Biscotti di Prato (Cantucci)

Her har du klassiske Biscotti fra provinsen Prato i den vakre, italienske Toscanaregionen. Lokalt kalles kakene ofte for "Cantucci". "Biscotti" betyr "bakt to ganger" på italiensk, og det er nettopp det man gjør for å gi disse nydelige mandelskorpene den rette tørre og fine konsistensen.

Biscotti finnes i mange forskjellige smaksvarianter, men den tradisjonelle toscanske typen lages med grovt hakkede mandler, eventuelt noen pinjenøtter og vanilje.

Hvis du vil nyte Biscotti som en ekte italiener, bør du dyppe dem i sterk kaffe, søt sherry eller aller helst den kjempenydelige italienske dessertvinen Vin Santo (som betyr "hellig vin")

Oppskriften gir 30 stk. Se også lignende oppskrift på Cantucci Mandorle.

Biscotti di Prato (Cantucci)
Ingredienser

250 g hvetemel
200 g sukker
1 ts bakepulver
2 egg
1 eggeplomme
1 vaniljestang (se tips)
150 g mandler (se tips)

Fremgangsmåte

Bland sammen mel, sukker og bakepulver i en bakebolle. Pisk eggene og eggeplommen raskt sammen. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og bland i eggemassen. Ha dette i det tørre og bland deigen sammen. (Deigen kan også blandes raskt sammen ved å ha alle ingrediensene i på en gang i en food processor med hakkekniv.)

Mal 50 g av mandlene og kna inn i deigen. Alternativt kan du kna inn 50 g pinjekjerner (se tips).

Hakk resten av mandlene (dvs 100 g) svært grovt og kna inn i deigen. Det skal bli en litt tørr og smuldrete deig.

Klem deigen sammen og form den til to store lengder på en bakepapirdekket stekeplate. Lengdene kan variere i størrelse, alt etter hvor store du vil ha kakene. Vanlig størrelse er flate ruller som er ca. 3-4 cm i bredden og 1 cm høye. Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter. Ta platen ut av ovnen og senk varmen til 180°C.

Avkjøl lengdene i et par minutter. Skjær lengdene så opp i 1 - 1,5 cm tykke skiver på skrå (bruk en skarp kniv). Skill skivene litt fra hverandre, slik at det er litt luft mellom hver. Sett platen tilbake i ovnen og stek videre i ca. 10 minutter, til kakene er lett gylne og virker tørre.

Avkjøles på rist til kakene er helt kalde.

Tips

♥ Originale "Biscotti di Prato" inneholder av og til pinjekjerner i tillegg til grovt hakkede mandler. Hvis du vil ha det, kan du bytte ut 50 g av mandlene i oppskriften med pinjekjerner i tillegg til å bruke 100 g grovt hakkede mandler. Alternativt maler du 50 g av mandlene og tilsetter 100 g grovt hakkede mandler.

♥ Dersom du tar deg bryet å riste mandlene i noen minutter før du har dem i deigen (i ovnen ca 3-4 minutter ved 200°C), blir mandelsmaken mer fremtredende og kakene enda bedre.

♥ Frø fra vaniljestang kan byttes ut med 1 ts vaniljepasta eller 2 ts vaniljesukker. Det kan også tilsettes revet skall av 1 appelsin eller 1 sitron i deigen.

♥ Biscotti har lang holdbarhet dersom de oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift