Jordbærkompott med vanilje


Har du jordbær som begynner å bli overmodne, er det perfekt å bruke dem i en hjemmelaget jordbærkompott! Kompotten kan også fint lages med fryste bær.

 

 

Jordbærkompott smaker nydelig med melk og et lite sukkerdryss, men en enda herligere luksusvariant får du om du serverer kompotten med en kule vaniljeis!

 

 

Oppskriften gir 3 porsjoner.

 

Ingredienser:

♥ 600 g jordbær
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 dl vann
♥ 1 vaniljestang
- -
♥ 1 ss potetmel
♥ 2 ss vann
 

Servering:
♥ 3 kuler vaniljeis
♥ ev. mandelflak 


Fremgangsmåte:

Ha jordbærene i en kjele og ha over sukker, vann og frø fra vaniljestangen.

 

 

La jordbærene koke opp og la blandingen småkoke i noen minutter, til jordbærene har blitt helt myke og begynner å løse seg litt opp (tiden avhenger litt av hvor store jordbærene er og om du bruker friske eller frosne jordbær).

Rør ut potetmelet i 2 ss kaldt vann i en liten kopp. Hell blandingen i den varme, småkokende jordbærkompotten i en tynn stråle mens du rører rundt hele tiden.  Du vil da merke at jordbærkompotten tykner til nesten med en gang.

Ta kjelen av platen.

 

 

Jordbærkompotten kan serveres varm eller avkjølt. Hvis du vil avkjøle den i en serveringsskål, lønner det seg å drysse littegrann sukker på toppen for å unngå snerk.

 

 

Tips:

♥ Jordbærkompotten smaker best samme dag den er laget. 

♥ Se også oppskrift på Jordbærgrøt og Jordbær- og bringebærgrøt.

 

Jordbærkompotten smaker kjempegodt naturell, helt uten noe på!

 

 

Mmmm, smak av sommer... 

 

 

Men prøv også med en kule vaniljeis....

 

 

Det er dødsgodt! 

 


 Yum 


Personlig er jeg veldig glad i et dryss mandelflak i tillegg for litt crunch.

 

 

Og så liker jeg godt at jordbærkompotten er litt lunken slik at vaniljeisen smelter... 

 

 

 

Mmmm.... nam!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Jordbærkompott med vanilje
Ingredienser

♥ 600 g jordbær
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 dl vann
♥ 1 vaniljestang
- -
♥ 1 ss potetmel
♥ 2 ss vann

Servering:
♥ vaniljeis
♥ ev. mandelflak 

Fremgangsmåte

Ha jordbærene i en kjele og ha over sukker, vann og frø fra vaniljestangen.

La jordbærene koke opp og la blandingen småkoke i noen minutter, til jordbærene har blitt helt myke og begynner å løse seg litt opp (tiden avhenger litt av hvor store jordbærene er og om du bruker friske eller frosne jordbær).

Rør ut potetmelet i 2 ss kaldt vann i en liten kopp. Hell blandingen i den varme, småkokende jordbærkompotten i en tynn stråle mens du rører rundt hele tiden.  Du vil da merke at jordbærkompotten tykner til nesten med en gang.

Ta kjelen av platen.

Jordbærkompotten kan serveres varm eller avkjølt. Hvis du vil avkjøle den i en serveringsskål, lønner det seg å drysse littegrann sukker på toppen for å unngå snerk.

Jordbærkompotten smaker kjempegodt naturell. Men prøv med en kule vaniljeis. Det er dødsgodt! Personlig er jeg veldig glad i et dryss mandelflak i tillegg for litt crunch.

Tips


♥ Jordbærkompotten smaker best samme dag den er laget. 

1 kommentar

Hei.

Kan man bruke maisennamel fremfor potetmel i oppskriften?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift