Tress-muffins (Neapolitan Cupcakes)

Tress er en populær iskrem med smak av sjokolade, vanilje og jordbær.

 

 

Her har jeg laget noen supergode tress-is-inspirerte muffins med de samme tre fargene og smakene.

 

 

Kaker med den samme kombinasjonen sjokolade, vanilje og jordbær kalles gjerne "Neapolitan Cakes" i USA, som indikerer likheten med den trefargede sjokolade-, vanilje- og jordbæriskremen som visst nok opprinnelig stammer fra Napoli i Italia. 

 

 

Uansett - Smileer det nydelig å kombinere sjokolade, vanilje og jordbær både fargemessig og smaksmessig! 

 

 

Disse muffinsene består av sjokoladekakedeig og lys vaniljekakedeig.

På toppen har jeg dekket muffinsene med en deilig jordbærkrem. Kremen lages med knuste, tørkede jordbær. Dette gir kremen en herlig smak av ekte jordbær og rosa farge, samtidig som at kremen beholder en fast konsistens som får den til å holde fasongen når den sprøytes. Får du ikke tak i tørkede jordbær, går det også å blande tykt jordbærsyltetøy i kremen eller å bare farge den med rosa konditorfarge.

 

 

Oppskriften gir ca. 24 stk.

 

Ingredienser:

Sjokoladekakedeig:

♥ 75 g smør
♥ 25 g kakaopulver
♥ 1 dl vann, kokende
♥ 1 egg
♥ 1 eggeplomme
♥ 180 g sukker
♥ 2 ss matolje
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 0,5 ts natron
♥ 200 g hvetemel

Vaniljekakedeig:
♥ 100 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 dl matfløte
♥ 3 eggehviter

Jordbærkrem:
♥ 300 g smør
♥ 22 g tørkede jordbær (se tips)
♥ 300 g melis
♥ 3 ss kremfløte

 

Fremgangsmåte: 

Sjokoladekakedeig:

Ha smør, kakaopulver og kokende vann i en liten kjele. Varm opp så smøret smelter og kakaopulveret løser seg opp. Avkjøl.

Pisk egget, eggeplommene og sukkeret luftig. Pisk inn olje og vanilje. Rør inn sjokoladesmøret.

Bland inn natron og hvetemelet til en jevn, tykk deig.

 

 

Vaniljekakedeig:

Pisk mykt smør, sukker og vanilje til smørkrem.

Bland inn bakepulveret. Tilsett hvetemel og matfløte.

Pisk eggehvitene stive i en annen bolle.

Vend eggehviteskummet inn i deigen, litt om gangen, til du får en jevn og klumpfri deig.

 


Steking: 

Sett papirformer i to muffinsbrett.

 

 

Fordel først sjokoladekakedeigen i formene.

 

 

 

Fordel deretter forsiktig over den lyse vaniljekakedeigen.

 

 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 160°C i ca. 20 minutter, til muffinsene er gjennomstekte.

 

 

Avkjøl muffinsene til de er kalde.

 

 

Lekre muffins! 

 


 

Jordbærkrem:

Pisk smøret i 5 minutter, så det blir hvitt og luftig.

 

 

Ha de tørkede jordbærene i en liten food processor (minihakker) og kjør dem til pulver.

 

 

 

Vent et minutt før du tar av lokket slik at jordbærstøvet får lagt seg. 

 

 

Bland jordbærpulveret med det piskede smøret.

 

 

Ha så i melis og kremfløte og pisk kremen i 3-4 minutter til.

 

 

Lyserosa jordbærkrem med skikkelig ekte jordbærsmak! 

 


Pynting:

Ha jordbærkremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver muffins.

 

 

 

Supernydelig cupcakes med deilige, milde smaker som alle liker! 

 

 

 

Jeg tar en smakebit.. Yum  

 

 

Tips:

♥ Disse muffinsene bør stekes på lav varme for å bevare den lyse fargen på vaniljekaken. 

♥ Når du lager jordbærkremen, er det viktig at du pisker så lenge som angitt i oppskriften. Det gir en helt annen smak og luftigere konsistens på smørkremen når smøret er pisket så lenge som angitt. 

♥ Tørkede jordbær gir en ekstremt sterk og ekte jordbærsmak på kremen, og anbefales virkelig i denne kremen. Tørkede jordbær fås kjøpt i helsekostforretninger og velassorterte matvarebutikker. Jeg brukte denne typen (kjøpt på Maschmanns Matmarked på Skøyen i Oslo). 

 


♥ Dersom du i stedet bruker jordbærsyltetøy, er det viktig at det er så tykt som mulig. Fargen vil nok uansett bli svakere, så du kan eventuelt i tillegg farge kremen med litt rosa konditorfarge. 

♥ Muffinsene kan bakes dagen i forveien. Oppbevares da innpakket i plast så de ikke blir tørre. Jeg foretrekker å lage jordbærkremen og pynte muffinsene på serveringsdagen, så kremen er mest mulig luftig og fersk. Får du kaker til overs, kan de fryses, også med jordbærkrem. 

 

Heart  Kos deg med nydelige cupcakes!  Heart 

 

 

God fornøyelse! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tress-muffins (Neapolitan Cupcakes)
Ingredienser

Sjokoladekakedeig:
♥ 75 g smør
♥ 25 g kakaopulver
♥ 1 dl vann, kokende
♥ 1 egg
♥ 1 eggeplomme
♥ 180 g sukker
♥ 2 ss matolje
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 0,5 ts natron
♥ 200 g hvetemel

Vaniljekakedeig:
♥ 100 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 dl matfløte
♥ 3 eggehviter

Jordbærkrem:
♥ 300 g smør
♥ 22 g tørkede jordbær (se tips)
♥ 300 g melis
♥ 3 ss kremfløte

Fremgangsmåte

Sjokoladekakedeig:
Ha smør, kakaopulver og kokende vann i en liten kjele. Varm opp så smøret smelter og kakaopulveret løser seg opp. Avkjøl.

Pisk egget, eggeplommene og sukkeret luftig. Pisk inn olje og vanilje. Rør inn sjokoladesmøret.

Bland inn natron og hvetemelet til en jevn, tykk deig.

Vaniljekakedeig:
Pisk mykt smør, sukker og vanilje til smørkrem.

Bland inn bakepulveret. Tilsett hvetemel og matfløte.

Pisk eggehvitene stive i en annen bolle. Vend eggehviteskummet inn i deigen, litt om gangen, til du får en jevn og klumpfri deig.

Steking: 
Sett papirformer i to muffinsbrett. Fordel først sjokoladekakedeigen i formene.

Fordel deretter forsiktig over den lyse vaniljekakedeigen.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 160°C i ca. 20 minutter, til muffinsene er gjennomstekte.

Avkjøl muffinsene til de er kalde.

Jordbærkrem:
Pisk smøret i 5 minutter, så det blir hvitt og luftig.

Ha de tørkede jordbærene i en liten food processor (minihakker) og kjør dem til pulver. Bland jordbærpulveret med det piskede smøret.

Ha så i melis og kremfløte og pisk kremen i 3-4 minutter til.

Pynting:
Ha jordbærkremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver muffins.

Tips

♥ Disse muffinsene bør stekes på lav varme for å bevare den lyse fargen på vaniljekaken. 

♥ Når du lager jordbærkremen, er det viktig at du pisker så lenge som angitt i oppskriften. Det gir en helt annen smak og luftigere konsistens på smørkremen når smøret er pisket så lenge som angitt. 

♥ Tørkede jordbær gir en ekstremt sterk og ekte jordbærsmak på kremen, og anbefales virkelig i denne kremen. Tørkede jordbær fås kjøpt i helsekostforretninger og velassorterte matvarebutikker. Jeg brukte denne typen (kjøpt på Maschmanns Matmarked på Skøyen i Oslo). 

♥ Dersom du i stedet bruker jordbærsyltetøy, er det viktig at det er så tykt som mulig. Fargen vil nok uansett bli svakere, så du kan eventuelt i tillegg farge kremen med litt rosa konditorfarge. 

♥ Muffinsene kan bakes dagen i forveien. Oppbevares da innpakket i plast så de ikke blir tørre. Jeg foretrekker å lage jordbærkremen og pynte muffinsene på serveringsdagen, så kremen er mest mulig luftig og fersk. Får du kaker til overs, kan de fryses, også med jordbærkrem. 

2 kommentarer

Disse ser veldig gode ut. Skal prøve de ut idag!
Jeg lurer på hvilken vaniljeekstrakt du bruker og hvor du kjøper din?

Holder på å lage de nå. Ser skikkelig fristende ut. Men eg må steike de i minst 27 min. Sjokoladedelen tar lengre tid enn vaniljedelen. 😳

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift