Napoleonskake


Hei dere!

Det er helg, og hva med å kose seg med en skikkelig klassiker: NapoleonskakeHeart

Knasende butterdeig, store mengder silkemyk vaniljekremfromasj og melisglasur med et hint av rom …

 

 

Napoleonskake er virkelig det beste som finnes!

 

 

Jeg bruker ferdigkjøpt butterdeig, og da går det temmelig raskt å lage Napoleonskake  Smile

Oppskriften gir ca. 12 kaker.

 

 

Ingredienser:

Bunn og topper:
♥ 5 plater butterdeig (se tips)

Fyll:
♥ 3 plater gelatin
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)
♥ 3 dl kremfløte

Glasur:
♥ 5 dl melis
♥ 3 ss vann
♥ 5 dråper romessens

 

Fremgangsmåte:

Butterdeigsbunn- og topper:

Legg de frosne butterdeigsplatene utover bakebordet og la de tine (det tar ca. 20 minutter).

Dekk en stekeplate med bakepapir. Legg de tinte butterdeigsplatene lett overlappende på midten av stekeplaten.

Kjevle deigen tynt utover slik at den dekker hele stekeplaten. Deigen skal bli temmelig tynn, ca. 2 mm tykk.

Prikk deigen med en gaffel, dekk til med bakepapir og la den hvile i romtemperatur i ca. 15 minutter før steking.

Stek butterdeigen midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter, til den er gyllen og sprø. Renskjær kantene og avkjøl kaken. Del butterdeigen i to på midten med en skarp kniv.


Vaniljekremfromasj:

Rør vaniljekremen myk og luftig. 

Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i en kopp i mikrobølgeovnen (det tar bare noen sekunder). Bland den smeltede gelatinen med vaniljekremen.

Pisk kremfløten til krem og vend kremen inn i vaniljekremen.

Sett kjølig.


Montering:

Legg den ene butterdeigsbunnen på et fat.

Stryk kremen over bunnen i et tykt lag.

Legg på den andre butterdeigsplaten med bunnen vendt oppover.

Sett kaken i kjøleskapet i 30 minutter slik at vaniljekremen stabiliserer seg.


Glasur:

Rør melis sammen med vann og noen dråper romessens.

Stryk glasuren utover kaken i et jevnt lag. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i minst 30 minutter slik at glasuren stivner.

Bruk en skarp, taggete kniv og skjær kaken forsiktig opp i passe store stykker.

 

 

 Heart  Heart  Heart  

 

 

Tips:

♥ Ferdigkjøpt butterdeig finner du i de fleste velassorterte matvarebutikkene (se i frysedisken). 5 plater tilsvarer 1 pakke. 

♥ Du kan bruker ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem.

♥ Det er viktig at du kjevler ut butterdeigen tynt nok, og husk at deigen hever seg under stekingen. Du kan også kjevle ut bunnen og toppen for seg og steke dem på hver sin stekeplate.

♥ Det vanskeligste med å lage Napoleonskake, er å skjære kaken opp i pene stykker. Det er viktig at du bruker en god kniv og sager deg forsiktig gjennom butterdeigsplaten på toppen. Det går også an å skjære opp den øverste butterdeigsbunnen på forhånd før du legger bitene oppå vaniljekremen. Vil du virkelig bygge Napoleonskaken i høyden, kan det være lurt å lage kaken i en firkantet form og så la kaken stå i kjøleskapet til vaniljekremfromasjen har stivnet ordentlig (da kan du også øke mengden fyll slik at du får et enda tykkere lag vaniljekremfromasj). Skjær opp kaken med en skarp kniv og løft kakestykkene ut av formen. 

♥ Napoleonskake oppbevares kjølig frem til servering. Kaken smaker best samme dag den er laget.

 


Unn deg litt luksus i hverdagen!

 

 

Unn deg et stykke Napoleonskake! 

 


 ♥ ♥ ♥ ♥

Napoleonskake
Ingredienser

Bunn og topper:
♥ 5 plater butterdeig (se tips)

Fyll:
♥ 3 plater gelatin
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)
♥ 3 dl kremfløte

Glasur:
♥ 5 dl melis
♥ 3 ss vann
♥ 5 dråper romessens

Fremgangsmåte

Butterdeigsbunn- og topper:
Legg de frosne butterdeigsplatene utover bakebordet og la de tine (det tar ca. 20 minutter).

Dekk en stekeplate med bakepapir. Legg de tinte butterdeigsplatene lett overlappende på midten av stekeplaten.

Kjevle deigen tynt utover slik at den dekker hele stekeplaten. Deigen skal bli temmelig tynn, ca. 2 mm tykk.

Prikk deigen med en gaffel, dekk til med bakepapir og la den hvile i romtemperatur i ca. 15 minutter før steking.

Stek butterdeigen midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter, til den er gyllen og sprø. Renskjær kantene og avkjøl kaken. Del butterdeigen i to på midten med en skarp kniv.


Vaniljekremfromasj:
Rør vaniljekremen myk og luftig. Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i en kopp i mikrobølgeovnen (det tar bare noen sekunder). Bland den smeltede gelatinen med vaniljekremen.

Pisk kremfløten til krem og vend kremen inn i vaniljekremen. Sett kjølig.

Montering:
Legg den ene butterdeigsbunnen på et fat. Stryk kremen over bunnen i et tykt lag. Legg på den andre butterdeigsplaten med bunnen vendt oppover.

Sett kaken i kjøleskapet i 30 minutter slik at vaniljekremen stabiliserer seg.

Glasur:
Rør melis sammen med vann og noen dråper romessens. Stryk glasuren utover kaken i et jevnt lag. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i minst 30 minutter slik at glasuren stivner.

Bruk en skarp, taggete kniv og skjær kaken forsiktig opp i passe store stykker.

Tips

♥ Ferdigkjøpt butterdeig finner du i de fleste velassorterte matvarebutikkene (se i frysedisken). 5 plater tilsvarer 1 pakke. 

♥ Du kan bruker ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem.

♥ Det er viktig at du kjevler ut butterdeigen tynt nok, og husk at deigen hever seg under stekingen. Du kan også kjevle ut bunnen og toppen for seg og steke dem på hver sin stekeplate.

♥ Det vanskeligste med å lage Napoleonskake, er å skjære kaken opp i pene stykker. Det er viktig at du bruker en god kniv og sager deg forsiktig gjennom butterdeigsplaten på toppen. Det går også an å skjære opp den øverste butterdeigsbunnen på forhånd før du legger bitene oppå vaniljekremen. Vil du virkelig bygge Napoleonskaken i høyden, kan det være lurt å lage kaken i en firkantet form og så la kaken stå i kjøleskapet til vaniljekremfromasjen har stivnet ordentlig (da kan du også øke mengden fyll slik at du får et enda tykkere lag vaniljekremfromasj). Skjær opp kaken med en skarp kniv og løft kakestykkene ut av formen.

♥ Napoleonskake oppbevares kjølig frem til servering. Kaken smaker best samme dag den er laget.

Kakekategori
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Hvor stor blir denne kaken? Min oppskrift på butterdeig gir et emne på 21x100 cm. Som vil gi en kake på 21x50cm. Bør jeg øke mengden fyll?

Hei. Jeg forstod ikke viktigheten av en 2 mm. Det kan gjerne presiseres hvorfor. Og hullene man skal lage med gaflene har jeg skjønt skal stikke helt igjennom deigen, ikke bare prikke overflaten. Det kan gjerne også presiseres. Jeg varmet gelatinplatene i en kjele istedenfor, ellers gjorde jeg alt som stod for å lage kremfyllet, men gelatinen klumpet seg. Hvordan unngår man det?
Mvh Malene

Hei!
Kan napoleonskaka fryses og ha ok resultat v tining?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift