Ostekake med gresk yoghurt og bringebær

Sponset innlegg.

Gresk yoghurt er et fantastisk flott produkt! Yoghurten kjennetegnes av tykk og kremete konsistens, samtidig som at den er mye magrere enn for eksempel rømme. Her har jeg laget en kjempedeilig ostekake, der mye av kremosten er byttet ut med gresk yoghurt. Det gir en ostekake som du kan spise med langt bedre samvittighet! Smile

 

 

Jeg har brukt gresk yoghurt av merket FAGE Total, som er ekte gresk yoghurt som er produsert i Hellas.

 

 

Denne yoghurten har virkelig super smak og konsistens og er min favoritt!

Gresk yoghurt fra FAGE fås også i en variant med 0 % fettinnhold!

 

 

Ostekaken jeg har laget er av den stekte typen og kan varieres med ulike toppinger. Jeg har tidligere laget Ostekake med gresk yoghurt og kirsebær med samme type gresk yoghurt fra FAGE.

 

 

Her har jeg dekket ostekaken med friske bringebær og serverer hjemmelaget bringebærsaus (bringebærcoulis) ved siden av.

Nydelig!

 

 

  Heart

 

Ingredienser

Bunn:
♥ 200 g Digestivekjeks
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 100 g smør

Yoghurtfyll:
♥ 4 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 2 ss hvetemel
♥ 750 g gresk yoghurt (se tips)
♥ 300 g kremost

Topping:
♥ 400 g friske bringebær
♥ melisdryss

Bringebærcoulis:
♥ 500 g bringebær (friske eller frosne)
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl vann
♥ 2 ss sitronsaft

 

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen i en food processor. Bland kjekssmulene med brunt sukker og smeltet smør. Ha bakepapir i bunnen på en liten, rund form (20 cm i diameter) og press kjeksen ned i bunnen på formen. Sett formen i kjøleskapet mens du lager yoghurtfyllet så kjeksbunnen blir litt fastere i konsistensen.

Visp sammen 4 egg og 1 dl sukker med en stålvisp (du skal ikke piske eggedosis). Bland i vaniljeekstrakt og hvetemelet. I en annen bolle pisker du sammen kremosten og resterende 0,5 dl av sukkeret. Visp deretter inn den greske yoghurten. Når dette er rørt godt sammen, har du i eggeblandingen. Rør godt så fyllet blir helt jevnt og uten klumper.

Ta kakeformen ut av kjøleskapet og hell i yoghurtfyllet.

Varm opp ovnen til 160°C og sett en stekeplate i midten av ovnen (se tips). Når ovnen er ferdig oppvarmet, setter du inn kaken i ovnen og slår straks ned varmen til 120°C. La kaken steke slik i 3 timer (se tips).

Ta den stekte kaken ut av ovnen og la den avkjøles i kjøleskapet til dagen etter, før du tar den ut av formen og setter den på et fat (se tips).

Pynt kaken med friske bringebær og sikt over melis rett før servering.

 

 

 

Nydelig kake å sette frem på kakebordet!

 

 

 

BRINGEBÆRCOULIS

Bringebærsausen lager du enkelt ved å varme opp ingrediensene i en kjele. Når bringebærene er myke og varm og sukkeret har løst seg opp, kjører du bringebærblandingen i en food processor slik at alle klumper fjernes. Press så bringebærsausen gjennom en sikt så alle bringebærfrø fjernes.

Vips så har du en lekker dessertsaus med alldeles nydelig bringebærsmak!

 

 

Bringebærcoulis er perfekt følge til denne deilige ostekaken!

 

 

Mmmm.....  Heart 

 

 

Tips:

♥    Gresk yoghurt fra FAGE fås nå kjøpt i Norge i ulike varianter, både i porsjonspakninger med honning, jordbærsaus eller blåbærsaus, og i naturellvarianter. Alle naturellvarianter kan brukes til denne kaken - altså også de med 0 % fettinnhold. Gresk yoghurt fra FAGE fås kjøpt i mange Meny, Ultra og ICA-butikker rundt omkring i landet.

 

 

♥ Merk at denne ostekaken trenger lang steketid på svak varme. Da blir kaken skånsomt stekt og du unngår at den sprekker på toppen.

♥ Merk også at jeg anbefaler å steke kaken på en stekeplate og ikke på en kakerist. Dette fordi det er en god del smør i kjeksbunnen, som kan dryppe litt ut av formen under stekingen. Hvis du steker kaken på en stekeplate, samles dette smøret på platen og du unngår stekeos i ovnen.

♥ Den stekte ostekaken må stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen. Da blir den fastere i konsistensen, og lett å få ut av formen uten at den går i stykker.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet og smaker nydelig i flere dager etter at den er laget. Bringebærcoulisen er også holdbar i kjøleskapet.

 

 

Virkelig superherlig kake!  Yum  Heart 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥


Denne oppskriften er utviklet som ledd i mitt samarbeide med Oluf Lorentzen AS, som blant annet er forhandlere av Greek Yogurt FAGE Total i Norge.

 

Ostekake med gresk yoghurt og bringebær
Ingredienser

Bunn:
♥ 200 g Digestivekjeks
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 100 g smør

Yoghurtfyll:
♥ 4 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 2 ss hvetemel
♥ 750 g gresk yoghurt (se tips)
♥ 300 g kremost

Topping:
♥ 400 g friske bringebær
♥ melisdryss

Bringebærcoulis:
♥ 500 g bringebær (friske eller frosne)
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl vann
♥ 2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Knus kjeksen i en food processor. Bland kjekssmulene med brunt sukker og smeltet smør. Ha bakepapir i bunnen på en liten, rund form (20 cm i diameter) og press kjeksen ned i bunnen på formen. Sett formen i kjøleskapet mens du lager yoghurtfyllet så kjeksbunnen blir litt fastere i konsistensen.

Visp sammen 4 egg og 1 dl sukker med en stålvisp (du skal ikke piske eggedosis). Bland i vaniljeekstrakt og hvetemelet. I en annen bolle pisker du sammen kremosten og resterende 0,5 dl av sukkeret. Visp deretter inn den greske yoghurten. Når dette er rørt godt sammen, har du i eggeblandingen. Rør godt så fyllet blir helt jevnt og uten klumper.

Ta kakeformen ut av kjøleskapet og hell i yoghurtfyllet.

Varm opp ovnen til 160°C og sett en stekeplate i midten av ovnen (se tips). Når ovnen er ferdig oppvarmet, setter du inn kaken i ovnen og slår straks ned varmen til 120°C. La kaken steke slik i 3 timer (se tips).

Ta den stekte kaken ut av ovnen og la den avkjøles i kjøleskapet til dagen etter, før du tar den ut av formen og setter den på et fat (se tips).

Pynt kaken med friske bringebær og sikt over melis rett før servering.

BRINGEBÆRCOULIS

Bringebærsausen lager du enkelt ved å varme opp ingrediensene i en kjele. Når bringebærene er myke og varm og sukkeret har løst seg opp, kjører du bringebærblandingen i en food processor slik at alle klumper fjernes. Press så bringebærsausen gjennom en sikt så alle bringebærfrø fjernes. Vips så har du en lekker dessertsaus med alldeles nydelig bringebærsmak!

Tips

♥ Gresk yoghurt fra FAGE fås nå kjøpt i Norge i ulike varianter, både i porsjonspakninger med honning, jordbærsaus eller blåbærsaus, og i naturellvarianter. Alle naturellvarianter kan brukes til denne kaken - altså også de med 0 % fettinnhold. Gresk yoghurt fra FAGE fås kjøpt i mange Meny, Ultra og ICA-butikker rundt omkring i landet.

♥ Merk at denne ostekaken trenger lang steketid på svak varme. Da blir kaken skånsomt stekt og du unngår at den sprekker på toppen.

♥ Merk også at jeg anbefaler å steke kaken på en stekeplate og ikke på en kakerist. Dette fordi det er en god del smør i kjeksbunnen, som kan dryppe litt ut av formen under stekingen. Hvis du steker kaken på en stekeplate, samles dette smøret på platen og du unngår stekeos i ovnen.

♥ Den stekte ostekaken må stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen. Da blir den fastere i konsistensen, og lett å få ut av formen uten at den går i stykker.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet og smaker nydelig i flere dager etter at den er laget. Bringebærcoulisen er også holdbar i kjøleskapet.

5 kommentarer

Hei...jeg bor i et ganske lite bygdested og har sett etter gresk yoghurt fea Fage men har ikke sett den. Har ikke noen av de butikkene som du nevnre, men har rema 1000 og prix. Så kan jeg bruke de andre type gresk yougert?

Hei!

Tusen takk for en veldig bra blogg!

Jeg har nå prøvd denne oppskriften, og gleder meg veldig til å smake! Da jeg tok ut kaken etter 3 timer på 120 grader, så kaken helt super ut. Men etter 10 min så begynte kaken å sprekke, nå som den har stått en stund i kjøleskapet (6 timer), så er sprekken dessverre blitt ganske stor. Ikke at det har noe å si på smaken, men hva kan jeg gjøre annerledes neste gang slik at jeg unngår dette? Steke lenger? Kortere? Lavere temp? Med en vanlig kake er det lett å sjekke om den er ferdig, hvordan vet jeg det med denne type kake?

Mvh Øyvind

Som svar på av Øyvind (ikke bekreftet)

Stek kaken i 2 t + 45 min istedenfor, skru av varmen helt, sett ovnsdøren på gløtt (jeg bruker å putte en tresleiv i mellom for å holde en sprekk åpen) og la kaken kjøle seg gradvis ned i ovnen istedenfor på benk før kjøleskap. Da unngår du at kaken synker mye og unngår sprekker :)

Hei

Er det mulig å fryse denne kaken?

Mvh Kathri

Hei! Jeg har laget denne kaken mange ganger (den er knall god) men nå har min datter fått påvist cøliaki. Jeg kan fint bytte ut bunnen med glutenfrie kjeks.. men hva med de skjeene med hvetemel ? Kan jeg bruke potetmel?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift