Västerbottensostkjeks

Annonse: Västerbottensost

Västerbottensost er noe av det beste og mest tradisjonsrike som kommer fra Sverige! Osten kan nå også kjøpes i norske butikker, blant annet hos Meny.

Denne vellagrede osten har en kjempegod og litt kraftig smak, som gjør at man kan lage utrolig mye godt med den.

 

 

Her har jeg laget noen skikkelig snadder ostekjeks!

De er ikke søte, men tilsatt dill og maldonsalt og selvsagt rikelige mengder Västerbottensost. 

 

 

Ostekjeksene er digge å spise som de er, eller server dem som tilbehør til ostefatet.

Hjemme hos meg forsvant de på et øyeblikk!  Smile  

 

 

 

Ingredienser:

♥ 250 g Västerbottensost
♥ 100 g smør
♥ 3,5 dl hvetemel
♥ 1 egg
♥ 2 ts tørket dill (se tips)
♥ 1 ts maldonsalt

Pynt:
♥ 1 ss tørket dill (se tips)
♥ 2 ts maldonsalt

Eventuelt ekstra før steking:
♥ 100 g Västerbottensost 


Fremgangsmåte:

Riv Västerbottensosten på rivjern.

 

 

 

Ha revet ost, mykt smør og egget i en bolle.

 

 

Rør til blandingen blir jevn.

Tilsett hvetemelet.

Elt dette raskt sammen (jeg brukte en håndmikser med eltekroker til dette).

 

 

Tilsett dill og maldonsalt og kna dette raskt inn i deigen.

 

 

Form deigen til to ruller (4-5 cm i diameter).

Ha dill og salt på bakebordet og rull deigrullene i dette slik at kantene blir dekket av dill og litt salt.

 

 

Sett rullene i fryseren i 10-20 minutter så de blir fastere.

 

 

Skjær rullene i tynne skiver som legges utover på bakepapirdekkede stekeplater.

 

 

Stek ostekjeksene midt i ovnen ved 175°C i 10-15 minuter. Kjeksene er ferdigstekte når de begynner å bli lyst gylne i kantene.

 

 

Avkjøl på rist før servering. 

 

 

PS: Supertips!  Smile  

Legg gjerne litt ost på hver kjeks før steking for ekstra god ostesmak. 

 

 

Ost på ost er aldri feil!  Icon e biggrin

 


NAM!  

 

 

Tips:

♥ Västerbottensost er en svensk ost med kraftig og kjempegod smak, som antakelig kommer av den lange lagringstiden. I Sverige fås osten kjøpt i nesten alle matbutikker. I Norge finner du den blant annet i butikkene til Meny. Du kan lese mer om osten på vasterbottensost.com.

 

 

♥ Jeg synes dill er nydelig til Västerbottensost, men disse kjeksene blir også gode med for eksempel tørket timian eller oregano i stedet. Prøv deg frem! 

♥ Ostekjeksene kan oppbevares i et par uker, helst kjølig og i en tett boks. De kan også fryses.

 

 

Personlig favoritt er Västerbottensostkjeks med ekstra ost...  Yum

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen som blant annet er importør av Västerbottensost i Norge. 

 

Västerbottensostkjeks
Ingredienser

♥ 250 g Västerbottensost
♥ 100 g smør
♥ 3,5 dl hvetemel
♥ 1 egg
♥ 2 ts tørket dill (se tips)
♥ 1 ts maldonsalt

Pynt:
♥ 1 ss tørket dill (se tips)
♥ 2 ts maldonsalt

Eventuelt ekstra før steking:
♥ 100 g Västerbottensost 

Fremgangsmåte

Riv Västerbottensosten på rivjern.

Ha revet ost, mykt smør, mel og egg i en bolle. Elt ingrediensene raskt sammen (jeg brukte en håndmikser med eltekroker til dette). Tilsett dill og maldonsalt og kna dette raskt inn i deigen.

Form deigen til to ruller (4-5 cm i diameter).

Ha dill og salt på bakebordet og rull deigrullene i dette slik at kantene blir dekket av dill og litt salt. Sett rullene i fryseren i 10-20 minutter så de blir fastere.

Skjær rullene i tynne skiver som legges utover på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek ostekjeksene midt i ovnen ved 175°C i 10-15 minuter. Kjeksene er ferdigstekte når de begynner å bli lyst gylne i kantene. Avkjøl på rist. 

PS: Legg gjerne litt ost på hver kjeks før steking for ekstra god ostesmak. 

Tips

♥ Västerbottensost er en svensk ost med kraftig og kjempegod smak, som antakelig kommer av den lange lagringstiden. I Sverige fås osten kjøpt i nesten alle matbutikker. I Norge finner du den blant annet i butikkene til Meny. Du kan lese mer om osten på vasterbottensost.com.

♥ Jeg synes dill er nydelig til Västerbottensost, men disse kjeksene blir også gode med for eksempel tørket timian eller oregano i stedet. Prøv deg frem! 

♥ Ostekjeksene kan oppbevares i et par uker, helst kjølig og i en tett boks. 

Kakekategori
Allergier og preferanser
Stikkord

1 kommentar

Hei, kan man bruke revet parmesanost om man ikke får tak i den svenske?
Mvh Maria

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift