Jordbærgalette med vaniljekrem


Hei kjære lesere!

God midsommerhelg til dere alle! Heart

 

 

Galette er en fransk type terte som lages rett på stekeplaten uten noen kakeform. Man kan lage en galette med alle slags frukter og bær, og du finner flere varianter her på Det søte liv.

 

 

Denne versjonen smaker nydelig av vaniljekrem, jordbær og sommer, og får frem smilet uansett vær!  Smile chrome  

 

 

Ingredienser:

Mørdeig:
♥ 3,5 dl hvetemel
♥ 2 dl melis
♥ 100 g smør
♥ 1 egg

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ss maisenna
♥ 400 g friske jordbær

Pynt:
♥ 1 egg til pensling
♥ 3 ss perlesukker
♥ 1 ss melis

 

Fremgangsmåte:

Ha mel, melis og oppdelt smør i en food processor med hakkekniv. Kjør blandingen til smøret smuldrer seg helt i det tørre. Tilsett egget og kjør videre til deigen samler seg.

Kjevle ut deigen på et stykke bakepapir til en sirkel som er ca. 26 cm i diameter. Det er ikke så viktig at formen blir helt rund. Flytt bakepapiret med deigsirkelen over på en stekeplate.

Smør vaniljekrem på deigen, men la de ytterste 4 cm langsmed kanten være uten. Bland sammen sukker og maisenna og dryss dette over vaniljekremen. Skjær jordbærene i skiver og legg dem tett i tett oppå vaniljekremen.

Brett deigkanten innover mot jordbærene.

Pensle deigkanten med sammenpisket egg og dryss over perlesukker. 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45-55 minutter. Kaken er ferdig når deigkanten er gyllen.

Sikt melis over kaken rett før servering.

 

 

Nydelig sommerkake!

 

 

Elsker kombinasjonen jordbær og vaniljekrem! 

 

 


Tips:

♥ Du kan enten bruke hjemmelaget vaniljekrem eller ferdigkjøpt. 

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget. 

 


Håper du fikk lyst til å lage en Jordbærgalette nå!  Smile 

 

 

Dette er en kake som de fleste liker.

 

 

Hvem liker vel ikke kombinasjonen jordbær og vaniljekrem....  Yum 

 

 

Mmm...., deilig jordbærkake! 

 

 

Ha en fortsatt fin kveld  Heart  


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Jordbærgalette med vaniljekrem
Ingredienser

Mørdeig:
♥ 3,5 dl hvetemel
♥ 2 dl melis
♥ 100 g smør
♥ 1 egg

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ss maisenna
♥ 400 g friske jordbær

Pynt:
♥ 1 egg til pensling
♥ 3 ss perlesukker
♥ 1 ss melis

Fremgangsmåte

Ha mel, melis og oppdelt smør i en food processor med hakkekniv. Kjør blandingen til smøret smuldrer seg helt i det tørre. Tilsett egget og kjør videre til deigen samler seg.

Kjevle ut deigen på et stykke bakepapir til en sirkel som er ca. 26 cm i diameter. Det er ikke så viktig at formen blir helt rund. Flytt bakepapiret med deigsirkelen over på en stekeplate.

Smør vaniljekrem på deigen, men la de ytterste 4 cm langsmed kanten være uten. Bland sammen sukker og maisenna og dryss dette over vaniljekremen. Skjær jordbærene i skiver og legg dem tett i tett oppå vaniljekremen.

Brett deigkanten innover mot jordbærene.

Pensle deigkanten med sammenpisket egg og dryss over perlesukker. 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45-55 minutter. Kaken er ferdig når deigkanten er gyllen.

Sikt melis over kaken rett før servering.

Tips

♥ Du kan enten bruke hjemmelaget vaniljekrem eller ferdigkjøpt. 

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget. 

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift