Suksesskake med kondensert melk (Vikingmelk)

Annonse: Vikingmelk

Hei kjære dere!

Håper dere har hatt fine påskedager så langt.

I anledning påskeaften har jeg her laget en nydelig påskekake inspirert av den populære suksesskaken.

Oppskrifter på suksesskake kan man aldri få nok av! Du finner kaken i mange variasjoner HER på detsoteliv.no! 

Her er enda en lekker variant, som inneholder Viking Melk i den gule kremen.

 

 

Viking Melk er usøtet, kondensert melk som kjøpes på hermetikkboks.

Det fine med Viking Melk er at den kan brukes på samme måte som fløte i en rekke oppskrifter, men likevel bare har 8 % fettinnhold! Melken har dessuten kjempelang holdbarhet.

Visste du forresten at Viking Melk faktisk er Norges eldste dagligvareprodukt og hadde 125 års jubileum i fjor!

 

 

Viking Melk gir en veldig god smak på den gule kremen i denne kaken.

Kaken dekkes dessuten med lys sjokoladeglasur og er superdeilig!

 

 

Ingredienser:

Mandelbunner:

♥ 5 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 200 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver

Vikingkrem:
♥ 5 eggeplommer
♥ 1 dl Viking Melk
♥ 1 ss maisenna
♥ 150 g melis
♥ 125 g smør

Sjokoladeglasur:
♥ 100 g lys kokesjokolade
♥ 2 ss Viking Melk

Pynt:
♥ kakestrøssel


Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og pisk videre til tykk marengs.

Mal mandlene og bland mandlene med bakepulver. Vend dette inn i marengsmassen.

Fordel deigen i to små, runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 150°C i 30 minutter (se tips). Avkjøl kakene i formene. Løsne dem fra formene og fjern bakepapiret.

Ha eggeplommene til kremen i en tykkbunnet kjele sammen Viking Melk, maisenna og melis. Kok opp under stadig omrøring og la kremen småkoke til den får konsistens som en tykk grøt (se tips). Ta kjelen av platen og rør inn romtemperert smør i klatter. Avkjøl kremen til den er helt kald og nokså tykk i konsistensen.

Legg den ene kakebunnen på et passende kakefat. Bre over den gule kremen og legg den andre bunnen oppå.

Smelt sjokoladen sammen med Viking Melk (enten over vannbad eller i mikro). Smør den smeltede sjokoladen jevnt over toppen av kaken. Dryss over kakestrøssel og pynt kaken etter ønske. Siden det er påske, pyntet jeg kaken min med påskeegg. Smile

 

 

Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet.

 

 

Tips:

♥ Kakebunnene kan stekes samtidig. Har du ikke to runde former, steker du bare en kakebunn av gangen i den samme formen.

♥ Det viktige når du lager denne kaken er å få passe konsistens på den gule kremen. Pass for det første på at du lar eggemassen småkoke lenge nok til at den blir skikkelig tykk. Det tar noen minutter. Pass veldig nøye på at den ikke blir brent. Du må røre hele tiden. Deretter er det viktig at du lar den ferdige kremen bli ordentlig kald i kjøleskapet. Da blir smøret som er i kremen stivt, og kremen dermed tykkere.

♥ I denne kaken bruker du som sagt Viking Melk i både den gule kremen og i sjokoladeglasuren.

 

 

Viking Melk er utmerket å bruke til både baking og matlaging. Du finner alle kakene og dessertene som jeg hittil har laget med Viking Melk HER

 

 

♥ Kaken er holdbar i flere dager i kjøleskapet. Den kan også fryses.

 

 

Kos deg med et stykke deilig påskekake!

 

mmmmm…..
 

Klemmer fra meg.  ♥

 

Suksesskake med kondensert melk (Vikingmelk)
Ingredienser

Mandelbunner:
♥ 5 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 200 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver

Vikingkrem:
♥ 5 eggeplommer
♥ 1 dl Viking Melk
♥ 1 ss maisenna
♥ 150 g melis
♥ 125 g smør

Sjokoladeglasur:
♥ 100 g lys kokesjokolade
♥ 2 ss Viking Melk

Pynt:
♥ kakestrøssel

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og pisk videre til tykk marengs. Mal mandlene og bland mandlene med bakepulver. Vend dette inn i marengsmassen.

Fordel deigen i to små, runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 150°C i 30 minutter (se tips). Avkjøl kakene i formene. Løsne dem fra formene og fjern bakepapiret.

Ha eggeplommene til kremen i en tykkbunnet kjele sammen Viking Melk, maisenna og melis. Kok opp under stadig omrøring og la kremen småkoke til den får konsistens som en tykk grøt (se tips). Ta kjelen av platen og rør inn romtemperert smør i klatter. Avkjøl kremen til den er helt kald og nokså tykk i konsistensen.

Legg den ene kakebunnen på et passende kakefat. Bre over den gule kremen og legg den andre bunnen oppå.

Smelt sjokoladen sammen med Viking Melk (enten over vannbad eller i mikro). Smør den smeltede sjokoladen jevnt over toppen av kaken. Dryss over kakestrøssel og pynt kaken etter ønske. Siden det er påske, pyntet jeg kaken min med påskeegg. Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet.

Tips

♥ Kakebunnene kan stekes samtidig. Har du ikke to runde former, steker du bare en kakebunn av gangen i den samme formen.

♥ Det viktige når du lager denne kaken er å få passe konsistens på den gule kremen. Pass for det første på at du lar eggemassen småkoke lenge nok til at den blir skikkelig tykk. Det tar noen minutter. Pass veldig nøye på at den ikke blir brent. Du må røre hele tiden. Deretter er det viktig at du lar den ferdige kremen bli ordentlig kald i kjøleskapet. Da blir smøret som er i kremen stivt, og kremen dermed tykkere.

♥ I denne kaken bruker du som sagt Viking Melk i både den gule kremen og i sjokoladeglasuren, som er usøtet, kondensert melk. Viking Melk er utmerket å bruke til både baking og matlaging.

♥ Kaken er holdbar i flere dager i kjøleskapet. Den kan også fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift