hvis jeg ikke har vaniljeekstrakt, hvor mye vaniljesukker eller vaniljestang bør jeg bruke da?

Denne ble virkelig god - men jeg stekte en lav og en høy bunn, sistnevnte som jeg delte i to slik at det ble to lag med fyll - og brukte halve oppskriften på krem da den er ufattelig god, men mektig - la på buttercream i tynt lag på toppen og sidene og dekket med sort og hvit marmomert fondandt for å få litt lakris-look.
Den smakte kjempegodt, så unektelig anderledes ut og ble borte på et blunk!

Hei, er det mulig å pytte noen bringebær oppi kremen eller kommer det å ødelegge kremen?
Hilsen Martina

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift