Oreoiskrem (Oreo Vanilla Ice Cream)


Varmt, varmt, varmt og deilig!  Shades smile 

Iskrem er nydelig i varmen! Hjemmelaget Oreoiskrem er lett å lage og en favoritt hos alle!

Dette er rett og slett en super oppskrift på ekte vaniljeiskrem som tilsettes finhakkede Oreokjeks. Like viktig som Oreokjeks er det for smaken at du bruker ekte vaniljestang. Resultatet blir knallgodt!

 

Ingredienser:

♥ 1 egg
♥ 5 eggeplommer
♥ 2 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 5 dl kremfløte
♥ 20-25 Oreokjeks (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Pisk egget og eggeplommene luftige sammen med sukkeret. Bland i frø fra vaniljestangen. Pisk kremfløten til luftig krem og bland i til slutt. Visp godt med en stålvisp så iskremblandingen blir jevn og alle kremklumper fjernes.

Hakk Oreokjeksen fint (jeg bruker food processor med hakkekniv og kjører til kjeksen blir grovkornet, se tips). Vend kjeksbitene i iskremblandingen.

Ha det hele i en boks og frys i 5-6 timer eller helst over natten.

Server iskremen med hele eller grovhakkede Oreokjeks.


Tips:

♥ Du kan variere iskremen med hvor mye Oreokjeks du tilsetter og hvor fint du hakker dem. Kjører du kjeksen til fine smuler, får du en mørkere iskrem enn hvis du tilsetter større kjeksbiter. Det går også fint å blande både masse kjekssmuler i isen i tillegg til noen større kjeksbiter.


♥ ♥ ♥ ♥

Oreoiskrem (Oreo Vanilla Ice Cream)
Ingredienser

♥ 1 egg
♥ 5 eggeplommer
♥ 2 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 5 dl kremfløte
♥ 20-25 Oreokjeks (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk egget og eggeplommene luftige sammen med sukkeret. Bland i frø fra vaniljestangen. Pisk kremfløten til luftig krem og bland i til slutt. Visp godt med en stålvisp så iskremblandingen blir jevn og alle kremklumper fjernes.

Hakk Oreokjeksen fint (jeg bruker food processor med hakkekniv og kjører til kjeksen blir grovkornet, se tips). Vend kjeksbitene i iskremblandingen.

Ha det hele i en boks og frys i 5-6 timer eller helst over natten.

Server iskremen med hele eller grovhakkede Oreokjeks.

Tips

♥ Du kan variere iskremen med hvor mye Oreokjeks du tilsetter og hvor fint du hakker dem. Kjører du kjeksen til fine smuler, får du en mørkere iskrem enn hvis du tilsetter større kjeksbiter. Det går også fint å blande både masse kjekssmuler i isen i tillegg til noen større kjeksbiter.

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Jeg synes at isen ble for søt, så neste gang halverer jeg mengden sukker.

Jeg har laget mye is og bruker som oftest ismaskin. Det funket ikke så godt med denne oppskriften.
Jeg tenker at hvis man bruker ismaskin, så lønner det å seg å blande kjeksen inn i isen mot slutten av tiden den er i ismaskinen. Forsøker det neste gang.

Jeg er vant med å koke opp fløte- og melkeblandingen først når jeg lager is. Har du forsøkt å gjøre dette når du lager oreois før?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift