Pasjonsfruktfromasjkake med kransekakebunn

Annonse: Lille Special

Hei,

På denne tiden for 5 år siden feiret jeg kake nr 3000 her på Det søte liv (og tenk, nå er antallet godt over 4000!! Smile ).  Jeg markerte anledningen med Ostekake med pasjonsfrukt, der jeg brukte den nydelige dessertsausen Passionfruit Dessert Glaze som jeg hadde kjøpt hos Lille Special i Fredrikstad.

Kaken slo an umiddelbart, og jeg har ikke tall på alle henvendelsene jeg har fått om denne pasjonsfruktsausen, som jeg har henvist videre til Lille Special. Denne dessertsausen har vært en favoritt hos meg i alle disse årene (den er fantastisk å helle over vaniljeiskrem!), og for kort tid siden ble jeg kontaktet av Lille Special som kunne fortelle meg at de har fått nettbutikk! Jippi til meg og alle andre som nå kan bestille nydelig pasjonfruktsaus på nett og få den sendt hjem til seg uansett hvor man bor i landet!  Smile 

 

 

Med en så god dessertsaus er det utrolig mye godt man kan lage. Jeg har her eksperimentert meg frem til en pasjonsfruktfromasjkake, som jeg ble utrolig fornøyd med .. Yum 

Jeg brukte en myk kransekakebunn under fromasjen og toppet med samme type tynt lag pasjonsfruktgelé som jeg brukte på ostekaken. 

 

 

Kjempelekker kake! 

 

Ingredienser:

Kransekakebunn:
♥ 400 g kransekakemasse (se tips)
♥ 3 egg

Pasjonsfruktfromasj:
♥ 3 egg
♥ 100 g melis
♥ 6 plater gelatin
♥ 0,5 dl kokende vann
♥ 2,5 dl Passionfruit Dessert Glaze (1 flaske, se tips)
♥ 3 dl kremfløte

Pasjonsfruktlokk:
♥ 4 plater gelatin
♥ 2,5 dl Passionfruit Dessert Glaze (1 flaske, se tips)
♥ 0,5 dl kokende vann


Fremgangsmåte:

Kransekakebunn:

Del opp kransekakemassen i små biter og ha i en food processor sammen med eggene. Kjør alt sammen på full hastighet til deigen er luftig og uten klumper.

Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20-30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret, vask formen, og legg kakebunnen tilbake i formen.


Pasjonsfruktfromasj:

Skill eggene.

Pisk eggeplommer og melis lyst og luftig.

Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min. Ha i mens Passionfruit Dessert Glaze i en bolle. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i 0,5 dl kokende vann. Rør dette så straks inn i pasjonsfruktsausen (se tips). Hell pasjonsfruktsausen deretter i bollen med de piskede eggeplommene og bland godt sammen. 

Pisk kremfløten til fast, luftig krem. Vend den piskede kremen inn i pasjonsfruktblandingen.

Pisk til slutt eggehvitene til hvitt skum i en annen bolle og vend også dette inn i pasjonsfruktblandingen.

Hell dette deretter over kransekakebunnen.

Sett formen i kjøleskapet i minst 5 timer (eller over natten) slik at fromasjen stivner.


Pasjonsfruktlokk:

Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min.

Ha i mens Passionfruit Dessert Glaze i en bolle. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i 0,5 dl kokende vann. Rør dette så straks inn i pasjonsfruktsausen.

Fordel sausen deretter forsiktig over fromasjkaken i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet et par timer til pasjonsfruktlokket har stivnet helt.

 

 

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Skyv kaken over på et kakefat med en bred stekespade. 

 

 

Oh la la, for en lekker kake! 

 

 

Tips:

♥ For å unngå gelatintråder i pasjonsfruktfromasjen, bør den smeltede gelatinen røres raskt inn i pasjonsfruktsausen mens den er helt varm. Da løser den seg opp best. Deretter kan du blande pasjonsfruktsausen inn i eggedosisen, før du vender inn kremfløten (ikke omvendt rekkefølge, ellers smelter kremen), og til slutt de piskede eggehvitene. Bruk gjerne en ballongvisp helt til slutt slik at alle klumper jevner seg ut. 

♥ Kaken kan med fordel lages klar dagen i forveien og tåler fint å stå i kjøleskapet en dag. Som fromasjkaker flest, er den ikke så godt egnet til frysing.

♥ Kransekakemasse fås kjøpt i de fleste norske matvarebutikkene (grønn rull fra Odense).

Passionfruit Dessert Glaze produseres i New Zealand, og fås kjøpt i noen utvalgte, norske delikatesseforretninger - herunder hos Lille Special.

Se nettbutikken HER og direktelink til pasjonsfruktsausen HER

 

 

Jeg falt pladask for denne dessertsausen og elsker den fortsatt! 

Du trenger 2 flasker (som inneholder 2,5 dl hver) til denne kaken. 

 

 

Det er en virkelig nydelig, søt og tropisk smak på denne pasjonsfruktsausen. 

 

 

Perfekt ingrediens for å lage en himmelsk god pasjonsfruktkake! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Pasjonsfruktfromasjkake med kransekakebunn
Ingredienser

Kransekakebunn:
♥ 400 g kransekakemasse (se tips)
♥ 3 egg

Pasjonsfruktfromasj:
♥ 3 egg
♥ 100 g melis
♥ 6 plater gelatin
♥ 0,5 dl kokende vann
♥ 2,5 dl Passionfruit Dessert Glaze (1 flaske, se tips)
♥ 3 dl kremfløte

Pasjonsfruktlokk:
♥ 4 plater gelatin
♥ 2,5 dl Passionfruit Dessert Glaze (1 flaske, se tips)
♥ 0,5 dl kokende vann

Fremgangsmåte

Kransekakebunn:
Del opp kransekakemassen i små biter og ha i en food processor sammen med eggene. Kjør alt sammen på full hastighet til deigen er luftig og uten klumper. Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20-30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret, vask formen, og legg kakebunnen tilbake i formen.

Pasjonsfruktfromasj:
Skill eggene. Pisk eggeplommer og melis lyst og luftig.

Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min. Ha i mens Passionfruit Dessert Glaze i en bolle. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i 0,5 dl kokende vann. Rør dette så straks inn i pasjonsfruktsausen (se tips). Hell pasjonsfruktsausen deretter i bollen med de piskede eggeplommene og bland godt sammen. 

Pisk kremfløten til fast, luftig krem. Vend den piskede kremen inn i pasjonsfruktblandingen.

Pisk til slutt eggehvitene til hvitt skum i en annen bolle og vend også dette inn i pasjonsfruktblandingen.

Hell dette deretter over kransekakebunnen. Sett formen i kjøleskapet i minst 5 timer (eller over natten) slik at fromasjen stivner.

Pasjonsfruktlokk:
Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min.

Ha i mens Passionfruit Dessert Glaze i en bolle. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i 0,5 dl kokende vann. Rør dette så straks inn i pasjonsfruktsausen.

Fordel sausen deretter forsiktig over fromasjkaken i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet et par timer til pasjonsfruktlokket har stivnet helt.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Skyv kaken over på et kakefat med en bred stekespade. 

Tips

♥ For å unngå gelatintråder i pasjonsfruktfromasjen, bør den smeltede gelatinen røres raskt inn i pasjonsfruktsausen mens den er helt varm. Da løser den seg opp best. Deretter kan du blande pasjonsfruktsausen inn i eggedosisen, før du vender inn kremfløten (ikke omvendt rekkefølge, ellers smelter kremen), og til slutt de piskede eggehvitene. Bruk gjerne en ballongvisp helt til slutt slik at alle klumper jevner seg ut. 

♥ Kaken kan med fordel lages klar dagen i forveien og tåler fint å stå i kjøleskapet en dag. Som fromasjkaker flest, er den ikke så godt egnet til frysing.

♥ Kransekakemasse fås kjøpt i de fleste norske matvarebutikkene (grønn rull fra Odense).

♥ Passionfruit Dessert Glaze produseres i New Zealand, og fås kjøpt i noen utvalgte, norske delikatesseforretninger - herunder hos Lille Special. Du trenger 2 flasker (som inneholder 2.5 dl hver) til denne kaken. 

8 kommentarer

Kan man bruke noe annet enn den passionfruit glazen? Bor i Oslo.. googlet «lille special».. finnes vel kun i Fredrikstad?

Nettopp fordi denne glazen er så dyr så har jeg laget min egen versjon - saft og kjøtt fra 5-7 pasjonsfrukt - 1 spiseskje sukker - fyll på med vann til du når 2.5 dl masse - dette gir den samme om ikke bedre smak og med mye mer pasjonsfrukt!
Hvis du tar en titt på innholdsfortegnelsen på Glazen så kan du se at den egentlig inneholder svært lite pasjonsfrukt i forhold til hva man skulle forvente.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift