Mangochutney med chili og rosiner


Hei kjære dere!  Heart 

En ekte, indisk oppskrift skal dere få av meg i dag - på en supergod og klassisk mangochutney!

 

 

Mangochutney spises vel mest som tilbehør til indisk mat, men denne mangochutneyen her er også helt fantastisk god til ost!

 

 

Love it!

 

 

Og apropos India:

Vil du støtte en god sak, bør du som meg støtte årets MedHum-aksjon! MedHum er Norsk medisinstudentforening sin humanitæraksjon og består av frivillige medisinstudenter. Annet hvert år arrangerer MedHum en aksjon hvor målet er å samle inn mest mulig penger til primærhelse og forebyggende medisin i forskjellige deler av verden.

Årets aksjon skjer i samarbeid med Leger uten Grenser og støtter prosjektet AIDS TB Mumbai, for bekjempelse av multiresistent tuberkulose i Mumbai, India. Se mer info på www.medhum.no. Send MEDHUM 200, MEDHUM 100 eller MEDHUM 50 til 2177 for å støtte MedHum-aksjonen med henholdsvis 200, 1oo eller 50 kr.

Jeg synes MedHum er et flott tiltak og støtter det gjerne! Denne oppskriften på mango chutney vil også komme i MedHums magasin som utgis til høsten. Kjekt å kunne bidra ved å krydre fagmagasinet med noe søtt og spicy... !  Smile 

 

 

Slik lager du superdeilig, hjemmelaget mango chutney:


Ingredienser:

♥ 2 dl vineddik
♥ 4,5 dl sukker
♥ 600 g mango (renset vekt, se tips)
♥ 1 løk
♥ 1 hvitløksbåt
♥ 1 rød chili
♥ 2 ts fint hakket fersk ingefær
♥ 1 dl lyse rosiner
♥ 1 ts sennepsfrø
♥ en liten klype malt spisskummin
♥ 1 kanelstang

 

Fremgangsmåte:

Ha vineddik og sukker i en middels stor kjele. Kok opp blandingen slik at sukkeret løser seg opp.

Tilsett de øvrige ingrediensene: mango oppdelt i biter, fint hakket løk og hvitløk, fint hakket rød chili (husk å fjerne alle frøene inni chilien og ikke gni deg i øynene etterpå....), fint hakket fersk ingefær, lyse rosiner, sennepsfrø og littegrann malt spisskummin (eller "jeera" som min indiske mor pleide å kalle dette krydderet). Ha også den hele kanelstangen i kjelen.

La det hele småputre i kjelen i 45-55 minutter på middels varme. Rør ofte, så blandingen ikke setter seg fast i bunnen av kjelen.

Når chutneyen er ferdig, vil mangoen ha blitt helt mør - noen biter vil ha løst seg opp, men det skal også fortsatt være noen mangobiter igjen.

 

 

Konsistensen skal bli seig og tykk.

 


Fjern kanelstangen og ha mango chutneyen på glass og avkjøl før du har på lokket.

 

 

Tips:

♥ Bruk gjerne fersk mango, men den bør helst være litt fast i konsistensen. Merk at det er 600 g ren mango som skal brukes (altså kun fruktkjøttet, uten skall og sten). Det går veldig fint å bruke poser med frosne mangobiter som du finner i enkelte frysedisker (blant annet hos Coop Mega).

♥ Mango chutney smaker utrolig godt til gulost og hvitskimmelsost. Her har jeg servert chutneyen sammen med havrekjeks dekket med vellagret Sveitser og Brie. 

 

NAM!  Yum 

 

 

♥ Oppbevar mango chutneyen kjølig. Den kan også fryses.

 

 

Spennende og veldig godt!


Se også oppskrift på Rabarbrachutney her på Det søte liv.

 

 

Namaste  Heart 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Mangochutney med chili og rosiner
Ingredienser

♥ 2 dl vineddik
♥ 4,5 dl sukker
♥ 600 g mango (renset vekt, se tips)
♥ 1 løk
♥ 1 hvitløksbåt
♥ 1 rød chili
♥ 2 ts fint hakket fersk ingefær
♥ 1 dl lyse rosiner
♥ 1 ts sennepsfrø
♥ en liten klype malt spisskummin
♥ 1 kanelstang

Fremgangsmåte

Ha vineddik og sukker i en middels stor kjele. Kok opp blandingen slik at sukkeret løser seg opp.

Tilsett de øvrige ingrediensene: mango oppdelt i biter, fint hakket løk og hvitløk, fint hakket rød chili (husk å fjerne alle frøene inni chilien og ikke gni deg i øynene etterpå....), fint hakket fersk ingefær, lyse rosiner, sennepsfrø og littegrann malt spisskummin (eller "jeera" som min indiske mor pleide å kalle dette krydderet). Ha også den hele kanelstangen i kjelen.

La det hele småputre i kjelen i 45-55 minutter på middels varme. Rør ofte, så blandingen ikke setter seg fast i bunnen av kjelen.

Når chutneyen er ferdig, vil mangoen ha blitt helt mør - noen biter vil ha løst seg opp, men det skal også fortsatt være noen mangobiter igjen. Konsistensen skal bli seig og tykk.

Fjern kanelstangen og ha mango chutneyen på glass og avkjøl før du har på lokket.

Tips

♥ Merk at det er 600 g mango som skal brukes (altså kun fruktkjøttet, uten skall og sten). Det går veldig fint å bruke poser med frosne mangobiter som du finner i enkelte frysedisker (blant annet hos Coop Mega).

♥ Mango chutney smaker utrolig godt til gulost og hvitskimmelsost. Her har jeg servert chutneyen sammen med havrekjeks dekket med vellagret Sveitser og Brie.  NAM!

♥ Oppbevar mango chutneyen kjølig. Den kan også fryses.

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift