Varm sjokolade med kanel og vanilje


Hei dere!

En deilig, spansk vinterferie går mot slutten, og jeg reiser hjem til Oslo igjen i morgen. Jeg hører at det har kommet masse sne, så jeg håper på noen fine vinterdager fremover.  Smile

Du koser deg kanskje med fastelavnsboller med krem i dag? Du finner mange supre bolleoppskrifter HER på Det søte liv. 

Noe annet som også er veldig godt å kose seg med på kalde vinterdager, er en kopp hjemmelaget, varm sjokolade!

 

 

Med ekte kokesjokolade blir smaken ekstra god, og her har jeg i tillegg tilsatt vanilje, kanelstang og brunt sukker.

 

 

Topp gjerne koppen med en klatt pisket krem og hakket sjokolade - det er sååå godt!

 

 

Oppskriften gir 2 porsjoner.

 

Ingredienser:

♥ 5 dl melk (se tips)
♥ 1 kanelstang
♥ 1 vaniljestang
♥ 1-2 ss brunt sukker
♥ 100 g kokesjokolade (se tips)

Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis
♥ 50 g hakket kokesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Ha melken i en kjele. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut vaniljefrøene og ha disse i kjelen. Ha deretter både den snittede vaniljestangen, kanelstangen og brunt sukker i kjelen. Varm opp melken kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet.

Fyll den varme sjokoladen i kopper.

 

 

Vil du servere sjokoladen med krem, kan du piske kremfløten til krem sammen med melis. Dette er greit å ha gjort klart på forhånd, slik at du bare kan ta den ferdige kremen ut av kjøleskapet når den varme sjokoladen er klar.

Legg en stor og god klatt krem oppå den varme sjokoladen i koppen og dryss over hakket sjokolade til pynt.

Server straks slik at drikken er rykende varm!

 

 

Skikkelig nytelsesdrikk!  Heart

 

 

Tips:

♥ Jeg brukte helmelk, som gir ekstra fyldig og god sjokolade, men det er ikke noe i veien for å bruke lettmelk i stedet.

♥ Jeg brukte mørk sjokolade med 70 % kakaoinnhold, men du kan bruke vanlig kokesjokolade også.

♥ Kanel- og vaniljestang gir fin smak, men kan såklart sløyfes, hvis du vil.

♥ På riktig kalde dager kan det være godt med en bitteliten skvett konjakk oppi koppen også!


Se også Varm sjokolade med marshmallows og Lys hjemmelaget kakao.

 

 

Kos deg!

Jeg er snart tilbake med en ny og kjempedeilig kakeoppskrift!

 


♥ ♥ ♥ ♥

 

Varm sjokolade med kanel og vanilje
Ingredienser

♥ 5 dl melk (se tips)
♥ 1 kanelstang
♥ 1 vaniljestang
♥ 1-2 ss brunt sukker
♥ 100 g kokesjokolade (se tips)

Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis
♥ 50 g hakket kokesjokolade

Fremgangsmåte

Ha melken i en kjele. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut vaniljefrøene og ha disse i kjelen. Ha deretter både den snittede vaniljestangen, kanelstangen og brunt sukker i kjelen. Varm opp melken kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet.

Fyll den varme sjokoladen i kopper.

Vil du servere sjokoladen med krem, kan du piske kremfløten til krem sammen med melis. Dette er greit å ha gjort klart på forhånd, slik at du bare kan ta den ferdige kremen ut av kjøleskapet når den varme sjokoladen er klar.

Legg en stor og god klatt krem oppå den varme sjokoladen i koppen og dryss over hakket sjokolade til pynt.

Server straks slik at drikken er rykende varm!

Tips

♥ Jeg brukte helmelk, som gir ekstra fyldig og god sjokolade, men det er ikke noe i veien for å bruke lettmelk i stedet.

♥ Jeg brukte mørk sjokolade med 70 % kakaoinnhold, men du kan bruke vanlig kokesjokolade også.

♥ På riktig kalde dager kan det være godt med en bitteliten skvett konjakk oppi koppen også!

3 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift