Cookies & Cream Fudge

Sponset innlegg.

Fantastisk DIGG FUDGE!

Kan lages nå og holder seg fint til jul! 

 

 

Laugh  
 

 

Ingredienser:

♥ 6,75 dl sukker
♥ 175 g smør
♥ 1,75 dl vikingmelk (se tips)
♥ 200 g marshmallowskrem / Marshmallows fluff (se tips)
♥ 350 g hvit sjokolade (se tips)
♥ 1 ts vaniljeekstrakt (se tips)
♥ 14 Oreokjeks

Pynt:
♥ Mini Oreokjeks (se tips)


Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele (bruk gjerne en middels stor, teflonbelagt kjele). Tilsett sukkeret og vikingmelken og kok opp. La så blandingen fosskoke under stadig omrøring i 3 minutter. Ta kjelen av platen.

Bland i marshmallowskrem, hvit sjokolade som er hakket opp i biter (eller bruk hvite sjokoladeknapper) og vaniljeekstrakt. Rør til både marshmallowskremen og den hvite sjokoladen har løst seg opp.

Knus 8 Oreokjeks til smuler i en food processor (bruke både kjeks og kremfyllet). Bland dette inn i den hvite kremmassen. Hakk så resterende 6 Oreokjeks opp grovt, så du får store biter. Vend disse kjeksbitene inn i massen til slutt.

Kle en firkantet form (20 cm x 20 cm) med bakepapir (se tips). Hell blandingen i formen og jevn til overflaten. Pynt med Mini Oreos.

 

 

Settes i kjøleskapet i noen timer, og gjerne over natten, så fudgen stivner.

 

 

Løft så den stivnede fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret og over på en skjærefjøl.

 


Bruk en stor kniv og skjær fudgen opp i firkanter.

 

 

Ikke lag bitene alt for små da...  Wink 

 

 

Syyyykt godt! 

 

 

Skikkelig deilig fudgy biter som smaker av hvit sjokolade, marshmallows, vanilje og Oreokjeks!

 

 

Noen her som ble fristet??   Icon e biggrin  


 

Tips:

Det er noen ingredienser i denne oppskriften som kanskje trenger litt ekstra omtale:

- Marshmallowskrem (også kalt Marshmallows fluff) er et amerikansk produkt som blant annet selgers i butikkene til Meny, ICA og Ultra. Også noen nettbutikker som selger kakeutstyr selger dette produktet, se for eksempel i nettbutikken til Søte Saker, se HER.

- Oreokjeks får du nå kjøpt i alle norsk matbutikkene. Mini Oreokjeks også i de fleste, men skulle du ikke finne minivarianten, kan du alltids pynte med grovt hakkede vanlige Oreokjeks også.

- Hvite sjokoladeknapper (jeg har brukt av merket fra Hersheys) fås kjøpt blant annet hos Meny, Deli de Luca; ICA og Ultra. Det går like fint å bruke opphakket vanlig hvit sjokolade.

- Vaniljeekstrakt lages av ekte vaniljestang og fås kjøpt i enkelte spesialbutikker og kan også lages selv, se oppskrift her på Det søte liv. Du kan altnernativt bruke vanlig vaniljeessens.

 

Bilde av de viktigste ingrediensene i Cookies & Cream Fudge.

 

- Vikingmelk fås også kjøpt i de aller fleste norske matbutikker. Vær nøye på å skille mellom Vikingmelk som er usøtet, kondensert melk - og søtet, kondensert melk, som er mye tykkere og gulere i fargen. Vikingmelk er egentlig som vanlig melk, men siden noe av væsken er dampet bort, er smak og konsistens mer konsentrert. På engelsk kalles Vikingmelk gjerne for "evaporated milk", mens søt, kondensert melk kalles "condensed milk". Men begge deler selges altså på boks.

 


I denne oppskriften bruker du altså Vikingmelk (til høyre på bildet ovenfor).

Du kan lese mer om Vikingmelk på vikingmelk.no
 

♥ Som nevnt ovenfor, har jeg brukt en kvadratisk form som er 20 x 20 cm. Jeg synes det gir passe høye fudgebiter til denne oppskriften slik at bitene ligner store terninger. Merk at hvis du bruker vanlig liten langpanne (20 x 30 cm), vil bitene dine bli en god del lavere.

♥ Denne oppskriften kan også lages med mørk sjokolade, se Oreo Fudge her på Det søte liv.

Cookies & Cream Fudge kan oppbevares lenge i kjøleskapet. Ha dem i en boks med litt matpapir mellom lagene, så har du noe godt å ty til innimellom slagene (og du må sikkert lage ny porsjon lenge før julen er her...  Wink  )

 

 

Jeg må virkelig få skryte disse bitene her opp i skyene!

 

 

Perfekt konsistens, perfekt smak!

 

 

Mmmm....!  Yummy!

 


♥ ♥ ♥ ♥



Oppskriften er utviklet som ledd i et oppdrag for Viking Melk.

 

Cookies & Cream Fudge
Ingredienser

♥ 6,75 dl sukker
♥ 175 g smør
♥ 1,75 dl vikingmelk (se tips)
♥ 200 g marshmallowskrem / Marshmallows fluff (se tips)
♥ 350 g hvit sjokolade (se tips)
♥ 1 ts vaniljeekstrakt (se tips)
♥ 14 Oreokjeks (se tips)

Pynt:
♥ Mini Oreokjeks (se tips)

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele (bruk gjerne en middels stor, teflonbelagt kjele). Tilsett sukkeret og vikingmelken og kok opp. La så blandingen fosskoke under stadig omrøring i 3 minutter. Ta kjelen av platen.

Bland i marshmallowskrem, hvit sjokolade som er hakket opp i biter (eller bruk hvite sjokoladeknapper) og vaniljeekstrakt. Rør til både marshmallowskremen og den hvite sjokoladen har løst seg opp.

Knus 8 Oreokjeks til smuler i en food processor (bruke både kjeks og kremfyllet). Bland dette inn i den hvite kremmassen. Hakk så resterende 6 Oreokjeks opp grovt, så du får store biter. Vend disse kjeksbitene inn i massen til slutt.

Kle en firkantet form (20 cm x 20 cm) med bakepapir (se tips). Hell blandingen i formen og jevn til overflaten. Pynt med Mini Oreos. Settes i kjøleskapet i noen timer, og gjerne over natten, så fudgen stivner.

Løft så den stivnede fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret og over på en skjærefjøl. Bruk en stor kniv og skjær fudgen opp i firkanter.

Tips

♥ Det er noen ingredienser i denne oppskriften som kanskje trenger litt ekstra omtale:

- Marshmallowskrem (også kalt Marshmallows fluff) er et amerikansk produkt som blant annet selgers i butikkene til Meny, ICA og Ultra. Også noen nettbutikker som selger kakeutstyr selger dette produktet, se for eksempel i nettbutikken til Søte Saker, se HER.

- Oreokjeks får du nå kjøpt i alle norsk matbutikkene. Mini Oreokjeks også i de fleste, men skulle du ikke finne minivarianten, kan du alltids pynte med grovt hakkede vanlige Oreokjeks også.

- Hvite sjokoladeknapper (jeg har brukt av merket fra Hersheys) fås kjøpt blant annet hos Meny, Deli de Luca; ICA og Ultra. Det går like fint å bruke opphakket vanlig hvit sjokolade.

- Vaniljeekstrakt lages av ekte vaniljestang og fås kjøpt i enkelte spesialbutikker og kan også lages selv, se oppskrift her på Det søte liv. Du kan altnernativt bruke vanlig vaniljeessens.

- Vikingmelk fås også kjøpt i de aller fleste norske matbutikker. Vær nøye på å skille mellom Vikingmelk som er usøtet, kondensert melk, og søtet, kondensert melk, som er mye tykkere og gulere i fargen. Vikingmelk er egentlig som vanlig melk, men siden noe av væsken er dampet bort, er smak og konsistens mer konsentrert. På engelsk kalles Vikingmelk gjerne for "evaporated milk" mens søt, kondensert melk kalles "condensed milk".

♥ Som nevnt ovenfor, har jeg brukt en kvadratisk form som er 20 x 20 cm. Jeg synes det gir passe høye fudgebiter til denne oppskriften slik at bitene ligner store terninger. Merk at hvis du bruker vanlig liten langpanne (20 x 30 cm), vil bitene dine bli en god del lavere.

♥ Cookies & Cream Fudge kan oppbevares lenge i kjøleskapet. Ha dem i en boks med litt matpapir mellom lagene, så har du noe godt å ty til innimellom slagene (og du må sikkert lage ny porsjon lenge før julen er her..

13 kommentarer

Spennende, jeg skal prøve disse! Har du oppskrift på karamellfudge som er like god? Jeg har forsøkt å lage - elsker fudge - men har så langt bare blitt misfornøyd. Konsistensen har blitt som sand, ikke den kombinasjonen av myk/seig/saftig/kremet som man får når man kjøper.

Samboeren og jeg prøvde oss på å lage disse i kveld, gleder meg til en smaksprøve i morgen :D

Må bare spørre deg.. Hva gjør man hvis man ikke har en food processor? Kan jeg bare bruke den vanlige miksmasteren? Og hvis jeg velger å kjøpe en food processor - hvilken prisklasse burde jeg gå for? Jeg ser den billigste ligger på 879,- mens, den dyreste ligger på over 6000,- !!! Utgjør dette stor forskjell i matlagingen?

Hei og takk for en super blogg! Har funnet mange nye favoritter her! Men denne fudgen synes jeg dessverre ble alt alt alt for søt. Den smakte nærmest rent sukker med litt hvit sjokoladesmak. Ingen som jeg lot smake på den likte den, alle synes den var alt for søt og den havnet til slutt i søppelkassen. Med mindre man liker å spise tilnærmet rent sukker vil jeg anbefale å redusere sukkermengden betraktelig.

Dette smakte absolutt fantastisk, mamma lagde og jeg tok med til venninnene mine, alle spurte om oppskriften, og alle spiste kjempemange! Jeg er veldig glad i sukker, så det var veldig godt at den var skikkelig søt

Jeg lurer også på åssen de blir så hvite, mine blir litt grå :p eller ser de bare hvitere ut på bildet? Jeg lagde disse til jul og delte ut til folk, og ingen trodde på at jeg hadde laget de selv, de trodde den var kjøpt for den var så god og de fikk ikke nok :) jeg likte de også veldig godt! Lagde flere akkurat nå og håper på like bra resultat som sist! Jeg elsker oppskriftene dine! Har til og med kjøpt et par bøker :)

Jeg lagde disse i går, men de er så myke, får liksom ikke skjært de opp i fine stykker uten at det bare blir en halvfast smørje... hva har jeg gjort galt? Fulgte oppskriften til punkt og prikke, så er litt forundret!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift