Baileys Chocolat Luxe Mousse Cake

03.05.2014

Da jeg oppdaget "Baileys Chocolat Luxe" som er en nydelig Baileys med sjokoladesmak, skjønte jeg med en gang at jeg hadde funnet en ny yndlingsingrediens. Jeg ser for meg både nydelige desserter, konfekt og kaker laget med denne deilige likøren.

 

 

Jeg oppdaget denne baileysen på en svært så hyggelig måte! Rett før påske kom det nemlig en overraskelse levert på døren!

 

 

Et aldri så lite påsketre med bittesmå appelsinliknende frukter, påskesjokolader og i midten en flaske Baileys Chocolat Luxe!

Oppsatsen var utrolig vakker og laget av Finn Schjöll.

 

 

 

Dessverre kom han ikke og leverte treet på døra selv  Smile

 


Påsketreet lyste opp stuen min i påsken og etter at svigerforeldre hadde vært på besøk, fikk en jublende svigermor med seg treet hjem til seg. Hjemme hos henne er det litt større muligheter for at treet overlever enn hjemme hos meg.. 

Men flasken beholdt jeg  Icon e biggrin


Baileys Chocolat Luxe er deilig å drikke alene i et lite glass med isbiter i, men planen min er altså å ikke drikke opp hele flasken på den måten, men å lage noen gode kaker og desserter.

 

 

Her starter jeg med å lage en lekker sjokolademoussekake som jeg har kalt Baileys Chocolat Luxe Mousse Cake!  Yum

 

 

Denne kaken ser litt avansert ut, men alle får den til om oppskriften følges nøye!
 

Ingredienser:

Sjokoladekakebunner:
♥ 50 g smør
♥ 75 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 1 dl kokende vann
♥ 1 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1 dl sterk kaffe (se tips)

Baileys Chocolat Luxe Mousse:
♥ 3 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 350 g kokesjokolade
♥ 0,5 dl Baileys Chocolat Luxe
♥ 7 dl kremfløte

Sjokoladeglasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2,25 dl sukker
♥ 1 dl vann
♥ 1 dl kakao
♥ 1,5 ss gelatinpulver
♥ 0,5 dl kaldt vann

 

Fremgangsmåte:

Start med å lage kakebunnene:

Ha smør, sjokolade og kokende vann i en kjele. Varm på svak varme under omrøring til alt har smeltet.

Pisk egget og sukkeret luftig. Ha i sjokoladesmøret og bland i vaniljeekstrakt. Bland så i bakepulveret. Lag sterk kaffe (se tips) og bland i vekselvis med hvetemelet. Rør varsomt til en jevn, men fortsatt luftig deig.

Fordel deigen i to små former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 160 i ca 20 min, til de er gjennomstekte. Avkjøl helt og ta kakebunnene så ut av formene.

Til sjokolademoussen:

Først piskes eggeplommer og sukker luftig. Kok opp 2 dl av kremfløten i en liten kjele. Tilsett oppdelt sjokolade og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og bland deretter med eggedosisen. Bland deretter i baileysen. Pisk resterende 5 dl av kremfløten til luftig krem og bland i til slutt. Rør godt med stålvispen så blandingen blir jevn og klumpfri og alle hvite kremflekker forsvinner.

Finn frem en større, rund form som er 24 cm  i diameter. Kle den med plastfolie og legg den nederste kakebunnen i formen (prøv å treffe ca. midt på, det er meningen at kakebunnen skal være mindre enn formen). Hell i sjokolademoussen. Legg så på den andre kakebunnen og press forsiktig ned kakebunnen i moussen så kaken blir jevn på toppen. Sett formen i fryseren over natten (se tips).

Sjokoladeglasuren:

Til glasuren has kremfløte, sukker og vann i en kjele. Kok opp blandingen. Rør i kakaoen og la blandingen småkoke i ca 4 min under omrøring, slik at blandingen blir litt mer konsentrert. Løs opp gelatinpulver i kaldt vann. Ta kjelen av platen og tilsett gelatinblandingen. Rør glasuren jevn og avkjøl litt. Glasuren skal ikke være varm, men den skal beholde flytende konsisten.

Ta den fryste kaken ut av fryseren og la den tine såpass på kjøkkenbenken at du får tatt den ut av formen og fjerne plastfolien. Sett kaken på et passende fat. Hell så over den passe avkjølte sjokoladeglasuren over kaken og stryk den jevn på overflaten.

Sett kaken i kjøleskapet i noen timer. Glasuren vil da stivne og kaken tiner så den får moussekonsistens.

 

 

Se så lekkert glasuren legger langs kanten på den frosne kaken.

 

 

Etter noen timer i kjøleskapet er kaken tint nok til å skjæres i vakre kakestykker.

 

 

Ser lekkert ut, ikke sant ? Smile 

 

 

Tips:

♥ Når jeg blander kaffen til kakebunnene bruker jeg 2 ts kaffepulver til 1 dl kokende vann. Riktig så sterk kaffe med andre ord!

♥ Det å sette mindre kakebunner i en større kakeform når du fyller på med mousse gjør at kakebunnene ligger inni moussen og ikke synes i kantene - hvilket gir en stilig, utseendemessig effekt.

♥ Selv om dette ikke er en iskake, bør kaken fryses før den glaseres. Det gjør at glasuren stivner raskere oppå kaken. Etter at kaken har stått i kjøleskapet i noen timer tiner deg så den får den riktige moussekonsistensen som den skal ha.

♥ Kaken oppbevares kjølig frem til servering.

 


 

Luksuskake!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Baileys Chocolat Luxe Mousse Cake

Ingredienser

Sjokoladekakebunner:
50 g smør
75 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
1 dl kokende vann
1 egg
1 dl sukker
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts bakepulver
3 dl hvetemel
1 dl sterk kaffe (se tips)

Baileys Chocolat Luxe Mousse:
3 eggeplommer
1 dl sukker
350 g kokesjokolade
0,5 dl Baileys Chocolat Luxe
7 dl kremfløte

Sjokoladeglasur:
1 dl kremfløte
2,25 dl sukker
1 dl vann
1 dl kakao
1,5 ss gelatinpulver
0,5 dl kaldt vann

Fremgangsmåte

Start med å lage kakebunnene: Ha smør, sjokolade og kokende vann i en kjele. Varm på svak varme under omrøring til alt har smeltet.

Pisk egget og sukkeret luftig. Ha i sjokoladesmøret og bland i vaniljeekstrakt. Bland så i bakepulveret. Lag sterk kaffe (se tips) og bland i vekselvis med hvetemelet. Rør varsomt til en jevn, men fortsatt luftig deig.

Fordel deigen i to små former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 160 i ca 20 min, til de er gjennomstekte. Avkjøl helt og ta kakebunnene så ut av formene.

Til sjokolademoussen piskes eggeplommer og sukker luftig. Kok opp 2 dl av kremfløten i en liten kjele. Tilsett oppdelt sjokolade og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og bland deretter med eggedosisen. Bland deretter i baileysen. Pisk resterende 5 dl av kremfløten til luftig krem og bland i til slutt. Rør godt med stålvispen så blandingen blir jevn og klumpfri og alle hvite kremflekker forsvinner.

Finn frem en større, rund form som er 24 cm  i diameter. Kle den med plastfolie og legg den nederste kakebunnen i formen (prøv å treffe ca. midt på, det er meningen at kakebunnen skal være mindre enn formen). Hell i sjokolademoussen. Legg så på den andre kakebunnen og press forsiktig ned kakebunnen i moussen så kaken blir jevn på toppen. Sett formen i fryseren over natten (se tips).

Til glasuren has kremfløte, sukker og vann i en kjele. Kok opp blandingen. Rør i kakaoen og la blandingen småkoke i ca 4 min under omrøring, slik at blandingen blir litt mer konsentrert. Løs opp gelatinpulver i kaldt vann. Ta kjelen av platen og tilsett gelatinblandingen. Rør glasuren jevn og avkjøl litt. Glasuren skal ikke være varm, men den skal beholde flytende konsisten.

Ta den fryste kaken ut av fryseren og la den tine såpass på kjøkkenbenken at du får tatt den ut av formen og fjerne plastfolien. Sett kaken på et passende fat. Hell så over den passe avkjølte sjokoladeglasuren over kaken og stryk den jevn på overflaten.

Sett kaken i kjøleskapet i noen timer. Glasuren vil da stivne og kaken tiner så den får moussekonsistens.

Tips

♥ Når jeg blander kaffen til kakebunnene bruker jeg 2 ts kaffepulver til 1 dl kokende vann. Riktig så sterk kaffe med andre ord!

♥ Det å sette mindre kakebunner i en større kakeform når du fyller på med mousse gjør at kakebunnene ligger inni moussen og ikke synes i kantene - hvilket gir en stilig, utseendemessig effekt.

♥ Selv om dette ikke er en iskake, bør kaken fryses før den glaseres. Det gjør at glasuren stivner raskere oppå kaken. Etter at kaken har stått i kjøleskapet i noen timer tiner deg så den får den riktige moussekonsistensen som den skal ha.

♥ Kaken oppbevares kjølig frem til servering.

21 kommentarer

Jeg skal snart flytte sammen med noen venner av meg. Jeg håper de liker sjokolade, og kanskje vil være med å spleise til denne kaken også, for den her VIL jeg prøve å lage, når jeg nå tross alt skal bo sammen med folk. Det er så kjedelig å prøve å lage fancy kaker inne på et bittelite hybel-kjøkken! Heldigvis har den nye leiligheta ganske stort kjøkken.

Og flere som bor der, som kan hjelpe til, og spise produktet!

Gleder meg til å prøve å lage dette: det blir uten tvil det mest avanserte bakverket jeg noengang har prøvd meg på. Har aldri lagd lag-kaker før, aldri lagd mousse før.... Dette blir GØY! =-D

Lykke til:) Går sikkert bra, men bare å spørre hvis det er noe du lurer på :)

Skal vannet sammen med sjokoladen og smøret i samme kjelen, eller skal det i en dobbeltkoker hvor vannet er i bunn og sjokoladen og smøret er i en bolle over? For tror sjokoladen iallefall oppfører seg veldig rart når det smeltes og er i kontakt med vann.. :)

Hei:) Du har både smør, sjokolade og kokende vann i kjelen. Så setter du den på varmen og rører til alt er smeltet. Sjokoladen korner seg ikke sammen med vannet når vannet er kokende varmt:)

Hei! Denne så jammen god ut.lurer bare på , i sjokolade glasuren skal det være 1 dl.kakao, betyr det kakaodrikk eller bakekakaopulvet?

Det skal være 1 dl kakaopulver (bruk gjerne bakekakao) :)

Hei, jeg har nettopp bakt moussekaken (hadde ikke den nye, og måtte således bruke vanlig Baileys - håper det er ok, det også!), og den står nå i fryseren. Hva tror du om at kaken med glasur kan bakes noen dager i forveien og oppbevares i fryseren, og så settes direkte i kjøleskapet kvelden før den skal serveres - tåler glasuren det?
Takk for kjempesider! :D

Hei Gudrun, jeg har faktisk testet ut å fryse kaken med glasur også. Det går men OBS OBS! merk at sjokoladeglasuren ikke fryser skikkelig, men beholder en klissete konsistens også i fryst tilstand. Dette må du ta hensyn til i den forstand at kaken må stå helt fritt og ikke ha noe oppå seg, selv når den er frossen. Resultatet vil nemlig da bli at det du legger oppå kaken fester seg i glasuren, og ødelegger glasuren fullstendig når du forsøker å ta det av. Denne feilen gjorde nemlig jeg og kaken kunne ikke serveres etterpå.. Learning by doing :-)

Hei.
Jeg tok ut bunnene av ovnen for litt siden, men de er veldig flate og tunge, ser overhode ikke ut som bunnene på bildene dine..
jeg målte opp alt først og vet at det skal være riktig.. vet du hva jeg kan ha gjort feil?
Oppskriftene dine blir alltid vellykket ellers :)

Hilsen fortvilt som får 6 skravledamer på kaffe og kake i morgen..

Bare lag kaken som anvist, Linn. Kakebunnene skal bli litt kompakte, det ble mine også. Håper du blir fornøyd, moussen er uansett så luftig at det bare er godt når kakebunnene er litt flate.

Fantastik!! Kan denne kaken lages fredag, pytes lørdag og spises søndag? oppevares i kjøleskal fra lør-søn?

Googlet sjokoladerullekake og kom over denne flotte siden. Får vann i munnen av å se på denne kaken. Jeg skal bake sjokoladekake til en 50 års dag til min venninne. Jeg tenkte kanskje jeg burde pynte den også. Noen tips?

Please, would it be possible for someone to translate the recipe
to English?

Please, would it be possible for someone to translate the recipe to English?

I jused google translate, so it's maybe not a 100% correct.... But here you go:

ingredients

Chocolate cake bases:
50 g butter
75 g dark chocolate (70% cocoa content)
1 cup boiling water
1 egg
1 cup sugar
1 teaspoon vanilla extract
1 tsp baking powder
3 dl flour
1 cup strong coffee (see tip)

Baileys Chocolat Luxe Mousse:
3 egg yolks
1 cup sugar
350 g cooking chocolate
0.5 ml Baileys Chocolat Luxe
7 ml whipping cream

Chocolate Glaze:
1 cup heavy cream
2,25 dl sugar
1 cup water
1 cup cocoa
1.5 tablespoons gelatin powder
0.5 cups cold water

Procedure

Start by making the cake bottoms, Put butter, chocolate and boiling water in a saucepan. Warm over low heat, stirring until everything has melted.

Beat the egg and sugar fluffy. Add the chocolate butter and mix in the vanilla extract. Mix as in baking powder. Create strong coffee (see tip) and mix in alternately with flour. Stir gently until smooth, but still airy dough.

Divide the dough into two small forms (20 cm in diameter) with baking paper in the bottom. Bake the cake bottoms middle of the oven at 160 for about 20 minutes, until they are cooked through. Cool completely and remove cake bottoms so out of the molds.

For the chocolate mousse whipped egg yolks and sugar fluffy. Boil 2 cup of the cream in a small saucepan. Add the cut chocolate and let it melt in the hot cream. Stir the mixture smooth, then mix with egg mixture. Then mix in baileysen. Whip the remaining 5 ml of the cream until fluffy cream and mix in the end. Stir well with stålvispen so the mixture is smooth and lump-free and all white cream stains disappear.

Locate a wider round shape which is 24 cm in diameter. Dress it with plastic wrap and place the bottom cake base in the shape (try to hit around the middle, it is intended that the cake base should be less than the shape). Pour the chocolate mousse. Add that on the other cake base and press down gently cake base in mousse cake so being smooth on top. Place the tin in the freezer overnight (see tip).

For the glaze has whipped cream, sugar and water in a boiler. Boil the mixture. Stir in cocoa and let the mixture simmer for about 4 minutes, stirring so that the mixture is a little more concentrated. Dissolve gelatin powder in cold water. Remove the pan from the heat and add the gelatin mixture. Stir the frosting smooth and cool slightly. The glaze should not be hot, but it should keep flowing consistency.

Take the frozen cake out of the freezer and let it thaw on the counter so that you can remove it from the mold and remove the plastic foil. Place cake on a suitable barrel. Pour over the cooled chocolate glaze fit over the cake and smooth the hair surface.

Put the cake in the refrigerator for a few hours. The glaze will harden and cake thaws as it gets mousse consistency.

Tips

♥ When I mix the coffee to cake bottoms, I use 2 tsp coffee powder to 1 cup of boiling water. Proper strong coffee in other words!

♥ Putting smaller pie pastry into a large cake tin when filling with mousse makes the cake bottoms located inside the mousse and did not appear at the edges - giving a stylish appearance effect.

♥ Although this is not an ice cream cake, the cake should be frozen until the glazed. It makes the frosting hardens quickly on top the cake. After the cake has been in the fridge for a few hours so it thaws you get the right moussekonsistensen as it should have.

♥ The cake kept refrigerated until serving.

Hei! Går det an å bruke vanlig Bayleys i stedet for Chocolat-versjonen?

Hei.
Jeg har alltid brukt vanlig baylies, og den har blitt god i smak:).

Kan denne kaken lages to dager før den serveres? altså å bake den torsdag, pynte den fredag og servere den på lørdag? :)

Hei.
Går det ann å lage denne Bayleys fri?
Den såg utrolig god ut, men kan ikke ha alkoholen

Hei.. har bare en form foreløbig.. kan hele kaka settes i ovn som en.. mulig noe lengre steketid da? hvor lenge ca trur du

Hei, hvor får jeg tak i vaniljeekstrakt?:-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet