Sjokoladerull med Oreokrem


Dette er en fantastisk deilig rullekake med sjokolade og kaffe og et nydelig kremfyll som inneholder knuste Oreokjeks!

 

 

Perfekt kake til farsdagen og når som helst ellers..  Smile 

 

 

Ingredienser:

Rullekakebunn:
♥ 3 egg
♥150 g sukker
♥ 2 ts sterk kaffe
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 30 g kakaopulver
♥ 1 ts bakepulver
♥ 90 g hvetemel

Dryss:
♥ 0,5 dl sukker

Oreofyll:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 12 Oreokjeks

Glasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 250 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 5 Oreokjeks


Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til skikkelig tykk eggedosis. Vend i kald, sterk kaffe og vaniljeekstrakt. Sikt sammen kakaopulver, bakepulver og hvetemel og bland dette forsiktig inn i deigen.

Bre deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 10-12 minutter, til kakebunnen er gjennomstekt.

Dryss sukker på et kjøkkenhånkle. Hvelv den stekte kakebunnen over på det sukkerdryssede kjøkkenhånklet straks den tas ut av ovnen. Dra forsiktig bakepapiret av kaken og legg den varme langpannen over kaken slik at den holder seg myk under avkjølingen.

Pisk kremfløten til stiv krem sammen med melis og vaniljeekstrakt. Knus Oreokjeksene og vend smulene inn i kremen. 

Bre Oreokremen over kakebunnen i et jevnt lag.

 

 

 

Rull kaken sammen fra langsiden.

 

 

Renskjær kantene og flytt rullekaken over på en rist.

Varm opp kremfløten til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasen jevn.

 

 

Smør sjokoladeglasuren over rullekaken.

 

 

Prøv å få dekket kantene godt med sjokoladeglasur.

 

 

Knus Oreokjeks og dryss over kaken mens sjokoladeglasuren fortsatt er bløt.

 

 

Å så nydelig kake!

 

 

Flytt kaken over på et kakefat og sett fatet i kjøleskapet frem til kaken skal serveres.

 

 

Jeg liker kaken best servert kald rett fra kjøleskapet. Yum  

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at rullekakebunnen er helt kald før du smører på Oreokremen, ellers kommer kremen til å smelte.

♥ Siden kaken er fylt med pisket krem, smaker den aller best samme dag som den er laget slik at kremen er helt fersk. Får du rester, kan disse såklart oppbevares kjølig til dagen etter, og kaken er god likevel. Pakk da kaken inn i plast så den ikke blir tørr i kantene. 

 

 

Sjokolade, krem, vanilje, kaffe og Oreokjeks - YUM! Heart

 

 

Håper du ble fristet til å prøve ut denne Oreo-rullekaken!

 

 

Ønsker deg en fortsatt fin søndag!  Heart  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sjokoladerull med Oreokrem
Ingredienser

Rullekakebunn:
♥ 3 egg
♥150 g sukker
♥ 2 ts sterk kaffe
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 30 g kakaopulver
♥ 1 ts bakepulver
♥ 90 g hvetemel

Dryss:
♥ 0,5 dl sukker

Oreofyll:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 12 Oreokjeks

Glasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 250 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 5 Oreokjeks

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til skikkelig tykk eggedosis. Vend i kald, sterk kaffe og vaniljeekstrakt. Sikt sammen kakaopulver, bakepulver og hvetemel og bland dette forsiktig inn i deigen.

Bre deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 10-12 minutter, til kakebunnen er gjennomstekt.

Dryss sukker på et kjøkkenhånkle. Hvelv den stekte kakebunnen over på det sukkerdryssede kjøkkenhånklet straks den tas ut av ovnen. Dra forsiktig bakepapiret av kaken og legg den varme langpannen over kaken slik at den holder seg myk under avkjølingen.

Pisk kremfløten til stiv krem sammen med melis og vaniljeekstrakt. Knus Oreokjeksene og vend smulene inn i kremen. Bre Oreokremen over kakebunnen i et jevnt lag og rull kaken sammen fra langsiden. Renskjær kantene og flytt rullekaken over på en rist.

Varm opp kremfløten til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasen jevn. Smør sjokoladeglasuren over rullekaken. Knus Oreokjeks og dryss over kaken mens sjokoladeglasuren fortsatt er bløt.

Flytt kaken over på et kakefat og sett fatet i kjøleskapet frem til kaken skal serveres.

Tips

♥ Det er viktig at rullekakebunnen er helt kald før du smører på Oreokremen, ellers kommer kremen til å smelte.

♥ Siden kaken er fylt med pisket krem, smaker den aller best samme dag som den er laget slik at kremen er helt fersk. Får du rester, kan disse såklart oppbevares kjølig til dagen etter, og kaken er god likevel. Pakk da kaken inn i plast så den ikke blir tørr i kantene. 

3 kommentarer

Er det kakaopulver til drikke eller bakekakao man bør benytte?
Og kan man lage denne kaken melkefri?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift