Kvikk lunsj-snurrer


Hei vinterferie!  Smile  

Duftende, varm gjærbakst er noe av det beste i livet!  Heart  

Dessuten er det skikkelig hyggelig med hjemmebakst i vinterferien.

 

 

Her har jeg laget store, luftige snurrer som er fylt med smør og masse hakket Kvikk lunsj-sjokolade. På toppen har jeg drysset hakkede mandler og perlesukker.

Dette ble fantastisk gode boller!

 

 

Ingredienser:

Gjærdeig:
♥ 5 dl helmelk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel

Fyll:
♥ 50 g smør
♥ 8 stk Kvikk lunsj

Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ 30 g fint hakkede mandler
♥ 2 ss perlesukker

 

Fremgangsmåte:

Gjærdeig:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (heller litt for kald, enn for varm, ellers drepes gjæren og du får tunge boller).

Rør gjæren ut i væsken.

Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. Hev deigen i 30 minutter.


Fyll og steking:

Kjevle ut deigen til en stor rektangel på melet bakebord.

 

 

Smør på mykt, romtemperert smør i et jevnt lag.

 

 

Hakk Kvikk lunsj-sjokoladene opp i biter og dryss over deigen.

 

 

Rull sammen deigen fra langsiden til en stram rull.

Skjær rullen i tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater.

 

 

La snurrene etterheve i 30 minutter.

 

 

Visp egget sammen med litt melk i en kopp og pensle over snurrene. Dryss over fint hakkede mandler og perlesukker.

 

 

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

Det dufter så utrolig godt av disse bollene når de er nystekte! 

 

 

  Yum  Yum  Yum  

 

 

Ferie og boller - kan det bli bedre..  Grin  

 

 


Tips:

♥ Jeg har her brukt min yndlingsoppskrift på gjærdeig fra Verdens beste boller (halv porsjon). Du kan selvsagt bruke hvilken som helst type annen gjærdeig til å lage snurrer med Kvikk lunsj. Smile 

♥ Kjekssjokoladen Kvikk lunsj fås kjøpt i alle norske kiosker og matbutikker. Bruker du 8 pk som jeg har gjort her, får du skikkelig digg smak på snurrene! 

 

 

♥ Kvikk lunsj-snurrer smaker aller best samme dag de er laget. Bollene er kjempefine å fryse.

 

 

♥ Disse snurrene er også supre til påske!

Se også Kvikk lunsj-boller her på Det søte liv.

 

 

Kos deg! 

 Smile Klem fra meg

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Kvikk lunsj-snurrer
Ingredienser

♥ 5 dl helmelk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel

Fyll:
♥ 50 g smør
♥ 8 stk Kvikk lunsj

Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ 30 g fint hakkede mandler
♥ 2 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Gjærdeig:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (heller litt for kald, enn for varm, ellers drepes gjæren og du får tunge boller).

Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. Hev deigen i 30 minutter.

Fyll og steking:
Kjevle ut deigen til en stor rektangel på melet bakebord. Smør på mykt, romtemperert smør i et jevnt lag. Hakk Kvikk lunsj-sjokoladene opp i biter og dryss over deigen.

Rull sammen deigen fra langsiden til en stram rull. Skjær rullen i tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. La snurrene etterheve i 30 minutter.

Visp egget sammen med litt melk i en kopp og pensle over snurrene. Dryss over fint hakkede mandler og perlesukker.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte.

Tips

♥ Jeg har her brukt min yndlingsoppskrift på gjærdeig fra Verdens beste boller (halv porsjon). Du kan selvsagt bruke hvilken som helst type annen gjærdeig til å lage snurrer med Kvikk lunsj. Smile 

♥ Kjekssjokoladen Kvikk lunsj fås kjøpt i alle norske kiosker og matbutikker. Bruker du 8 pk som jeg har gjort her, får du skikkelig digg smak på snurrene! 

♥ Kvikk lunsj-snurrer smaker aller best samme dag de er laget. Bollene er kjempefine å fryse.

♥ Disse snurrene er også supre til påske! Se også Kvikk lunsj-boller her på Det søte liv.

6 kommentarer

Hei Kristine,
Disse tror jeg barna, og antageligvis oss voksne også vil elske.
Jeg lurer på hvor stort du kjevler rektangelet (cm*cm)?

Som svar på av Anne-Marie H. Gaasø (ikke bekreftet)

Ja, dette er boller alle vil like! :-) Ikke så nøye, men kjevler ut en leiv som vel er ca. 30 x 40 cm (som en stor langpanne omtrent).

WOW! Disse var fantastisk gode! Barn og voksne elsket disse bollene ;-) Takk for god oppskrift!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift