Ondskapsfull sjokoladekake

 

Hei dere:-)

Fristet av bildet??

 

Tenkte meg det ja....  Denne kaken er nemlig ondskapsfult fristende og sørger for at du blir hekta!  Icon evil

 

farlig, farlig.... men herlig, herlig...

 

Oppskriften på denne FANTASTISKE sjokoladekaken har jeg funnet på det populære bloggen til Tinteguri (eller Anita Krohn Traaseth som hun egentlig heter).

Tinteguri er søt, blid, aktiv trebarnsmamma, blogger og adm dir i HP Norge! Skikkelig kul dame!

Det er med stor glede at jeg  konstaterer at også HP-toppsjefen baker stor og syndig sjokoladekake, og på www.tinteguri.com ligger altså denne oppskriften.

 

Jeg vet du vil ha!  Naughty

 

Tinteguri gir selv en høykarbo-advarsel, men er likevel ikke snauere enn at hun anbefaler å doble porsjonen med sjokoladeglasur. Hvilket jeg selvsagt gjorde! Wink

Det ble en virkelig klissete og faaarlig god sjokoladekake! NAM!

 

Jeg digger dessuten avslutningen på oppskriften hennes:

"Bruk hvit kokesjokolade og lys melkesjokolade som pynt ? hakk i biter (noen store og små). Hvis du MÅ bruke et sunt innslag, så ser det bra ut med ferske blåbær, bringebær, jordbær ? men jeg anbefaler sterkt ren hvit og mørk sjokolade:)".

 

Ha-ha, helt sjef:-)

 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

..no fruit on this baby.. Laugh

 

Ingredienser:

Sjokoladekake:

♥ 150 g smør
♥ 1 liter surmelk
♥ 7,5 dl sukker
♥ 5 ss kakao
♥ 6 ts natron
♥ 9 dl hvetemel

Sjokoladeglasur:
♥ 200 g smør
♥ 10 ss melk
♥ 8 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts kaffepulver
♥ 700 g melis

Pynt:
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 100 g melkesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Smelt smør og avkjøl det litt. Bland deretter smøret sammen med surmelken og rør rundt. Tilsett sukkeret og så natron. Sikt kakao med noe av melet og bland i. Ha så i resten av melet og rør til deigen er klumpfri (du må ha en nokså stor rørebolle, for det er mye deig).

Hell røren over i en stor bakepapirkledd langpanne (ca 30×40). Stek kaken midt i ovnen på 180°C grader til den er gjennomstekt, ca. 40-45 min.

Lag imens sjokoladeglasuren: Smelt smøret i en kjele og tilsett de andre ingrediensene. Rør glasuren jevn og blank over svak varme.

Ta den ferdigstekte kaken ut av ovnen. Smør sjokoladeglasuren over kaken og la kaken stå slik at glasuren trekker godt inn i kaken. Det er viktig å ha varm glasur over varm kake for at glasuren skal trekke godt inn i kaken. (Hvis du prikker kakebunnen med en gaffel, renner glasuren enda bedre inn i kaken.) Pynt med hakket hvit sjokolade og hakket melkesjokolade.

La kaken stå i langpannen til glasuren har stivnet noe. Skjær kaken i firkanter og løft kakestykkene ut av formen med en stekespade.

 

ENJOY Smile

 

 

Tips:

Kakestykkene kan fryses!

 

Men jeg tipper de blir spist opp før du kommer så langt...

 

 

..fordi du blir HEKTA! Yum

Ondskapsfull sjokoladekake
Ingredienser

Sjokoladekake:
150 g smør
1 liter surmelk
7,5 dl sukker
5 ss kakao
6 ts natron
9 dl hvetemel

Sjokoladeglasur:
200 g smør
10 ss melk
8 ss kakao
2 ts vaniljesukker
2 ts kaffepulver
700 g melis

Pynt:
100 g hvit sjokolade
100 g melkesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt smør og avkjøl det litt. Bland deretter smøret sammen med surmelken og rør rundt. Tilsett sukkeret og så natron. Sikt kakao med noe av melet og bland i. Ha så i resten av melet og rør til deigen er klumpfri (du må ha en nokså stor rørebolle, for det er mye deig).

Hell røren over i en stor bakepapirkledd langpanne (ca 30×40). Stek kaken midt i ovnen på 180°C grader til den er gjennomstekt, ca. 40-45 min.

Lag imens sjokoladeglasuren: Smelt smøret i en kjele og tilsett de andre ingrediensene. Rør glasuren jevn og blank over svak varme.

Ta den ferdigstekte kaken ut av ovnen. Smør sjokoladeglasuren over kaken og la kaken stå slik at glasuren trekker godt inn i kaken. Det er viktig å ha varm glasur over varm kake for at glasuren skal trekke godt inn i kaken. (Hvis du prikker kakebunnen med en gaffel, renner glasuren enda bedre inn i kaken.) Pynt med hakket hvit sjokolade og hakket melkesjokolade.

La kaken stå i langpannen til glasuren har stivnet noe. Skjær kaken i firkanter og løft kakestykkene ut av formen med en stekespade.

ENJOY Smile

Tips

Kakestykkene kan fryses, men du kommer ikke til å klare å la være å spise den opp fordi du blir HEKTA!

60 kommentarer

Som svar på av Fionajenta (ikke bekreftet)

Du kan bruke vanlig frysetørret kaffepulver fra Nescafe eller espressopulver, koffeinfri kaffepulver er greit å bruke hvis du har tenkt å servere kaken til barn.

Som svar på av Kakemonster (ikke bekreftet)

Ja, kaken gjør seg definitivt best etter denne oppskriften (men vil du være litt mer forsiktig med glasuren, kan den halveres).

Denne kaka var heilt fortreffelig, lagte glasuren litt annerledes enn oppskrifta og brukte nougat i den - var heilt fantastisk god - tusen takk for ei god oppskrift :)

Hei,

Denne må prøves!! Vet du hvordan glasuren blir, dersom man dropper kaffepulveret?

Som svar på av Hilde (ikke bekreftet)

Veldig god sjokoladekake dette her, Hilde! Det går fint å droppe kaffepulveret. Eneste som skjer er at du får ren sjokoladesmak på glasuren uten smak av kaffe. Sikkert godt det også:)

Glemte: i kremen... skal det være rent kakaopulver eller ferdig kakao? Går ut ifra at det er ferdiglaget kaffe og ikke kaffepulver? Blir kanskje litt spissfindig, men har tatt feil noen ganger :)

Som svar på av Lisbeth Bratland (ikke bekreftet)

Ja, stemmer at surmelk og kulturmelk er det samme. Kan også bruke kefir og Cultura.

Hei! Er det mulig å lage denne i rund form på 24 cm? Skal man bare halvere oppskriften? :-) har laget den i langpanne flere ganger, fantastisk kake!

hei! Jeg tenkte å lage denne kaken i morgen. Vi skal da fortelle svigers hva kjønnet på barnet vårt blir, tenkte da å ha rosa/blå kremfløte i midten. Tror du det går fint? Jeg vil ha litt høyde på kaken, så tenker kakebunn, glasur, kakebunn, krem, kakebunn, glasur å mmf øverst. Åsså skal den være i rund form, ca 22/23 cm troor jeg, bare heller jeg alt oppi der da eller blir det for mye?:)

Denne ser jo helt nydelig ut, har nettopp tatt den ut av ovnen og lagt over glasuren.
Mens jeg sitter og venter på den nå sitter jeg og leser igjennom kommentarene under oppskriften her, og leser da at glasuren i oppskriften allerede er doblet! Mihi.... min ble da 4dobbel!
The more the merrier?? :D
Satser på at gjestene digger den likevel :) God helg! :)

jeg likte ikke kaka, var litt uheldig første gang jeg kommenterte det, det ble litt mange repetisjoner, så de ble visst sletta. håper jeg får det til nå. den ble for søt, søtt kliss, men de jeg serverte den til likte den, så da er det vel meg?????

Denne var da uberettiget oppskrytt? Det er en av de mest smakløse sjokoladekakene jeg har smakt. Skuffelsen må være det som er "ondskapsfullt" her.

Oi, jeg tok den ut av formen og så tok på glasuren, men ser digg ut for det da. Eneste er at jeg synes veldig mye av glasuren gikk ned i kaken. Men nå er den pyntet med hvit sjokolade så da får det stå sin prøve

Loved it, Brukte det i barnebursdag så ikke brukte Kaffepulver, byttet det ut med 2-3ss av cola. Smakte fantastisk :)
Bruke den igjen :)

Hei.. Har akkurat lagd halv oppskrift av denne, men den vart veldig fort steikt.. Tok den ut etter 20 min,, og då var den veldig mørk oppå,, og ovnen min pleier vere treg... Men god var den... syns det vart mykje glasur,, så eg tok vare på litt av den, tenkte eg sku prøve å varme den på nytt og ha den på nokre sjokolademuffins seinare i veka.

Denne er så god og blir alltid vellykket! Denne gangen trenger jeg en sjokoladekake oppskrift til rund form.. Går denne an å bruke? Hvordan blir mengden da og eventuelt steketid?

Jeg halverte oppskriften og det ble perfekt til 24 cm Ø, rund form.
(Skriver det siden du sier du liker den, jeg likte den ikke så godt selv, trenger nok egg og smør oppi sjokoladekaker jeg.)

Hei

Får ikke fyllet like glossy som på bildet. Hva gjør jeg feil? Men smaken er god :)

Som svar på av ingrid (ikke bekreftet)

Du kan ha et egg i helt på slutten. Men må ikke koke etterpå

Når vi helte melken i smørret stivnet det slik at vi fikk smørklumper, hva gjorde vi feil?

Denne kaka er så god. En kollega lagde kaken til oss andre ansatte i barnehage til lunsj. Den var farlig god. Nam nam

Hei!
Kakerøren min blir langt ifra så mørk som din, hva kan være grunnen til det? Har tatt i ekstra kakao.

Hei
Er det noen som har erfaring i å lage muffinsvariant av denne kaken? Hva bør jeg ta hensyn til?

Hei. Skal frakte med meg dette og servere, lurer på om noen har forsøkt å lage de som muffins og evt hva steketiden blir?
Da bør jeg kanskje minske oppskrift også da jeg ikke vil ha 100 muffins.. :-)

Jeg er en uerfaren baker og prøvde denne til bursdagen min i dag, stor suksess! :) God smak, veldig saftig og svampete med all glasuren i tillegg.

Hei! Går det greit å lage denne kaken dagen før den skal serveres og bare ha den i kjøleskapet over natten, eller bør den fryses? Og hvis ja, kan jeg ha den i formen, eller bør jeg kutte den opp i biter først?

Lagde denne på lørdag, nydelig kake, jeg vet ik ke om jeg fikk til glasuren , den ble veldig tykk, skal den være slik, eller mer tynnflytende, det skjedde noe med vekta mi, hang seg opp, så jeg fikk ikke målt opp melis, kan hende det ble for mye, eller at den ikke ble varmet opp nok, vil lage kaken igjen for den var veldig god, er kresen når det gjelder sjokoladekaker, det er ikke alle som faller i smak, har brukt å lage en som heter svensk langpannekake, men denne var saftigere, har nok funnet en ny favoritt, du har flotte oppskrifter på denne siden , lagde gulrotkake i langpanne til jul, den var også veldig god, jeg har ikke bakt så mange kaker , og nå har jeg lykkes med disse to, så da er det vel bare å prøve flere

Denne lager jeg minst 1 gang pr mnd, er fantastisk! Alle vil ha oppskriften etter og ha smakt den

Jeg hører nok til mindretallet her, men for meg ble det en skuffelse. Ble skikkelig fristet av omtale, anmeldelser og bilder, så jeg bakte den. Syns dessverre surmelkssmaken blir for fremtredende for min gane. Har fulgt oppskriften og tror ikke jeg gjorde noe feil

Hei Lill.

Hvilken type surmelk bruker du?
Jeg bruker selv Kefir. Jeg syntes da ikke det smaker noe surmelk av kaka.
Lager kaka som oppskrifta sier bare uten kaffe, men jeg prikker masse hull med spagetti.
De kommer litt lengre ned i kaka, og da trekker glasuren gjennom kaka.

Dette er favoritten i huset, familien og på jobb. =P
Så lenge jeg klarer lage denne kaka, vil folk fortsette å spør etter den.

Har til og med fått folk som ikke liker sjokoladekake til å elske denne kaka.

Hei,
Jeg fikk også en veldig tykk glasur, ikke rennende i det hele tatt, måtte smøre den utover. Ser heller ikke ut til at den smelter på kaken. Hva kan grunnen være til det? Fulgte oppskriften til punkt og prikke, men tømte den siste store porsjonen med melis i bollen på en gang. Trodde den kom til å bli litt flytende igjen på den svake varmen, men opplevde i stedet at glasuren begynte å skille ut fett pga for sterk/ for lenge varme.

Jeg baker mye, og har mange favoritter her på siden!!! Elsker oppskriftene og kommentarene dine, Kristine.

Men denne kaka smaker jo ikke godt i det hele tatt, synes jeg, da. Selve kakedeigen smaker og føles gummi-aktig med hint av natron.

Jeg fant ut at for meg var den ikke ondskapsfull fordi den er god, men fordi den ser helt sinnsykt god ut, perfekt konsistens inni, med noe litt bløtt, nesten flytende, og saftig og spenstig rundt, men så smaker den ikke godt!!! (I min sjokoladeelskende gane.) DET er faktisk ondskapsfullt av den! hihi. Men ser at mange liker den, da. Vi er jo heldigvis forskjellige!

Digger denne kaka
Alltid brukt den oppskrifta på selve kaka men skal teste glasuren i morgen

Er denne kaken mulig å lage i rund form? Og hvor lenge bør den i så fall stekes? Jeg har dessverre ikke langpanne :-(

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift