Blåbærblinis til matboksen

Blåbærblinis er en del av "Lucky Lukes Lunsj" - oppskriften som har vunnet gull i konkurransen "Skolestartmat" (se hele lunsjen beskrevet nedenfor).

"Blinis" er det russiske navnet på små lapper, og selv om denne oppskriften ikke følger noen original, russisk oppskrift, er Blåbærblinis et søtt og passende navn på disse små, fettfrie blåbærlappene. 😊

Blåbærblinis er raske å lage og kjempegode!

Blåbærblinis til matboksen
Ingredienser

2 egg
3 ss sukker
1 dl Biola blåbær (se tips)
0,5 ts natron
2 dl hvetemel
- -
1,5 dl blåbær

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker. Rør i Biola-melken. Bland så i natron og hvetemel. La røren svelle i 20 min.

Stek små lapper (ca 1 ss deig pr stk) i teflonpanne. Spray pannen eventuelt med litt formfett. Dryss blåbær umiddelbart på lappene, slik at de fester seg i deigen mens lappene steker. Lappene stekes ca 1-2 min på hver side på middels varme.

Tips

Biola blåbær er syrnet lettmelk med blåbærsmak, kun 0,2 % fett (fra Tine).

Blåbærblinis kan gjerne lages på søndag og holder seg saftige helt til fredag om de oppbevares i lufttett beholder i kjøleskapet.

- -

LUCKY LUKES LUNSJ

Polarburger:
1 frørik polarbrød eller grovt hamburgerbrød, fylles med:
3 ss Philadelphia light med urter
1 ss finhakket vårløk/purre
salatblad
1 grov fiskekake
2 agurkskiver
1 cherrytomat

Store frites:
gulrot skåret i staver a la pommes frites

Jordbærshake:
5 jordbær - knuses med stavmikser og blandes med skolemelk

2-3 stk Blåbærblinis til dessert

Kakekategori
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift