Bananbiter med sjokolade og valnøtter

31.08.2016


Når det er høst og litt kjøligere i lufta, er det nydelig med varme, lune kaker, og gjerne kaker laget med frukt, sjokolade, nøtter og havre.

Denne gode langpannekake inneholder alle disse ingrediensene!

Dette er en virklig deilig banankake med hakket sjokolade og valnøtter. Rømme i deigen gjør kaken ekstra myk. Jeg drysser havregryn på toppen av kaken for en varm og rustikk stil!  Dessuten er jeg generelt veldig glad i havregryn.. Smile

Oppskriften er til stor langpanne og rekker til mange.

 

 

Ingredienser:

♥ 400 g smør
♥ 8 dl sukker
♥ 8 egg
♥ 8 modne bananer
♥ 2 ts natron
♥ 6 ts bakepulver
♥ 12 dl hvetemel
♥ 4 dl rømme
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 200 g valnøtter

Pynt:
♥ 1 dl store havregryn
♥ 3 ss brunt sukker


Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem (bruk en stor bakebolle så du får plass til hele deigen).

Pisk inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.

Mos bananene (dette går raskt med stavmikser) og bland i.

Sikt mel, bakepulver og natron og rør inn i deigen sammen med rømmen.

Vend til slutt i hakket sjokolade og valnøtter.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Dryss havregryn og deretter brunt sukker over toppen av kaken.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kaken i formen før du deler den opp i firkanter.

 

 

Tips:

♥ Bruk helst godt modne bananer! Det gir definitivt best smak på kaken. 8 bananer tilsvarer ca 700 g bananmos.

♥ Banankakebitene holder seg myke om du pakker dem godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse.

 

 

Mmmmm - saftig banankake som smaker deilig!   Heart

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Bananbiter med sjokolade og valnøtter

Ingredienser

♥ 400 g smør
♥ 8 dl sukker
♥ 8 egg
♥ 8 modne bananer
♥ 2 ts natron
♥ 6 ts bakepulver
♥ 12 dl hvetemel
♥ 4 dl rømme
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 200 g valnøtter

Pynt:
♥ 1 dl store havregryn
♥ 3 ss brunt sukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem (bruk en stor bakebolle så du får plass til hele deigen). Pisk inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.

Mos bananene (dette går raskt med stavmikser) og bland i. Sikt mel, bakepulver og natron og rør inn i deigen sammen med rømmen.

Vend til slutt i hakket sjokolade og valnøtter.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Dryss havregryn og deretter brunt sukker over toppen av kaken.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kaken i formen før du deler den opp i firkanter.

Tips

♥ Bruk helst godt modne bananer! Det gir definitivt best smak på kaken. 8 bananer tilsvarer ca 700 g bananmos.

♥ Banankakebitene holder seg myke om du pakker dem godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse.

31.08.2016
Kakekategori: 

4 kommentarer

Denne vil jeg prøve. Er det seterrømme eller lettrømme?

Hei Sidsel, begge deler går fint! Jeg brukte lettrømme.

Den har akkurat kommet ut av ovnen. Jeg halverte oppskriften, hadde en 20x30cm form. Den måtte stå over én time.

Havregryn til erstatning for nøtter i kaken er et godt alternativ for nøttefri kake.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet