Panna cotta med vaniljekesam

 

"Panna cotta" betyr "kokt fløte" på italiensk og en helt ekte versjon skal lages med kremfløte (du finner flere varianter her på Det søte liv). MEN - det er også mulig å lage panna cotta i en søt & sunn versjon, som smaker vel så godt!

Her har jeg laget "Panna cotta med vaniljekesam" som er både sunnere og lettere, og som samtidig har fløyelsmyk konsistens og nydelig vaniljesmak.

 

 

Du kan toppe desserten med det du liker best.

Jeg har denne gangen valgt å tine bringebær som jeg har smakt til med melis.

 

 

Perfekt dessert hele året!  Heart

 

Ingredienser:

♥ 6 dl vaniljekesam
♥ 1 dl matfløte
♥ 1 vaniljestang (kan sløyfes)
♥ 6 plater gelatin
♥ 4 ss melis

Topping:
♥ friske eller tinte bær
♥ melis

Fremgangsmåte:

Start med å legge gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5-10 min.

Ha matfløte i en kjele. Vil du ha ekstra god vaniljestang, snitter du opp en halv eller eller en hel vaniljestang. Ha både vaniljefrø og selve vaniljestangen i fløten. Gi fløten et oppkok og fjern vaniljestangen.

Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i den varme fløten. Rør så gelatinen løser seg opp. Avkjøl blanding til den er lunken.

Ha vaniljekesam i en rørebolle. Rør den jevn med en stålvisp / ballongvisp. Tilsett den lunkne vaniljefløten i en tynn ståle mens du rører og rør blandingen jevn. Smak til med melis.

Fordel i 4 dessertskåler. Sett i kjøleskapet i noen timer eller over natten til panna cottaen har stivnet.

Tin en pakke frosne bringebær og smaksett med melis. Fordel bærene over panna cottaen før servering.

 

 

Tips:

♥ Vaniljekesam er kalorifattig og kremete og har fantastisk nydelig vaniljesmak. Et produkt jeg ELSKER! Det går fint å bruke den ekstra magre typen også.

 

 

♥ Matfløten kan byttes ut helt eller delvis med melk eller vann hvis du ønsker svært mager panna cotta. 

♥ Jeg synes frosne bær passer utmerket til panna cotta, siden bærene avgir vann når de tiner som lager nydelig bærsaus. Du kan bruke akkurat de bærene du liker best! Se også Vaniljekesam-panna cotta med smoothiegelé.

 

 

Denne nydelige desserten kan du nyte med GOD SAMVITTIGHET!  Angel smile

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Panna cotta med vaniljekesam
Ingredienser

♥ 6 dl vaniljekesam
♥ 1 dl matfløte
♥ 1 vaniljestang (kan sløyfes)
♥ 6 plater gelatin
♥ 4 ss melis

Topping:
♥ friske eller tinte bær
♥ melis

Fremgangsmåte

Start med å legge gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5-10 min.

Ha matfløte i en kjele. Vil du ha ekstra god vaniljestang, snitter du opp en halv eller eller en hel vaniljestang. Ha både vaniljefrø og selve vaniljestangen i fløten. Gi fløten et oppkok og fjern vaniljestangen.

Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i den varme fløten. Rør så gelatinen løser seg opp. Avkjøl blanding til den er lunken.

Ha vaniljekesam i en rørebolle. Rør den jevn med en stålvisp / ballongvisp. Tilsett den lunkne vaniljefløten i en tynn ståle mens du rører og rør blandingen jevn. Smak til med melis.

Fordel i 4 dessertskåler. Sett i kjøleskapet i noen timer eller over natten til panna cottaen har stivnet.

Tin en pakke frosne bringebær og smaksett med melis. Fordel bærene over panna cottaen før servering.

Tips

♥ Vaniljekesam er kalorifattig og kremete og har fantastisk nydelig vaniljesmak. Et produkt jeg ELSKER! Det går fint å bruke den ekstra magre typen også.

♥ Matfløten kan byttes ut helt eller delvis med melk eller vann hvis du ønsker svært mager panna cotta. 

♥ Jeg synes frosne bær passer utmerket til panna cotta, siden bærene avgir vann når de tiner som lager nydelig bærsaus. Du kan bruke akkurat de bærene du liker best!

4 kommentarer

Hei,
Så mye godt du har på bloggen din. Denne Pannacottaen så kjempegod ut og ikke minst enkel å lage.
Jeg skal lage til 10-12 personer, er det nok å doble oppskriften? Gelatinen behøver jeg gjerne ikke doble.
Hører fra deg:-)
Mvh
Britt-Kari

Som svar på av Britt-Kari Blom (ikke bekreftet)

Hei Britt-Kari:) Dobbel porsjon er ok til 10-12 personer, men da blir det kun en liten smak på hver. Du må bruke nøyaktig samme mengde gelatin i forhold til resten, ellers blir ikke panna cottaen stiv nok. Selv ville jeg nok laget 3 runder med denne oppskriften og jeg ville nok også laget de hver for seg. Synes det er lettere å få blandet gelatinen jevnt når ikke porsjonen er for stor.

Hvordan er det å lage dette i en stor bolle? skal fraktes i ca 40min i bil, kan fort bli uhamslig å ta med flere små porsjoner:)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift