Sjokoladekake med bringebær

Annonse: Freia

Hei dere!

Mai er måneden for festkaker, og i dag vil jeg tipse dere om en virkelig flott kake som har supergod smak av sjokolade og bringebær!

 

 

Den gode smaken kommer av at jeg bruker ekte Freia Dronningsjokolade - kokesjokolade i både kakebunner, sjokoladekrem og som pynt. Det går med 650 g sjokolade til denne kaken, men det kjennes på smaken, så da er det verdt det!  Smile 

 

 

I tillegg er det viktig å bruke bringebærsyltetøy med ekstra høyt bærinnhold og friske bringebær til pynt.

Smaken av friske bringebær i kombinasjon med virkelig god sjokolade er ganske så uslåelig!

 

 

Bakgrunnen for at jeg lagde denne kaken er at jeg ble utfordret av Freia til å komponere en oppskrift på en ikke altfor komplisert festkake med Freia Dronningsjokolade og bringebær. Jeg fikk se et bilde av en kake som bestod av 4 kakebunner med bringebærsyltetøy og sjokoladekrem mellom lagene. Kaken skulle pyntes med sjokoladekrem, friske bringebær og smeltet Freia Dronning kokesjokolade.

Her får dere oppskriften på min variant av denne kaken, og jeg kan love dere at den ble KJEMPEGOD! Smile

 

 

BAKEKONKURRANSE!

I tillegg kan jeg oppfordre deg til å bli med på Freias store Bakekonkurranse, der du kan delta ved å bake lignende kake som heter Freia Dronningkake med bringebær. Du skal da bruke Freias oppskrift som du finner nederst i listen over konkurranseregler HER. Ta bilde av kaken din og last det opp enten Facebooksiden til Freia Hjemmekonditori eller på din Instagram med hashtag #Smakensomteller

Konkurransen starter i dag og varer til 5. juni 2017 kl. 17.00, og vinneren får en KitchenAid kjøkkenmaskin til en verdi av kr 4.999,-!

NB! Det er den mest sjarmerende kaken som vinner, og ikke nødvendigvis den flotteste. Fortell hvor god du syntes kaken ble, for det er jo smaken som teller, og da er vinnersjansen høy! Smile 

 

 

Men nå altså over til min variant av denne kaken, som jeg håper du blir inspirert av. ♥


Ingredienser:

Kakebunner:
♥ 4,5 dl melk
♥ 300 g Freia Dronningsjokolade
♥ 200 g smør
♥ 5 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 1,5 ts natron
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 7 dl hvetemel

Sjokoladekrem:
♥ 300 g smør
♥ 500 g melis
♥ 200 g Freia Dronningsjokolade
♥ 2 ts vaniljesukker

Fyll:
♥ 400 g bringebærsyltetøy med høyt bærinnhold

Glasur:
♥ 100 g Freia Dronningsjokolade
♥ 1 ts delfiafett

Pynt:
♥ 300 g friske bringebær
♥ 50 g Freia Dronningsjokolade


Fremgangsmåte:

Sjokoladekakebunner:

Varm opp melken i kjele. Del sjokoladen opp i biter.

 

 

Ha sjokoladen i kjelen.

 

 

La bitene smelte i den varme melken og rør blandingen jevn.

 

 

Avkjøl sjokolademelken.

Pisk romtemperert smør og sukker sammen. Skill eggene og ha eggeplommene i smørkremen. Fortsett å piske så smørkremen blir skikkelig lys og luftig. Bland natron, bakepulver og hvetemel godt sammen. Ha så melblandingen i smørkremen vekselsvis med sjokolademelken. Rør deigen klumpfri. Pisk eggehvitene til stivt skum og vend inn i deigen til slutt.

Fordel deigen i 4 runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek kakebunnene midt i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter, til de er gjennomstekte. Ta kakene ut av formene og avkjøl dem på rist til de er kalde.
 

Sjokoladekrem:

Til sjokoladekremen smeltes først 50 g av smøret. Tilsett oppdelt sjokolade og smelt sjokoladen sammen med smøret (dette gjøres på platen eller raskt i mikroen).

 

 

Rør blandingen glatt.

 

 

Pisk resten av det romtempererte smøret luftig. Tilsett den smeltede sjokoladen, melis og vaniljesukker og pisk sjokoladekremen myk og luftig.

Montering:

Start med å legge den nederste kakebunnen på et fat. Dekk med bringebærsyltetøy og deretter et lag sjokoladekrem. Legg på den andre kakebunnen og dekk også denne med bringebærsyltetøy og sjokoladekrem.

 

 

 

Legg på den tredje kakebunnen og ha over resten av bringebærsyltetøyet og et lag sjokoladekrem. Legg på den fjerde og siste kakebunnen.

 

 

Fordel et lag sjokoladekrem på toppen.

 

 

Og sprøyt resten av sjokoladekremen i små topper langsmed kanten av kaken.

 

 

Pynting:

Pynt kaken med friske bringebær på toppen.

 

 

Dander resten av bringebærene rundt kaken på fatet. Legg også noen biter sjokolade sammen med bringebærene på fatet.

 

 

Kaken er nå allerede flott som den er!

 

 

Men du kan lage kaken ENDA bedre med hjemmelaget sjokoladeglasur… Wink 


Glasur:

Til sjokoladeglasuren smeltes sjokoladen sammen med litt delfiafett.

 

 

Avkjøl sjokoladen litt og ringle den deretter over toppen av kaken og la den gjerne renne litt nedover sidene på kaken.

 

 

Mmmm… nam!

 

 

Gøy å skjære i en så høy og flott kake!

 

 

Tips:

♥ Kakebunnene blir veldig saftige og myke, så de kan være vanskelige å skjære opp. Derfor foretrekker jeg å steke kakebunnene hver for seg. Det går ganske raskt siden du får fint plass til 2 former i ovnen av gangen. Hvis du ikke har 4 runde kakeformer som er 20 cm i diameter, går det fint å steke en kake av gangen.

♥ Prøv å få kakebunnene omtrent like høye. Dette får du til ved å veie opp deigen i 4 like store deler.

♥ Kakebunnene kan fint lages dagen i forveien, men husk å pakke dem godt inn i plast, så de ikke blir tørre.

♥ For å få god smak på kaken, er det som sagt viktig at du bruker riktig god Freia Dronningsjokolade og bringebærsyltetøy med mye bær og ikke så mye sukker. Jeg liker best den type bringebærsyltetøy som er kjølevare i butikkene. Du kan også bruke hjemmelaget bringebærsyltetøy så lenge det ikke er altfor rennende.

  Smile 

 

 

SUPERGOD KAKE MED FANTASTISK SMAK!

 

 

Så da håper jeg du fikk lyst på Sjokoladekake med bringebær og at du også ble inspirert til å delta i Freias Bakekonkurranse med din variant av Freia Dronningkake med bringebær, som du kan lese alt om HER.

Lykke til!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Freia Norge.

 

 

Sjokoladekake med bringebær
Ingredienser

Kakebunner:
♥ 4,5 dl melk
♥ 300 g Freia Dronningsjokolade
♥ 200 g smør
♥ 5 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 1,5 ts natron
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 7 dl hvetemel

Sjokoladekrem:
♥ 300 g smør
♥ 500 g melis
♥ 200 g Freia Dronningsjokolade
♥ 2 ts vaniljesukker

Fyll:
♥ 400 g bringebærsyltetøy med høyt bærinnhold

Glasur:
♥ 100 g Freia Dronningsjokolade
♥ 1 ts delfiafett

Pynt:
♥ 300 g friske bringebær
♥ 50 g Freia Dronningsjokolade

Fremgangsmåte

Sjokoladekakebunner:
Varm opp melken i kjele. Del sjokoladen opp i biter. Ha sjokoladen i kjelen. La bitene smelte i den varme melken og rør blandingen jevn. Avkjøl sjokolademelken.

Pisk romtemperert smør og sukker sammen. Skill eggene og ha eggeplommene i smørkremen. Fortsett å piske så smørkremen blir skikkelig lys og luftig. Bland natron, bakepulver og hvetemel godt sammen. Ha så melblandingen i smørkremen vekselsvis med sjokolademelken. Rør deigen klumpfri. Pisk eggehvitene til stivt skum og vend inn i deigen til slutt.

Fordel deigen i 4 runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek kakebunnene midt i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter, til de er gjennomstekte. Ta kakene ut av formene og avkjøl dem på rist til de er kalde.

Sjokoladekrem:
Til sjokoladekremen smeltes først 50 g av smøret. Tilsett oppdelt sjokolade og smelt sjokoladen sammen med smøret (dette gjøres på platen eller raskt i mikroen). Rør blandingen glatt.

Pisk resten av det romtempererte smøret luftig. Tilsett den smeltede sjokoladen, melis og vaniljesukker og pisk sjokoladekremen myk og luftig.

Montering:
Start med å legge den nederste kakebunnen på et fat. Dekk med bringebærsyltetøy og deretter et lag sjokoladekrem. Legg på den andre kakebunnen og dekk også denne med bringebærsyltetøy og sjokoladekrem. Legg på den tredje kakebunnen og ha over resten av bringebærsyltetøyet og et lag sjokoladekrem. Legg på den fjerde og siste kakebunnen. Fordel et lag sjokoladekrem på toppen og sprøyt resten av sjokoladekremen i små topper langsmed kanten av kaken.

Pynting:
Pynt kaken med friske bringebær på toppen. Dander resten av bringebærene rundt kaken på fatet. Legg også noen biter sjokolade sammen med bringebærene på fatet.

Glasur:
Til sjokoladeglasuren smeltes sjokoladen sammen med litt delfiafett. Avkjøl sjokoladen litt og ringle den deretter over toppen av kaken og la den gjerne renne litt nedover sidene på kaken.

Tips

♥ Kakebunnene blir veldig saftige og myke, så de kan være vanskelige å skjære opp. Derfor foretrekker jeg å steke kakebunnene hver for seg. Det går ganske raskt siden du får fint plass til 2 former i ovnen av gangen. Hvis du ikke har 4 runde kakeformer som er 20 cm i diameter, går det fint å steke en kake av gangen.

♥ Prøv å få kakebunnene omtrent like høye. Dette får du til ved å veie opp deigen i 4 like store deler.

♥ Kakebunnene kan fint lages dagen i forveien, men husk å pakke dem godt inn i plast, så de ikke blir tørre.

♥ For å få god smak på kaken, er det som sagt viktig at du bruker riktig god Freia Dronningsjokolade og bringebærsyltetøy med mye bær og ikke så mye sukker. Jeg liker best den type bringebærsyltetøy som er kjølevare i butikkene. Du kan også bruke hjemmelaget bringebærsyltetøy så lenge det ikke er altfor rennende.

10 kommentarer

Hvis jeg ikke har regnet helt feil, så utgjør 4 slike kakebunner på 20 cm et areal på 1256 cm^2, mens en 40×30 cm langpanne utgjør 1200 cm^2, så du får nok kakerøre til å gjøre det :)

Denne kaken var veldig god på smak til tross for at jeg klundret det litt til med kremen (vanskelig å smøre utover, vet ikke om jeg burde ha pisket den lengre) og montering av bunnene (minste formen jeg hadde var 22 cm, og så var jeg nok litt uforsiktig med håndteringen av dem). Jeg skal i hvert fall prøve meg igjen ved en senere anledning, og da blir forhåpentligvis resultatet like bildevennlig som ditt :)

Hei.

Siden du skriver at du kan lage bunnene og dekke med plast dagen før,
hvordan er det å lage denne kaken ferdig montert 1 dag i forveien? blir den tørr?

Hei!

Har laget denne 2 ganger. Den ble kjempe god. Har fått masse gode tilbakemeldinger på den. Baket den senest nå i helgen til et bryllup. En dame sa den var den godeste sjokoladekaken hun smakt noensinne. :D

Veldig god kake. Laget den i vanlig langpanne og delte den opp til fire bunner. Hadde då ingen glasur på toppen. Men det var nok med alt fyllet inni kaka. Hadde heller melis dryss på toppen.

Neste gang vil jeg nok velge å dele langpanne bunnen i to då kaka heldt på å rase sammen under monteringa. Kaka kunne nok vert mer fuktig/saftig. Så jeg tror neste gang skal jeg funne bunnen med litt vann under monteringa av kaka.

Kjempe fornøyd :D

Tusen takk for deilig oppskrift. Den gjorde stor lykke. Jeg gjorde noen små tilpasninger:
- spedde på med en pose tinte bringebær fra frysen (men brukte ikke det dyreste syltetøyet).
- litt (ca 2 ss) cognac i sjokoladekremen, siden det bare var voksne.
- dynket bunnene med litt kaffe (et par spiseskjeer) før jeg smurte syltetøy på.
jeg laget kaken i langpanne og delte i fire - den ble ikke ikke så vakker som din, men kjempegod! Denne skal jeg bake flere ganger- igjen, tusen takk!

Hei!

Jeg vil veldig gjerne lage denne, men bor i utlandet og har ikke tilgang på dronningsjokolade. Kan det byttes ut med annen sjokolade av høy kvalitet?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift
Koder for tracking, etc