Pumpkin Spice Latte

Noe av det beste med høsten er at det er tid for å nyte Pumpkin Spice Latte!  Smile 

Hvis du prepper Pumpkin Spice (gresskarkrydder) og most gresskarpuré klart på forhånd, er det svært fort gjort å lage seg en rykende varm luksuskaffe! 

PS: Det går også fint å lage Pumpkin Spice Latte uten gresskarpuré. 

 


Oppskriften nedenfor passer til 2 krus. Halverer du oppskriften nedenfor, passer den dermed til 1 porsjon. 


Ingredienser:

♥ 4 ss gresskarpuré (se tips)
♥ 2 ss lønnesirup (se tips)
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 2 ts gresskarkrydder (Pumpkin Spice, se tips)
♥ 4 dl melk (valgfri type, se tips)
♥ 1 dl sterk kaffe eller 2 stk dobbel espresso 


Fremgangsmåte:

Ha gresskarpuré i en skål sammen med lønnesirup, vaniljeekstrakt og gresskarkrydder.

 

 

Bland dette godt sammen.

 

 

Ha blandingen i en kjele.

 

 

Tilsett melken. 


PS: Hvis du lager Pumpkin Spice Latte uten gresskarmos, er det bare å ha melken direkte i kjelen og tilsette krydder, vanilje og søtning. 

 

 

Varm opp blandingen under omrøring til melken når kokepunktet.

Lag sterk kaffe (helst en dobbel espresso per kopp), og hell den varme kaffen i krusene.

 

 

 

Ha over den rykende varme gresskarmelken. 

 

 

Topp gjerne med en liten klatt krem og litt gresskarkrydder - og nyt! 

 

 

Ah, denne deilige kaffedrikken gir skikkelig godfølelse i kroppen! 

Ikke rart den er så populær! 

 

 


Tips:

♥ Gresskarpuré kan kjøpes ferdig, men det er mye bedre å lage din egen!

Del opp et lite gresskar.

 

 

 

Damp gresskarkjøttet i en kjele med litt vann, til bitene har blitt helt møre.

 

 

Mos bitene med en stavmikser eller i en food processor til en glatt mos. 

Gresskarmosen oppbevares i kjøleskapet. Kan også brukes i ulike typer bakverk, se f eks Pumpkin Pancakes, Pumpkin Spice Cake og Pumpkin Cupcakes

Pumpkin Spice (gresskarkrydder) består tradisjonelt av følgende 5 krydder: kanel, ingefær, muskat, nellik og allehånde. Siden det bare trengs 1 ts krydderblanding per kopp Pumpkin Spice Latte, er det kjekt å lage klar en liten porsjon krydderblanding, som beskrevet i innlegget HER

 

 

♥ Ikke fall for fristelsen å blande gresskarmosen og krydder direkte i koppen. For å få en skikkelig god og varm drikk, må gresskarblandingen gis et oppkok sammen med melken, som deretter blandes med den varme kaffen. 

♥ Lønnesirup kan byttes ut med honning eller brunt sukker (eller annen søtning du liker). 

♥ Dersom du har melkesteamer, kan du lage melkeskum for en ekstra kremete og lekker kaffedrikk. Helmelk gir tykkere skum enn lettmelk. 

♥ Ønsker du en skikkelig overdådig variant av Pumpkin Spice Latte, kan du toppe med masse pisket krem, krydder og en sprut karamellsaus!  Smile chrome 

♥ For vegansk alternativ er det rett og slett bare å bruke plantebasert melk (havremelk/mandelmelk/mylk). 

 

Vel bekomme! ♥ 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Pumpkin Spice Latte
Ingredienser

♥ 4 ss gresskarpuré (se tips)
♥ 2 ss lønnesirup (se tips)
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 2 ts gresskarkrydder (Pumpkin Spice, se tips)
♥ 4 dl melk (valgfri type, se tips)
♥ 1 dl sterk kaffe eller 2 stk dobbel espresso 

Fremgangsmåte

Ha gresskarpuré i en skål sammen med lønnesirup, vaniljeekstrakt og gresskarkrydder.

Bland dette godt sammen.

Ha blandingen i en kjele. Tilsett melken. 

PS: Hvis du lager Pumpkin Spice Latte uten gresskarmos, er det bare å ha melken direkte i kjelen og tilsette krydder, vanilje og søtning. 

Varm opp blandingen under omrøring til melken når kokepunktet.

Lag sterk kaffe (helst en dobbel espresso per kopp), og hell den varme kaffen i krusene. Ha over den rykende varme gresskarmelken. 

Topp gjerne med en liten klatt krem og litt gresskarkrydder - og nyt! 

Tips

♥ Gresskarpuré kan kjøpes ferdig, men det er mye bedre å lage din egen! Del opp et lite gresskar. Damp gresskarkjøttet i en kjele med litt vann, til bitene har blitt helt møre. Mos bitene med en stavmikser eller i en food processor til en glatt mos. Gresskarmosen oppbevares i kjøleskapet. Kan også brukes i ulike typer bakverk, se f eks Pumpkin Pancakes, Pumpkin Spice Cake og Pumpkin Cupcakes

Pumpkin Spice (gresskarkrydder) består tradisjonelt av følgende 5 krydder: kanel, ingefær, muskat, nellik og allehånde. Siden det bare trengs 1 ts krydderblanding per kopp, er det kjekt å lage klar en liten porsjon krydderblanding, som beskrevet HER

♥ Ikke fall for fristelsen å blande gresskarmosen og krydder direkte i koppen. For å få en skikkelig god og varm drikk, må gresskarblandingen gis et oppkok sammen med melken, som deretter blandes med den varme kaffen. 

♥ Lønnesirup kan byttes ut med honning eller brunt sukker (eller annen søtning du liker). 

♥ Dersom du har melkesteamer, kan du lage melkeskum for en ekstra kremete og lekker kaffedrikk. Helmelk gir tykkere skum enn lettmelk. 

♥ Ønsker du en skikkelig overdådig variant av Pumpkin Spice Latte, kan du toppe med masse pisket krem, krydder og en sprut karamellsaus! 

♥ For vegansk alternativ er det rett og slett bare å bruke plantebasert melk (havremelk/mandelmelk/mylk). 

4 kommentarer

Om man ønsker en koffein-fri versjon, kan man bare velge å ikke ta kaffe oppi eller det noe annet man bør erstatte kaffen med ?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift