Grove bananlapper med havregryn


På'n igjen med ny uke! Smile  

For å få en god start på mandagen: Her er noen sunne, proteinrike og grove bananlapper som lages med havregryn, og som er helt uten hvetemel.

 

 

Serveres gjerne sammen med oppskåret, frisk frukt og litt lønnesirup. 

 

 

Oppskriften gir ca. 18 lapper.
 

Ingredienser:

♥ 4 egg
♥ 4 bananer (se tips)
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljepulver (el. vaniljesukker)
♥ 0,5 ts kanel
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 200 g havregryn (små, lettkokte)

 

Fremgangsmåte:

Ha eggene i en food processor. Ha i bananene, bakepulver, vanilje og krydder. 

 

 

Ha også havregrynene oppi. 

 

 

Kjør blandingen sammen til en jevn røre.

 

 

Ha røren i en bolle og la den svelle i 30 minutter.

 

 

Stek middels store lapper i teflonbelagt stekepanne (brukt eventuelt litt formspray i pannen). La lappene bli lysebrune på hver side.

 

 

Serveres nystekte, gjerne sammen med oppskåret, frisk frukt og bær.

 

 

 

Nydelig med lønnesirup på også ♥  

 

 


Tips:

♥ Merk at disse lappene blir nokså grove siden de lages med hele havregryn og at konsistensen på dem blir litt "løse". Ønsker du dem mer kompakte, kan du bytte noe av havregrynene med havremel. Du kan for eksempel male halvparten av havregrynene til mel i food processoren før du tilsetter de øvrige ingrediensene. 

♥ Det er ikke sukker i denne røren (hvis du bruker vaniljepulver fremfor vaniljesukker), så eneste søtning kommer fra bananene. Bruk godt modne bananer for å få god smak på lappene. Jeg synes det er godt å servere disse lappene med frukt og lønnesirup, som jo også bidrar til søtere smak.

 

 

Sunne og gode bananlapper med havregryn som gir veldig masse fin energi.

 

 

Ha en toppen mandag! Smile

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Grove bananlapper med havregryn
Ingredienser

♥ 4 egg
♥ 4 bananer (se tips)
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljepulver (el. vaniljesukker)
♥ 0,5 ts kanel
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 200 g havregryn (små, lettkokte)

Fremgangsmåte

Ha eggene i en food processor. Ha i bananene, bakepulver, vanilje og krydder. 

Ha også havregrynene oppi. 

Kjør blandingen sammen til en jevn røre.

Ha røren i en bolle og la den svelle i 30 minutter.

Stek middels store lapper i teflonbelagt stekepanne (brukt eventuelt litt formspray i pannen). La lappene bli lysebrune på hver side.

Serveres nystekte, gjerne sammen med frisk frukt, bær og litt lønnesirup.

Tips

♥ Merk at disse lappene blir nokså grove siden de lages med hele havregryn og at konsistensen på dem blir litt "løse". Ønsker du dem mer kompakte, kan du bytte noe av havregrynene med havremel. Du kan for eksempel male halvparten av havregrynene til mel i food processoren før du tilsetter de øvrige ingrediensene. 

♥ Det er ikke sukker i denne røren (hvis du bruker vaniljepulver fremfor vaniljesukker), så eneste søtning kommer fra bananene. Bruk godt modne bananer for å få god smak på lappene. Jeg synes det er godt å servere disse lappene med frukt og lønnesirup, som jo også bidrar til søtere smak.

2 kommentarer

Kan man erstatte litt av havregrynene med vanlig hvetemel istedetfor havremel? Og blir mengden 1:1?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift