Plommegrøt med kanel og vanilje


Hei kjære dere!

Ny uke står for tur Smile

 



Her er en lettlaget og deilig hverdagsdessert som lages med røde plommer!

 

 

 

Serveres med seterrømme og sukkerdryss.

 

 

 Yum  Yum  Yum 

 

 

Oppskriften gir 6 porsjoner.
 

Ingredienser:

♥ 1 kg røde plommer (vekt med sten)
♥ 1 dl vann
♥ 1 kanelstang
♥ 1 vaniljestang
♥ 150 g sukker
♥ 1/2 sitron
♥ 2 ss potetmel
♥ 1 ss kaldt vann

Servering:
♥ 3 dl seterrømme
♥ sukker


Fremgangsmåte:

Finn frem plommer, kanelstang og vanilje.

 

 

Rens plommene og del dem i båter. Ha plommebåtene i en kjele. Tilsett vann. Ha kanelstangen i kjelen. Snitt opp vaniljestangen og ha både vaniljefrø og vaniljestang i kjelen.

Sett kjelen på platen og la plommene småkoke i 10-15 minutter. Spe eventuelt med litt ekstra vann hvis blandingen virker for tørr. La blandingen avkjøle i romtemperatur til den er kald før du fjerner kanelstanen og vaniljestangen.

Ha sukker og presset saft av en halv sitron i kjelen. Sett kjelen tilbake på platen og gi plommene et oppkok. Ta kjelen av platen.

Rør ut potetmelet med litt kaldt vann og tilsett dette i plommene i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Sett kjelen på platen og varm opp til kokepunktet på nytt under fortsatt røring slik at plommegrøten tykner.

Avkjøl plommegrøten i romtemperatur.

 

 

Server med seterrømme og sukker.

 

 

Spennende med kanel og vanilje i plommegrøten....

 

 

Tips:

♥ Til servering kan du også bruke vaniljesaus, crème fraîche eller vaniljeis.

 

 

Enkel og god hverdagsdessert!

Ha en fin uke!

 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Plommegrøt med kanel og vanilje
Ingredienser

♥ 1 kg røde plommer (vekt med sten)
♥ 1 dl vann
♥ 1 kanelstang
♥ 1 vaniljestang
♥ 150 g sukker
♥ 1/2 sitron
♥ 2 ss potetmel
♥ 1 ss kaldt vann

Servering:
♥ 3 dl seterrømme
♥ sukker

Fremgangsmåte

Rens plommene og del dem i båter. Ha plommebåtene i en kjele. Tilsett vann. Ha kanelstangen i kjelen. Snitt opp vaniljestangen og ha både vaniljefrø og vaniljestang i kjelen.

Sett kjelen på platen og la plommene småkoke i 10-15 minutter.  Spe eventuelt med litt ekstra vann hvis blandingen virker for tørr. La blandingen avkjøle i romtemperatur til den er kald før du fjerner kanelstanen og vaniljestangen.

Ha sukker og presset saft av en halv sitron i kjelen. Sett kjelen tilbake på platen og gi plommene et oppkok. Ta kjelen av platen.

Rør ut potetmelet med litt kaldt vann og tilsett dette i plommene i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Sett kjelen på platen og varm opp til kokepunktet på nytt under fortsatt røring slik at plommegrøten tykner.

Avkjøl plommegrøten i romtemperatur.

Server med seterrømme og sukker.

Tips

Til servering kan du også bruke vaniljesaus, crème fraîche eller vaniljeis.

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift