Banankake med plommer

Hei,

I dag ble noen bananer og plommer som sang på siste verset forvandlet til en saftig Banankake med plommer.

 

 

Servert med melisdryss og vaniljeis... mmmm...  

 

 

Helt ok lunsj på hjemmekontoret..  Wink  

 

 

Ingredienser:

♥ 125 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 2 egg
♥ 3 middels store bananer (se tips)
♥ 250 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver

Topping:
♥ 4 plommer
♥ 1 ts kanel
♥ 2 ss perlesukker

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker godt sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk videre til en luftig smørkrem. Mos bananene (se tips) og vend bananmosen inn i deigen.

Sikt hvetemelet sammen med vaniljesukker og bakepulver og vend dette inn i deigen for hånd (se tips).

Fordel deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Rens plommene og skjær dem i skiver. Legg skivene på toppen av kaken.

 

 

Dryss over kanel og perlesukker.

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C  i 25-30 minutter, til kaken er gjennomstekt.

Server kaken lunken, gjerne med melisdryss.

 

 

Veldig god fruktsmak på denne kaken her! 

 

 

Enkel, men veldig saftig og god banankake. 

 

 

Kaken er ekstra god med vaniljeis som tilbehør. 

 

 

Tips:

♥ Bruk skikkelig modne bananer for god smak på kaken.

 

 

♥ Jeg bruker stavmikser til å mose bananene, men det går også fint å mose bananene enkelt med en gaffel. 

♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt for å unngå at deigen blir seig.

♥ Kaken smaker aller best nystekt. Oppbevar rester innpakket i plast. Kaken kan fryses. 

 

 

Denne kaken ser kanskje ut som en eplekake, men smaker altså banan og plommer.

 

 

Kjempegod kake! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Banankake med plommer
Ingredienser

♥ 125 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 2 egg
♥ 3 middels store bananer (se tips)
♥ 250 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver

Topping:
♥ 4 plommer
♥ 1 ts kanel
♥ 2 ss perlesukker

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker godt sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk videre til en luftig smørkrem. Mos bananene (se tips) og vend bananmosen inn i deigen.

Sikt hvetemelet sammen med vaniljesukker og bakepulver og vend dette inn i deigen for hånd (se tips).

Fordel deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Rens plommene og skjær dem i skiver. Legg skivene på toppen av kaken. Dryss over kanel og perlesukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C  i 25-30 minutter, til kaken er gjennomstekt.

Server kaken lunken, gjerne med melisdryss og vaniljeis som tilbehør. 

Tips

♥ Bruk skikkelig modne bananer for god smak på kaken.

♥ Jeg bruker stavmikser til å mose bananene, men det går også fint å mose bananene enkelt med en gaffel. 

♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt for å unngå at deigen blir seig.

♥ Kaken smaker aller best nystekt. Oppbevar rester innpakket i plast. Kaken kan fryses. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift