Hvit sjokoladedessert med bringebær


En lang og deilig pinsehelg går ubønnhørlig mot slutten... Jeg håper du har kost deg og fått slappet av!

Her får du oppskriften på en sommerlig dessert med fyldig, hvit sjokoladekrem og bringebær, som godt kan serveres midt i uken.  Smile 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

♥ 2 dl kremfløte
♥ 5 dl matfløte
♥ 4 eggeplommer
♥ 300 g hvit sjokolade
♥ 2 plater gelatin
♥ 100 g frosne bringebær

Pynt:
♥ 100 g friske bringebær

 

Fremgangsmåte:

Start med å legge gelatinplatene i bløt i kaldt vann.

Ha kremfløte, matfløte og eggeplommer i en kjele. Brekk den hvite sjokoladen i biter og ha i kjelen.

Varm opp blandingen under stadig omrøring til den hvite sjokoladen smelter og blandingen tykner (blandingen må ikke koke, se tips).

Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme, hvite sjokoladeblandingen. Avkjøl til romtemperatur. Rør i frosne bringebær og fordel i 4 dessertskåler. Sett kaldt over natten så desserten stivner.

 

 

 

Mmmm.... lekkert!

Finn frem skjeene!  Smile 

 

 

 

De frosne bringebærene legger seg øverst i desserten.

 

 

Pynt med friske bringebær før servering.

 

 

 

   Heart  


Tips:

♥ Matfløte kan byttes med helmelk, men da blir desserten litt mindre stiv (du kan kompensere for dette ved å bruke 3 gelatinplater i stedet for 2).

♥ Det er viktig at den hvite sjokoladeblandingen ikke når kokepunktet, for da kan den skille seg. Vær også nøye med å passe varmen og å røre hele tiden så den hvite sjokoladen ikke legger seg i bunnen av kjelen.

 

Deilig dessert med hvit sjokolade og bringebær!

 

 

Nytelse i hverdagen er bra!  Smile

 




♥ ♥ ♥ ♥

 

Hvit sjokoladedessert med bringebær
Ingredienser

♥ 2 dl kremfløte
♥ 5 dl matfløte
♥ 4 eggeplommer
♥ 300 g hvit sjokolade
♥ 2 plater gelatin
♥ 100 g frosne bringebær

Pynt:
♥ 100 g friske bringebær

Fremgangsmåte

Start med å legge gelatinplatene i bløt i kaldt vann.

Ha kremfløte, matfløte og eggeplommer i en kjele. Brekk den hvite sjokoladen i biter og ha i kjelen.

Varm opp blandingen under stadig omrøring til den hvite sjokoladen smelter og blandingen tykner (blandingen må ikke koke, se tips).

Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme, hvite sjokoladeblandingen. Avkjøl til romtemperatur. Rør i frosne bringebær og fordel i 4 dessertskåler. Sett kaldt over natten så desserten stivner.

Pynt med friske bringebær før servering.

Tips

♥ Matfløte kan byttes med helmelk, men da blir desserten litt mindre stiv (du kan kompensere for dette ved å bruke 3 gelatinplater i stedet for 2).

♥ Det er viktig at den hvite sjokoladeblandingen ikke når kokepunktet, for da kan den skille seg. Vær også nøye med å passe varmen og å røre hele tiden så den hvite sjokoladen ikke legger seg i bunnen av kjelen.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift