Bakepulverkringle

Bakepulverkringle
Ingredienser

150 g smør
150 g sukker
2 egg
2 dl melk
0,5 ts kardemomme
1,5 ss bakepulver
500 g hvetemel
1,5 dl rosiner
1 dl sukater (kan sløyfes)

Pynt:
litt eggehvite
15 stk mandler
perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene. Bland i melken og sikt i hvetemel, bakepulver og kardemomme. Bland inn rosiner og eventuelt sukater og rør deigen lett sammen (dette skal bli en nokså klissete deig).

Bruk to spiseskjeer og legg deigen i klatter formet som en kringle på bakepapirdekket stekeplate. Pensle lett over med litt eggehvite og dryss over hakkede mandler og perlesukker.

Stek kringlen midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min, til kringlen er gyllenbrun og gjennomstekt. Avkjøles til lunken. Serveres nystekt!

Tips

"Bakepulverkringle" egner seg godt til frysing. Kringlen bør i så fall serveres samme dag som den er tint. Varm den gjerne opp littegrann i ovnen rett før servering.

Se også oppskrift på "Bakepulverring", "Saupkringle" og "Lettvintkringle".

Kakekategori
Sesong

2 kommentarer

Hei, kjekt med oppskrifter som går raskt å lage:)
Ville si at det var litt dumt at du ikke skrev at sukatene måtte erstattes med mer sukker og ikke bare sløyfes, for uten de ble den ikke søt i det hele tatt, men ble egentlig helt smakløs. Så sånn at andre ikke gjør samme tabben kan det være et tips til denne og evt andre oppskrifter.

Samme oppskrift har jeg i min mormors kakebok med dato fra 2. pinsedag 1942. Min mor laget også denne kaken ofte da jeg var liten og vi elsket den!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift