Panna cotta med karamelliserte epler


Apples big,
Apples small,
Guess what?
I like them all!


Det går i nydelige eplekaker på alle bakeblogger for tiden (også hos meg, se gårsdagens nydelige oppskrift på Enkel eplekake Smile ), men hva med å prøve en deilig dessert med epler?!

Panna cotta er en populær vaniljepudding som passer til det meste. Her har jeg toppet panna cottaen med eplebiter som jeg har varmet med brunt sukker og kanel.

 

 

Dette ble en kjempenydelig høstdessert! 

 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 plater gelatin

Karamelliserte epler:
♥ 3 epler
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 50 g smør
♥ 2 ss sitronsaft

Pynt:
♥ 4 hele, små kanelstenger (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte:

Panna cotta:

Start helst dagen i forveien med å gjøre klar panna cottaen. 

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut vaniljefrø og ha dette i fløten sammen med den oppsnittede vaniljestangen. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.

Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. 

Fordel blandingen i 4 glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

 

 


Karamelliserte epler:

Skrell og rens eplene og del dem i små terninger. 

Ha brunt sukker, kanel og smør i en stekepanne.

 

 

La dette smelte og ha så eplebitene i stekepannen sammen med sitronsaft.

 

 

Har du kanelstenger, kan du også ha dem i pannen.

 

 

La eplebitene steke på middels varme til de blir møre og karamelliserte. Det tar ca 10 minutter. Følg med og rør ofte i pannen slik at eplebitene ikke svir seg og sukkeret smaker brent. De ferdige eplebitene skal være gylne og ligge i en deilig kanelsirup. 

 

 

Fordel epleblandingen på de 4 panna cottaene og server!

Du bestemmer selv om du vil avkjøle eplene litt først eller om du vil legge dem på panna cottaen varme. Jeg avkjølte eplene til de var smålunkne.

 


  Heart  Lovely  Heart  

 

 

Tips:

♥ Hele kanelstenger er dekorativt, men ikke nødvendig for smakens skyld.

 

 

♥ Panna cottaen kan som sagt gjerne lages klar kvelden i forveien, men de karamelliserte eplebitene bør helst lages på serveringsdagen. 

 

 

Jeg ble skikkelig fornøyd med dette her!  Smile  

 

 

Deilig dessert!  Heart  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Panna cotta med karamelliserte epler
Ingredienser

Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 plater gelatin

Karamelliserte epler:
♥ 3 epler
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 50 g smør
♥ 2 ss sitronsaft

Pynt:
♥ 4 hele, små kanelstenger (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Panna cotta:
Start helst dagen i forveien med å gjøre klar panna cottaen. Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann. Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut vaniljefrø og ha dette i fløten sammen med den oppsnittede vaniljestangen. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. 

Fordel blandingen i 4 glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Karamelliserte epler:
Skrell og rens eplene og del dem i små terninger.

Ha brunt sukker, kanel og smør i en stekepanne. La dette smelte og ha så eplebitene i stekepannen sammen med sitronsaft. Har du kanelstenger, kan du også ha dem i pannen.

La eplebitene steke på middels varme til de blir møre og karamelliserte. Det tar ca 10 minutter. Følg med og rør ofte i pannen slik at eplebitene ikke svir seg og sukkeret smaker brent. De ferdige eplebitene skal være gylne og ligge i en deilig kanelsirup. 

Fordel epleblandingen på de 4 panna cottaene og server!

Tips

♥ Hele kanelstenger er dekorativt, men ikke nødvendig for smakens skyld.

♥ Panna cottaen kan som sagt gjerne lages klar kvelden i forveien, men de karamelliserte eplebitene bør helst lages på serveringsdagen. 

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Hei. Hvor mange gelatin plater må jeg ha når jeg skal lage til 50 personer? Av erfaring vet jeg at det ikke er nødvendig å gange opp med antall personer. Da blir den litt for fast, men veldig usikker på hvor mange jeg må ha. Dette så bare nydelig ut og jeg skal teste det på et marked vi skal på :)

Hei.
Jeg lurer på om jeg kan erstatte gelatin plater med pulver? Og evt hvor mye?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift