Bringebærpai med crème fraîche

Annonse: Bærgården

Hei dere! 

Det er tid for å safte, sylte og bake med sommerens bær!

Jeg har i dag laget en vidunderlig god Bringebærpai med crème fraîche. Fyllet blir kremete og deilig i denne sommerlige kaken!  

 

 

Bringebærene har jeg fått fra Bærgården, og jeg kan varmt anbefale bærene fra Bærgården! Her får du solbær, rips, stikkelsbær og bringebær av aller beste kvalitet, og gjerne økologiske bær hvis du ønsker det. Det er også mulig å kjøpe ferdiglaget saft. Bærgården holder til i Sylling i Lier kommune, en kort kjøretur utenfor Oslo. Du kan lese mer om Bærgården og ta kontakt med dem på www.enger.no eller telefon 917 96 096. Ring og bestill, og så kan du hente kasser med fantastiske bær dagen etter! Husk at bærene er på sitt beste nå! Smile  

 

 

Nå til oppskriften på denne deilige bringebærpaien!

 

 

Ingredienser:

Paibunn:
♥ 200 g hvetemel
♥ 85 g melis
♥ 150 g smør
♥ 1 eggeplomme

Fyll:
♥ 500 g bringebær
- -
♥ 2 dl crème fraîche
♥ 4 eggeplommer
♥ 1 egg
♥ 100 g sukker


Fremgangsmåte: 

Paibunn: 

Ha alle ingrediensene til paideigen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Ha deretter i melis og eggeplomme og kna deigen raskt sammen med hendene.)

Klem deigen utover i en godt smurt paiform (26 cm i diameter) med litt høye kanter (minst 3 cm). Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter.

 

 

Dekk paibunnen med bakepapir og fyll den opp med keramiske bakekuler (eller tørkede erter/bønner, se tips).

Forstek paibunnen midt i ovnen ved 200°C i 15 min. Fjern forsiktig bakepapiret og kulene.

Stek bunnen i 5 minutter til. Ta paibunnen ut av ovnen og avkjøl den i noen minutter.

 


 

Fyll:

Fordel bringebær tett i tett i bunnen av formen.

 

 

Pisk crème fraîche, eggeplommer, egget og sukker lett sammen, og hell blandingen over bærene.

 

 

Stek kaken videre midt i ovnen ved 200 °C i ca. 30-40 minutter. 

 

 

La kaken avkjøles i kjøleskapet til den er helt kald før du løfter den ut av formen og skjærer i den (se tips). 

 

 

Dette er en skikkelig sommerkake! 

 

 

Nydelige kakestykker med bringebær! 

 

 

Tips:

♥ Bruk gjerne paiform med løs bunn. Da kan du fjerne kanten på formen uten å måtte flytte kaken fra bunnen av formen. 

♥ Forsteking av paibunnen før du har på fyllet er nødvendig for å sikre at deigen blir stekt. Teknikken med å dekke paibunnen med bakepapir og keramiske bakekuler gjøres for å hindre at kanten på deigen kryper nedover under forstekingen. Keramiske bakekuler fås kjøpt i kjøkkenutstyrsbutikker. Det går like fint å bruke tørkede erter eller bønner. En alternativ teknikk er å feste en remse aluminiumsfolie langsmed deigkanten under forstekingen, men personlig foretrekker jeg å bruke keramiske bakekuler. 

♥ Kaken bør avkjøles i kjøleskapet til den er helt kald før den skjæres i. Dette fordi fyllet setter seg og blir fastere når kaken er kald. Kaken kan gjerne stå over natten i kjøleskapet.

 

 

Denne paien kan også lages med andre typer bær, prøv f eks med solbær eller stikkelsbær

 

 

Nyt sommerens bær i en deilig kake!  Heart  

 

 

God fornøyelse! Yum  

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Bringebærpai med crème fraîche
Ingredienser

Paibunn:
♥ 200 g hvetemel
♥ 85 g melis
♥ 150 g smør
♥ 1 eggeplomme

Fyll:
​​​​​​​♥ 500 g bringebær
- -
♥ 2 dl crème fraîche
♥ 4 eggeplommer
♥ 1 egg
♥ 100 g sukker

Fremgangsmåte

Paibunn: 
Ha alle ingrediensene til paideigen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Ha deretter i melis og eggeplomme og kna deigen raskt sammen med hendene.)

Klem deigen utover i en godt smurt paiform (26 cm i diameter) med litt høye kanter (minst 3 cm). Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter.

Dekk paibunnen med bakepapir og fyll den opp med keramiske bakekuler (eller tørkede erter/bønner, se tips). Forstek paibunnen midt i ovnen ved 200°C i 15 min. Fjern forsiktig bakepapiret og kulene.

Stek bunnen i 5 minutter til. Ta paibunnen ut av ovnen og avkjøl den i noen minutter.

Fyll:
Fordel bringebær tett i tett i bunnen av formen.

Pisk crème fraîche, eggeplommer, egget og sukker lett sammen, og hell blandingen over bærene.

Stek kaken videre midt i ovnen ved 200 °C i ca. 30-40 minutter. 

La kaken avkjøles i kjøleskapet til den er helt kald før du løfter den ut av formen og skjærer i den (se tips). 

Tips

♥ Bruk gjerne paiform med løs bunn. Da kan du fjerne kanten på formen uten å måtte flytte kaken fra bunnen av formen. 

♥ Forsteking av paibunnen før du har på fyllet er nødvendig for å sikre at deigen blir stekt. Teknikken med å dekke paibunnen med bakepapir og keramiske bakekuler gjøres for å hindre at kanten på deigen kryper nedover under forstekingen. Keramiske bakekuler fås kjøpt i kjøkkenutstyrsbutikker. Det går like fint å bruke tørkede erter eller bønner. En alternativ teknikk er å feste en remse aluminiumsfolie langsmed deigkanten under forstekingen, men personlig foretrekker jeg å bruke keramiske bakekuler. 

♥ Kaken bør avkjøles i kjøleskapet til den er helt kald før den skjæres i. Dette fordi fyllet setter seg og blir fastere når kaken er kald. Kaken kan gjerne stå over natten i kjøleskapet.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift