Iskrem med Baileys og kaffe


Her har du en supernydelig dessert til julen som du kan lage klar allerede nå. 

Hjemmelaget iskrem med Baileys og kaffe er en voksen, himmelsk god dessert.

 

 

En favoritt! 

 

Ingredienser:

♥ 5 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 2 dl Baileys (se tips)
♥ 0,5 dl sterk, kald kaffe
♥ 6 dl kremfløte

Servering:
♥ pecannøtter eller brente mandler


Fremgangsmåte:

Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker lenge slik at blandingen blir tykk og lysegul i fargen.

Rør inn Baileys og kald kaffe.

Pisk kremfløten i en egen bolle til du får en tykk, bløt krem. Vend den piskede kremen i eggedosisen. Bruk gjerne en ballongvisp slik at alle kremklumper fjernes. 

Hell iskremblandingen i en form som rommer ca 2 liter. Sett isen i fryseren til den har stivnet (minimum 5 timer og gjerne over natten).

Ta isen ut av fryseren og sett den i kjøleskapet i ca. 20 minutter før servering slik at den tiner og blir mykere. 

 

 

Når isen er myk, kan du forme kuler med en iskremskje.

 

Yummy! Utrolig god iskrem! 

 

Server isen som den er, eller dryss nøtter over hvis du liker det.

 

 

 



Tips:

♥ Bruk den typen Baileys du liker best (jeg er veldig glad i den med kaffesmak). 

 

 

♥ Når du skal tine iskremen, er det lurt å gjøre det sakte ved å sette isen i kjøleskapet og ikke i romtemperatur. Da blir hele isen passe myk og ikke bare bløt i kantene.

♥ Is du får til overs kan så klart settes tilbake i fryseren. 

♥ Jeg har her drysset hakkede pekannøtter oppå isen. Kjempegodt! Det er også veldig godt med hakkede, karamelliserte pekannøtter eller brente mandler.

 

 

Kos deg med utrolig god, hjemmelaget iskrem med herlig smak av Baileys og kaffe!  ♥ 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Iskrem med Baileys og kaffe
Ingredienser

♥ 5 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 2 dl Baileys (se tips)
♥ 0,5 dl sterk, kald kaffe
♥ 6 dl kremfløte

Servering:
♥ pecannøtter eller brente mandler

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker lenge slik at blandingen blir tykk og lysegul i fargen.

Rør inn Baileys og kald kaffe.

Pisk kremfløten i en egen bolle til du får en tykk, bløt krem. Vend den piskede kremen i eggedosisen. Bruk gjerne en ballongvisp slik at alle kremklumper fjernes. 

Hell iskremblandingen i en form som rommer ca 2 liter. Sett isen i fryseren til den har stivnet (minimum 5 timer og gjerne over natten).

Ta isen ut av fryseren og sett den i kjøleskapet i ca. 20 minutter før servering slik at den tiner og blir mykere. 

Server isen som den er, eller dryss nøtter over hvis du liker det.

Tips

♥ Bruk den typen Baileys du liker best (jeg er veldig glad i den med kaffesmak). 

♥ Når du skal tine iskremen, er det lurt å gjøre det sakte ved å sette isen i kjøleskapet og ikke i romtemperatur. Da blir hele isen passe myk og ikke bare bløt i kantene.

♥ Is du får til overs kan så klart settes tilbake i fryseren. 

Desserter
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Det er lurt å røre noen ganger i isen mens den stivner for å unngå at isen krystalliserer seg, men det er ikke et absolutt krav. Denne isen blir kremete uansett pga mye kremfløte og eggeplommer.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift