Sjokoladekake med pasjonsfruktfromasj


Hei!

I dag finner dere mitt kaketips til Heart morsdagen Heart også på godt.no og i min faste kakespalte i søndagsavisen til VG.

Kaken egner seg vel så godt til Valentinesdagen den 14. februar!  Smile 

Sjokolade og pasjonsfrukt er en utrolig god smakskombinasjon!

 

 

Fromasjfyllet gir her et friskt, tropisk og forførende innslag til den ellers nokså mektige sjokoladekaken.

 


Kaken blir litt eksklusiv siden den inneholder både mange pasjonsfrukter og ekte kokesjokolade, men det kjennes på smaken, så det er det verdt!

Resultatet blir en flott og nydelig sjokoladekake!

 

 

Ingredienser:

Sjokoladekake:
♥ 200 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 300 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts natron
♥ 1 ts bakepulver
♥ 300 g hvetemel
♥ 3 dl lettrømme

Pasjonsfruktfromasj:
♥ 15 stk pasjonsfrukt
♥ 350 g sukker
♥ 1 dl vann
♥ 5 plater gelatin
♥ 200 g kremost
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 dråper gul konditorfarge (kan sløyfes)

Sjokoladeglasur:
♥ 150 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 500 g melis
♥ 1 dl kaffe

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladekake:

Smelt smøret til sjokoladekaken i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokolade som er oppdelt i biter. La sjokoladen ligge og smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør sjokoladesmøret inn i eggedosisen. Bland i vaniljeekstrakt. Sikt mel, natron og bakepulver. Vend dette inn i eggedosisen sammen med rømmen. Rør til deigen blir klumpfri.

Hel deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 45-55 minutter, eller til kaken er gjennomstekt. La kaken avkjøles i formen. Ta kaken ut av formen, dra av bakepapiret og del kaken i to lag.


Pasjonsfruktfromasj:

Til fromasjen has først innholdet i pasjonsfruktene i en kjele sammen med sukker og vann. Gi blandingen et oppkok og la den deretter småkoke under omrøringen i 5-10 minutter slik at konsistensen blir litt tykkere og sirupsaktig. Sil pasjonsfruktsausen slik at alle stenene fjernes.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i den varme pasjonsfruktsausen. La sausen avkjøles til den er romtemperert, men fortsatt flytende.

Pisk opp kremosten og tilsett den avkjølte pasjonsfruktsausen litt og litt. Pisk kremfløten til krem i en annen bolle og vend kremen inn i pasjonsfruktblandingen. Bland til slutt i et par dråper gul konditorfarge hvis du vil, men dette er selvfølgelig ikke nødvendig for smakens skyld.

Ha den nederste kakebunnen tilbake i den rene kakeformen. Hell over pasjonsfruktblandingen og sett formen i kjøleskapet i et par timer, slik at pasjonsfruktfromasjen stivner. Legg på den andre kakebunnen og la kaken stå slik i kjøleskapet i et par timer til (eller over natten). Løsne deretter kaken fra formen og flytt den over på et kakefat.


Sjokoladeglasur:

Glasuren lages ved å smelte smøret sammen med kokesjokoladen. Ta kjelen av platen og bland inn melis og kaffe. La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe tykk smørekonsistens.

Fordel sjokoladeglasuren jevnt over kaken.

 

 

La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.

 

 

 

Tips:

♥ I kaken på bildet har jeg tilsatt littegrann gul konditorfarge i pasjonsfruktfromasjen. Dropper du det, blir fromasjen kremhvit i fargen, men smaken blir den samme!

♥ Det er viktig at du lar kakebunnen bli helt kald før du deler den og har på pasjonsfruktblandingen, ellers kommer fromasjblandingen til å smelte inn i kaken. Det er også viktig at du lar pasjonsfruktfromasjen stivne oppå den nederste kakebunnen først, før du legger på den andre kakebunnen. Dette fordi kakebunnen er såpass tung at den kommer til å synke ned i pasjonsfruktfromasjen hvis du ikke venter til den har blitt stiv.

♥ Sjokoladeglasuren kommer til å være flytende i starten, men la den stå i kjølig en stund, så blir den tykkere. Lar du den stå for lenge i kjøleskapet, blir glasuren stiv, men da er det bare å la den stå i romtemperatur en stund igjen for å få den smøremyk.

♥ Kaken holder kan gjerne lages klar dagen før servering. Oppbevar kaken i kjøleskapet.

 

 

Superdeilig kake med sjokolade og pasjonsfrukt!

 

 

Mmmm...

Love is in the air  Heart

 


  Smile 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sjokoladekake med pasjonsfruktfromasj
Ingredienser

Sjokoladekake:
♥ 200 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 300 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts natron
♥ 1 ts bakepulver
♥ 300 g hvetemel
♥ 3 dl lettrømme

Pasjonsfruktfromasj:
♥ 15 stk pasjonsfrukt
♥ 350 g sukker
♥ 1 dl vann
♥ 5 plater gelatin
♥ 200 g kremost
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 dråper gul konditorfarge (kan sløyfes)

Sjokoladeglasur:
♥ 150 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 500 g melis
♥ 1 dl kaffe

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Smelt smøret til sjokoladekaken i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokolade som er oppdelt i biter. La sjokoladen ligge og smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør sjokoladesmøret inn i eggedosisen. Bland i vaniljeekstrakt. Sikt mel, natron og bakepulver. Vend dette inn i eggedosisen sammen med rømmen. Rør til deigen blir klumpfri.

Hel deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 45-55 minutter, eller til kaken er gjennomstekt. La kaken avkjøles i formen. Ta kaken ut av formen, dra av bakepapiret og del kaken i to lag.

Pasjonsfruktfromasj:
Til fromasjen has først innholdet i pasjonsfruktene i en kjele sammen med sukker og vann. Gi blandingen et oppkok og la den deretter småkoke under omrøringen i 5-10 minutter slik at konsistensen blir litt tykkere og sirupsaktig. Sil pasjonsfruktsausen slik at alle stenene fjernes.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i den varme pasjonsfruktsausen. La sausen avkjøles til den er romtemperert, men fortsatt flytende.

Pisk opp kremosten og tilsett den avkjølte pasjonsfruktsausen litt og litt. Pisk kremfløten til krem i en annen bolle og vend kremen inn i pasjonsfruktblandingen. Bland til slutt i et par dråper gul konditorfarge hvis du vil, men dette er selvfølgelig ikke nødvendig for smakens skyld.

Ha den nederste kakebunnen tilbake i den rene kakeformen. Hell over pasjonsfruktblandingen og sett formen i kjøleskapet i et par timer, slik at pasjonsfruktfromasjen stivner. Legg på den andre kakebunnen og la kaken stå slik i kjøleskapet i et par timer til (eller over natten). Løsne deretter kaken fra formen og flytt den over på et kakefat.

Sjokoladeglasur:
Glasuren lages ved å smelte smøret sammen med kokesjokoladen. Ta kjelen av platen og bland inn melis og kaffe. La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe tykk smørekonsistens.

Fordel sjokoladeglasuren jevnt over kaken. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.

Tips

♥ I kaken på bildet har jeg tilsatt littegrann gul konditorfarge i pasjonsfruktfromasjen. Dropper du det, blir fromasjen kremhvit i fargen, men smaken blir den samme!

♥ Det er viktig at du lar kakebunnen bli helt kald før du deler den og har på pasjonsfruktblandingen, ellers kommer fromasjblandingen til å smelte inn i kaken. Det er også viktig at du lar pasjonsfruktfromasjen stivne oppå den nederste kakebunnen først, før du legger på den andre kakebunnen. Dette fordi kakebunnen er såpass tung at den kommer til å synke ned i pasjonsfruktfromasjen hvis du ikke venter til den har blitt stiv.

♥ Sjokoladeglasuren kommer til å være flytende i starten, men la den stå i kjølig en stund, så blir den tykkere. Lar du den stå for lenge i kjøleskapet, blir glasuren stiv, men da er det bare å la den stå i romtemperatur en stund igjen for å få den smøremyk.

♥ Kaken holder kan gjerne lages klar dagen før servering. Oppbevar kaken i kjøleskapet.

11 kommentarer

Jeg brukte mango og eplejuice. Det funket greit.
Sjokoladekremen på toppen er altfor søt. Jeg hadde ca 300 gram melis og den ble fortsatt veldig søt. Selve kaken var utrolig god, men med kremen ble det dessverre altfor søtt.
Mitt tips er derfor å redusere melis til halparten (og evt smake seg frem)

Den så fantastisk god ut! Litt voldsomt med 15 pasjonsfruktsaus, men kanskje mulig å bytte ut sausen med ferdigkjøpt pasjonsfruktcurd?

Den kage er så fantastisk cool!! Jeg elsker den!! Den passer perfekt til dejlig hygge som snack til en anden hot snack, nemlig ebogen Direktørens sekretærer av N. Johansson!! Mange tak for den perfekte kage!!

Hei, er spent på denne, er det mulig å ha fromasjen i to lag og ikke ett tykt ett? Lurer også på om jeg kan ha litt frisk bringebær i formasjon?

Hei.
Kan en bruke pasjon curd når en lager fromasjen. Ser at det selges på meny? Hvordan går jeg da frem?

Har nå lagd og smakt på denne kaken. Idéen er god men kaka blir for "tung", den fruktige fromasjen klarer ikke å oppheve virkningen av den supertunge sjokoladekaka, det blir for mye av det meste; totalt 1.15 kg sukker (inkl melis), 400g sjokolade, 450g smør, kremfløte, rømme og smøreost. Det blir for mye av alt. Jeg hadde store forhåpninger til denne, men tror ikke jeg lager den mer.
Og 24 cm form?, jeg brukte 26cm og kaka ble så høy at den touchet lokket på kakeboksen.

Fromasjen er fin og jeg vurderer å bruke den i en lettere sjokoladekake.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift