Lyse, fine rundstykker


Når det er helg, her det fantastisk deilig å spise nystekte, hjemmelagde rundstykker!

Siden denne oppskriften er veldig enkel og inneholder kun 5 ingredienser som de fleste har tilgjengelig på kjøkkenet, kan disse rundstykkene lages på impuls. 

Dette er lyse "loff-rundstykker" uten frø og uten grovt mel.

 

 

Du kan gjerne bytte ut noe av hvetemelet med grovere melsort og elte noen kjerner og frø inn i deigen. 

Jeg ville denne gangen lage helt lyse rundstykkene uten frø. Dermed ble rundstykkene like populære hos de små som hos de store i familien! 

 

 

Oppskriften gir 20 stk. 

 

 

Ingredienser:
♥ 50 g gjær (se tips)
♥ 100 g smør
♥ 5 dl melk (se tips)
♥ 1 ts salt
♥ 750 g hvetemel (se tips)

Pensling (kan sløyfes):
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk


Fremgangsmåte:

Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret og bland med melken. Løs gjæren opp i den lunkne smørmelken. Bland saltet med mesteparten av hvetemelet (hold igjen ca. 50 gram av hvetemelet til utbakingen). Elt deigen godt (ca. 15 minutter) med kjøkkenmaskin på middelse hastighet. La deigen heve lunt i 1 time. 

Kna den hevede deigen sammen og del den i 20 like store emner. Trill ut rundstykker som fordeles på to bakepapirdekkede stekeplater.

 

 

La rundstykkene etterheve i 20 minutter.

 

 

Pensle over rundstykkene med egg som er vispet lett sammen med litt melk.

 

 

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i 12-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

 

 

Herlig med nybakte rundstykker til frokost! 

 

 

Jeg liker at disse rundstykkene er skikkelig myke og gode. 

 

 

Rundstykkene er såklart deilige med alle typer pålegg.

Jeg er veldig glad i gulost med små, søte tomater og basilikum.

 

 

  😍  

 

Tips: 

♥ Det går fint å bytte fersk gjær med en pakke tørrgjær. Bland tørrgjæren i så fall med hvetemelet før du elter inn væsken.

♥ Melk kan byttes ut helt eller delvis med vann.

♥ 150 g av hvetemelet byttes ut med sammalt hvetemel hvis du vil ha litt grovere rundstykker. 

♥ Pensling med egg er valgfritt. Dersom du velger å pensle rundstykkene, kan de gjerne drysses med frø før steking. 

♥ Rundstykkene er fine å fryse.

 

 

Ingen grunn til å kjøpe rundstykker når de er så enkle å lage selv - og så smaker de jo sååå mye bedre når de er nystekte! 

 

 

Håper du ble fikk lyst til å lage disse rundstykkene, du også! 

 

 

Ha en fin ny uke!  ❤

 



♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Lyse, fine rundstykker
Ingredienser

♥ 50 g gjær (se tips)
♥ 100 g smør
♥ 5 dl melk (se tips)
♥ 1 ts salt
♥ 750 g hvetemel (se tips)

Pensling (kan sløyfes):
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret og bland med melken. Løs gjæren opp i den lunkne smørmelken. Bland saltet med mesteparten av hvetemelet (hold igjen ca. 50 gram av hvetemelet til utbakingen). Elt deigen godt (ca. 15 minutter) med kjøkkenmaskin på middelse hastighet. La deigen heve lunt i 1 time. 

Kna den hevede deigen sammen og del den i 20 like store emner. Trill ut rundstykker som fordeles på to bakepapirdekkede stekeplater. La rundstykkene etterheve i 20 minutter.

Pensle over rundstykkene med egg som er vispet lett sammen med litt melk. Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i 12-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

Tips

♥ Det går fint å bytte fersk gjær med en pakke tørrgjær. Bland tørrgjæren i så fall med hvetemelet før du elter inn væsken.

♥ Melk kan byttes ut helt eller delvis med vann.

♥ 150 g av hvetemelet byttes ut med sammalt hvetemel hvis du vil ha litt grovere rundstykker. 

♥ Pensling med egg er valgfritt. Dersom du velger å pensle rundstykkene, kan de gjerne drysses med frø før steking. 

♥ Rundstykkene er fine å fryse.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift