Boston Cream Pie


Hei dere!

Nå setter jeg meg snart på flyet hjem til Oslo etter en uke i Rio de Janeiro, og det skal bli deilig. Gleder meg til å klemme mine kjære og sette igang noen nye prosjekter på kjøkkenet mitt som jeg har tenkt ut mens jeg har vært på reise...  Wink  

Dagens kake er en berømt, amerikansk kake, som opprinnelig kommer fra Boston, og som i dag regnes som Massachusetts signaturkake. Boston Cream Pie er ikke en pai, som navnet kunne tyde på, men en saftig vaniljekake. Boston Cream Pie består av en myk kakebunn (såkalt "Yellow Cake"), et tykt lag vaniljekremfromasj i fyllet og sjokoladeglasur på toppen.

Den gode smakskombinasjonen er grunnen til at kaken er så populær!

 

 

En perfekt kake å kose seg med i helgen! 

 

 

Ingredienser:

Yellow Cake:
♥ 125 g smør
♥ 2,5 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 4 dl hvetemel
♥ 0,5 dl maisenna
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 dl melk

Vaniljekremfromasj:
♥ 5 dl helmelk
♥ 1 vaniljestang
♥ 4 eggeplommer
♥ 50 g maisenna
♥ 75 g sukker
♥ 3 plater gelatin

Glasur:
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Yellow Cake:

Pisk smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland inn de øvrige ingrediensene.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.


Vaniljekremfromasj:

Lag fromasjen ved å koke opp melken sammen med vaniljestang og -frø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.

I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen. Ha den varme vaniljemelken litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen.

Ha så det hele tilbake i kjelen. Varm opp på nytt under stadig omrøring til vaniljekremen tykner. Ta kjelen av platen.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme vaniljekremen.

Avkjøl kremen til den er romtemperert, men uten at den stivner. Visp i kremen av og til. 


Montering og glasering:

Ta kaken ut av formen og del den i to bunner. Skjær gjerne av toppen av kakene så de blir helt flate og lyse på toppen.

 

 

Legg den nederste kaken på et fat og stram kakeringen rundt kaken.

Hell over vaniljefromasjfyllet og la kaken stå i kjøleskapet i et par timer, så fromasjen stivner. Legg på den andre kakebunnen.

Kok opp fløten til glasuren. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn.

Fjern kakeringen og smør sjokoladeglasuren over toppen av kaken.

 

 

Super-amazing, deilig kake med vanilje- og sjokoladesmak. 

 

 

Dette er en kake som mange barn også liker veldig godt!

 

 

Soft and delicious  Yum  

 

 

Tips:

♥ Kakebunnen kan gjerne lages klar dagen før servering. Husk å pakke den godt inn i plast så den ikke blir tørr. Det går også veldig fint å fylle kakebunnen med vaniljekremfromasj kvelden før servering og la kaken stå i kjøleskapet over natten (husk også da å dekke kaken godt til med plast). 

♥ Glaser kaken helst på serveringsdagen. 

 

 

Life is too short to be vanilla!  

Smile chrome

 

 

 

Ha en fortsatt kjempefin helg! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Boston Cream Pie
Ingredienser

Yellow Cake:
♥ 125 g smør
♥ 2,5 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 4 dl hvetemel
♥ 0,5 dl maisenna
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 dl melk

Vaniljekremfromasj:
♥ 5 dl helmelk
♥ 1 vaniljestang
♥ 4 eggeplommer
♥ 50 g maisenna
♥ 75 g sukker
♥ 3 plater gelatin

Glasur:
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland inn de øvrige ingrediensene. Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Lag fromasjen ved å koke opp melken sammen med vaniljestang og -frø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen. Ha den varme vaniljemelken litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen. Varm opp på nytt under stadig omrøring til vaniljekremen tykner. Ta kjelen av platen. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme vaniljekremen. Avkjøl kremen til den er romtemperert, men uten at den stivner. Visp i kremen av og til. 

Ta kaken ut av formen og del den i to bunner. Legg den nederste kaken på et fat og stram kakeringen rundt kaken. Hell over vaniljefromasjfyllet og la kaken stå i kjøleskapet i et par timer, så fromasjen stivner. Legg på den andre kakebunnen.

Kok opp fløten til glasuren. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn.

Fjern kakeringen og smør sjokoladeglasuren over toppen av kaken.

Tips

♥ Kakebunnen kan gjerne lages klar dagen før servering. Husk å pakke den godt inn i plast så den ikke blir tørr. Det går også veldig fint å fylle kakebunnen med vaniljekremfromasj kvelden før servering og la kaken stå i kjøleskapet over natten (husk også da å dekke kaken godt til med plast). 

♥ Glaser kaken helst på serveringsdagen. 

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift