Sjokoladelangpanne til 17. mai


Hei!

Det er 1 uke til 17. mai, og jeg vet at mange føler seg stresset allerede.

Her vil jeg i dag slå et slag for den helt E.N.K.L.E. 17. mai-kaken!  Smile

 

 

En skikkelig myk og saftig sjokoladekake i langpanne er jo noe som veldig mange liker - så hvem vet.. Kanskje det er nettopp denne kaken som slår aller best an...?

 

 

Jeg har brukt oppskriften på Sjokoladekake med kefir, som er en av de aller mest populære langpanneoppskriftene her på Det søte liv. Kaken er kjempemyk og saftig og har en deilig sjokoladesmak.   Yum  Det eneste jeg har gjort annerledes her er å drysse kaken med kakestrøssel i rødt, hvitt og blått - og stort mer skal ikke til for å få 17. mai-følelsen.

 

 

Oppskriften er til stor langpanne.

 


Barnas 17. mai-favoritt!

 

 

Ingredienser:

♥ 250 g smør
♥ 4 store egg
♥ 500 g sukker
♥ 6 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ts natron
♥ 450 g hvetemel
♥ 6 dl kefir

Glasur:
♥ 200 g smør
♥ 500 g melis
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ss kaffe
♥ 2 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ kakestrøssel i rødt, hvitt og blått

 

Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland i smeltet smør. Ha så det tørre og kefir vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri deig (bruk gjerne stålvisp).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Pisk mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn kakao, kaffe og vaniljesukker.

Smør sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken med en smørekniv. Pynt kaken med kakestrøssel i rødt, hvitt og blått.

 

 

Ved servering deles kaken opp i firkanter.

 

 

Myk og deilig sjokoladekake i langpanne!

 

 

Tips:

♥ Jeg har brukt kakestrøssel som består av bittesmå kuler (også kalt pareils) i rødt, hvitt og blått. Fås kjøpt i mange butikker som selger kakepynteutstyr.

 


 

♥ Kaken holder seg saftig lenge. Bare husk på å pakke kaken godt inn i plast, så den ikke blir tørr. Kaken er dessuten fin å fryse og tiner raskt.

 

 

Blant alle fancy 17. mai-kakene duger denne veldig godt, den også!  Smile chrome 
 

 

 


 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sjokoladelangpanne til 17. mai
Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 4 store egg
♥ 500 g sukker
♥ 6 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ts natron
♥ 450 g hvetemel
♥ 6 dl kefir

Glasur:
♥ 200 g smør
♥ 500 g melis
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ss kaffe
♥ 2 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ kakestrøssel i rødt, hvitt og blått

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland i smeltet smør. Ha så det tørre og kefir vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri deig (bruk gjerne stålvisp).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Pisk mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn kakao, kaffe og vaniljesukker.

Smør sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken med en smørekniv. Pynt kaken med kakestrøssel i rødt, hvitt og blått.

Ved servering deles kaken opp i firkanter.

Tips

Kaken holder seg saftig lenge. Bare husk på å pakke kaken godt inn i plast, så den ikke blir tørr. Kaken er dessuten fin å fryse og tiner raskt.

Sesong
Allergier og preferanser

38 kommentarer

Hei:) hva slags smør har du brukt? Kan jeg bruke Melange meierismør og soft flora til deigen og glasuren?:)

Det samme lurer jeg også på. Skulle akkurat til å begynne å lage kake, når jeg først innså at jeg hadde kun melange :-/

Vennligst svar fort!

Klarer ikke å vente ;-)

Kjempe flott side dette her.
Bruker den mye..men veldig synd du bruket så lang tid på å svare folk..
Kanskje en ide å gjøre noe med det?
Ellers er jeg veldig fornøyd med godt utvalg i oppskrifter som er enkle å forstå.
Mvh may

Helt enig med deg, May, det er berettiget kritikk du kommer med der... Det å svare på kommentarer har ikke vært en prioritert oppgave i alt som skjer, men jeg er enig i at dette er noe som bør endres på. Jeg skjønner at det er veldig nyttig for leserne mine å få svar på spørsmål...

Saftig og holdbar kake som anbefales! Doblet kakaomengden i glasuren for å få kraftigere sjokoladesmak, tok også litt mere kaffe i.

Bakte denne ikveld med melange istedenfor smør i både deig og glasur, ble veldig saftig og supergod!

Baka denne her om dagen. Bytta 100 g sukker med 100 g dronningsjokolade. Det ble knallgodt. Anbefales.

Bakte denne helt etter oppskrift. Fantastisk saftig og god kake. Familie og venner elsket den og ble spurt etter oppskrift flere ganger. Takk for at du deler med oss Kristine!

Bakte denne kaken i går, den ble mye lysere enn på bildet, og dermed også svak på sjokoladesmak. Hadde nok doblet kakaoen til neste gang. Dette er 2. gang jeg baker med kefir, og jeg syns kaken blir kompakt fremfor saftig. Hadde vært fint med noen tips ift baking med kefir. Sjokoladekremen var kjempegod og lett å sprøyte på med pose og holdt formen uten å stå kjølig :)

Hei Anette, ikke noe i veien for å øke mengden kakaopulver i kremen. Dette kan man jo smake seg frem til når man visper sammen kremen. Enig at den har fin konsistens! :-)

Smakssak om man liker langpannekaker basert på surmelk eller vanlig melk. Kan ikke komme på noen spesielle tips utover at man å bruke natron som hevingsmiddel (som det står i denne oppskriften). Du finner flere gode oppskrifter her på Det søte liv på sjokoladekake i langpanne med melk, se for eksempel oppskrift på Mokkabiter.

Bakte denne i kveld til barnebursdag i morgen. Etter 20 min på 200 grader over/under varme var kaka fortsatt helt rennende inni men mørk/ferdig oppå... tok den ut for å se om den ble fastere når den ble litt avkjølt, men det var kun i kantene den ble det, så satte jeg den inn igjen på 180 grader og nå har den stått 15 min mer og er fortsatt helt rennende.... hva har jeg gjort feil?

Hm, høres litt rart ut, men ovner er jo dessverre litt forskjellig, så stekeangivelse i oppskrifter må noen ganger tilpasses. En god huskeregel er alltid å sjekke kaken med en kakenål før den tas ut av ovnen. Hvis det henger deig igjen på kakenålen må kaken stekes lenger. For å unngå at den blir for mørk oppå, kan man dekke over kaken med et stykke aluminiumsfolie på slutten av steketiden.

Bakte denne nettopp (kvelden før barnebursdag) og var litt redd for stekingen med tanke på tidligere kommentarer. Etter 20 minutter ved 200 grader over og undervarme, var den ikke ferdigstekt i midten. Lot den stå noen minutter til på 180 grader, det funket fint. Den hevet kraftig inni ovnen, men sank ned igjen til normal størrelse da jeg tok den ut. Foreløpig ser det riktig så bra ut :) Har ikke smakt, eller lagt på glasur enda - så det kan jeg ikke uttale meg om.

Kræsjkake
Et forslag til å lage langpannekake skikkelig saftig, eller hell i uhell :)
Skulle lage en langpannekaka, men med mine bakeferdigheter glemte jeg å ha legge bakepapir i bånn på langpannen. Med det resultat at når jeg skulle velve den, så kom den i biter. Gode råd er dyre, og jeg legger bitene (som ennå er varme) i en rund kakeform og moser inn sjokoladeglasuren. Lar det stå til dagen etter i kjøleskapet..namm.. Og hvis du lager litt vaniljekrem til..herlig.
Den har blitt døpt kræsjkake av ungene, og det er nesten umulig å stoppe å spise før det blir for mye.
Går sikkert an å legge det hele i brødform, og all annen form også. Hvorfor ikke et marsipanlokk på toppen, kommer vel til å ligge rett ut i en uke av insulinsjokk, he he.

Hei...
Jeg lurer på om kakao og kaffe....er det kakaopulver / kaffepulver eller kakao væske/kaffe væske?

Hei,
Vurderer å lage denne kaken som muffins/cupcakes til en dåp. Anbefales det? I så fall har du litt føringer på steketid? Jeg har laget langpannen med stor suksess tidligere, men ønsker nå en litt penere variant enn langpanne da anledningen er dåp. Smørkremen vet jeg fungerer til topping da jeg har sprøytet denne på kaken også og den legger seg meget pent. Takk for super oppskrift forresten! :-)

Helt fantastisk god kake! Har ikke telling på hvor mange ganger jeg har laget denne nå- og alle gangene med supert resultat! Kanon oppskrift

Hei. Jeg lurer på om jeg kan bake denne i en rund springform 26? Må jeg da halvere oppskriften?
og evt steketid?
Mvh Lise Haugvik

Kjempegod kake, men kremen ble litt tørr og vanskelig å smøre utover. Vil nok nesten halvere mengden melis neste gang.

Kjempegod kake, men kremen ble litt tørr og vanskelig å smøre utover. Vil nok nesten halvere mengden melis neste gang.

Det ble en flott krem. Jeg smeltet kokesjokolade i kaffe i tillegg og blandet i, da ble kremen myk og lett å smøre på.
Jeg brukte også mer kakao for å få en kraftigere sjokoladesmak .

Kan denne kaken fryses med kremen på??

Jeg har lagd denne kaken nå 2 ganger. Veldig god og saftig men synes den lukter vondt. Er det pga kefir eller gjør jeg noe feil?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift