Kanelbollekake med ostekrem

Annonse: Mill & Mortar

Mmmm.... denne kaken skal jeg kose meg med i kveld!  Heart

Kaken er kjempelettvint å lage siden deigen bare skal røres raskt sammen, og den smaker nydelig av vanilje og kanel. Jeg bruker vaniljepulver og ekte kanel fra Mill & Mortar for ekstra god smak.

På toppen av kaken deilig ostekrem med vanilje.

 

 

Supermyk og god kake!

 

 

Ingredienser:

♥ 1 egg
♥ 50 g smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 0,5 ts vaniljepulver (se tips)
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3,5 dl hvetemel
♥ 1,5 dl melk

Kanelfyll:
♥ 50 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss kanel
♥ 1 ss hvetemel

Ostekrem:
♥ 300 g kremost
♥ 50 g smør
♥ 0,5 ts vaniljepulver (se tips)
♥ 3,5 dl melis

 

Fremgangsmåte:

Visp egget lett sammen med smeltet smør. Rør inn sukker, vaniljepulver (se tips) og bakepulver. Bland deretter inn hvetemelet og melken og rør deigen jevn og klumpfri.

Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.

Til kanelfyllet rører du smeltet smør sammen med sukker, kanel og mel. Legg fyllet i klatter oppå deigen. Marmorer deigen litt med en kniv (se tips).

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 i ca 45 minutter. La kaken avkjøles helt før du tar den ut av formen og legger den på et fat.

 

Ah, det dufter helt fantastisk av denne kaken!


Visp sammen romtemperert kremost med mykt, romtemperert smør. Bland i vaniljepulveret og deretter melis til du får en passe tykk kremostglasur.

 

 

Fordel ostekremen over kaken.

 

 

 

Kaken er klar for å NYTES!  Yum 

 


Tips:

♥ Ikke rør for mye når du skal mormorere deigen, for da blander kanelfyllet seg for mye med kakedeigen. Jeg drar kniven bare gjennom deigen 2-3 ganger for å få en lett marmorering.

 

 

♥ For å få ekstra god smak på denne kaken, har jeg brukt ekte vaniljepulver fra Mill & Mortar.  Produktet består av malte økologiske, supreme vaniljestenger som produseres i Uganda. Selges blant annet i mange av butikkene til Meny og Coop Mega.

 


Får du ikke tak i ekte vaniljepulver, går det også helt fint å brukte enten frø fra 1 vaniljestang eller 1 stor teskje ekte vaniljesukker.


♥ Et annet produkt fra Mill & Mortar som jeg har forelsket meg i, er ekte kanel som produseres økologisk på Sri Lanka (Cinnamomum Zeylanicum). Man kjenner den gode kvaliteten både på smaken og aromaen! 

 

 


♥ Kanelbollekaken holder seg myk i flere dager om den pakkes inn i plast. Kaken kan fryses både med og uten ostekrem.

 

 

♥ Se også oppskrift på Kanelbollekake i langpanne.

 

 

 Heart  Nydelig kake!  Heart 

 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen som blant annet er importør av krydderproduktene til danske Mill & Mortar i Norge. Du finner Oluf Lorentzen på facebook her og på instagram som @oluf_lorentzen. Mill & Mortar finner du på facebook her og på instagram som @millmortar

Kanelbollekake med ostekrem
Ingredienser

♥ 1 egg
♥ 50 g smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljepulver eller vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3,5 dl hvetemel
♥ 1,5 dl melk

Fyll:
♥ 50 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss kanel
♥ 1 ss hvetemel

Ostekrem:
♥ 300 g kremost
♥ 50 g smør
♥ 1 ts vaniljepulver eller vaniljesukker
♥ 3,5 dl melis

Fremgangsmåte

Visp egget lett sammen med smeltet smør. Rør inn sukker, vaniljepulver (se tips) og bakepulver. Bland deretter inn hvetemelet og melken og rør deigen jevn og klumpfri.

Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.

Til kanelfyllet rører du smeltet smør sammen med sukker, kanel og mel. Legg fyllet i klatter oppå deigen. Marmorer deigen litt med en kniv (se tips).

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 i ca 45 minutter. La kaken avkjøles helt før du tar den ut av formen og legger den på et fat.

Visp sammen romtemperert kremost med mykt, romtemperert smør. Bland i vaniljepulveret og deretter melis til du får en passe tykk kremostglasur. Fordel ostekremen over kaken og NYT! 

Tips

♥ Ikke rør for mye når du skal mormorere deigen, for da blander kanelfyllet seg for mye med kakedeigen. Jeg drar kniven bare gjennom deigen 2-3 ganger for å få en lett marmorering.

♥ For å få ekstra god smak på denne kaken, har jeg brukt ekte vaniljepulver fra Mill & Mortar.  Produktet består av malte økologiske, supreme vaniljestenger som produseres i Uganda. Selges blant annet i mange av butikkene til Meny og Coop Mega. Får du ikke tak i ekte vaniljepulver, går det også helt fint å brukte enten frø fra 1 vaniljestang eller 1 stor teskje ekte vaniljesukker.

♥ Et annet produkt fra Mill & Mortar som jeg har forelsket meg i, er ekte kanel som produseres økologisk på Sri Lanka (Cinnamomum Zeylanicum). Man kjenner den gode kvaliteten både på smaken og aromaen! 

♥ Kanelbollekaken holder seg myk i flere dager om den pakkes inn i plast. Kaken kan fryses både med og uten ostekrem.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift