Black & White Chocolate Cupcakes

 

Hei kjære dere!

Vi har nå kommet til februar og både morsdag og Valentine's står for tur.

Det er selvfølgelig hverdagene som teller, men merkedager er heller ikke å forakte Smile

Selv har jeg vært i et fantastisk vinterbryllup i helgen. På tross av 22 minusgrader ute, varmet det å se et så glødende lykkelig brudepar og livlige, koselige gjester som fikk taket på Bøndenes Hus til å løfte seg utover kvelden. Brudgommens vakre tale fikk alle damene i salen til å tørke tårer, og som en liten smakebit har jeg nedenfor tatt inn en søt fortelling som også var med i denne talen. 

Men først oppskriften på myke cupcakes med store biter hvit og mørk sjokolade!

 

Ingredienser:

2 egg
2,5 dl melk
2,5 dl sukker
120 g smør
7 dl hvetemel
3 ts bakepulver
100 g mørke chocolate chips eller hakket kokesjokolade
100 g hvite chocolate chips eller hakket hvit sjokolade

Sjokoladekrem:
150 g smør
200 g melis
30 g kakao
1 ts vaniljeessens
1-2 ss lunken melk

Pynt:
hvite sjoladehjerter (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Pisk sammen egg, melk, sukker og smeltet smør med en stålvisp. Sikt mel og bakepulver og bland i til en jevn deig (ikke rør mer enn nødvendig). Vend i hvite og mørke sjokoladebiter.

Ha papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 10-15 min, eller til de er gyldne på toppen (sjekk med kakenål at de er gjennomstekte). Avkjøl helt.

Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med de øvrige ingrediesene til en luftig, klumpfri krem. Smør eller sprøyt sjokoladekremen på de avkjølte muffinsene. Pynt med hvite sjokoladehjerter slik jeg har gjort her, hakket hvit sjokolade eller med annen ønsket kakepynt.

 

Tips:

Sjokoladehjerter lager du ved å smelte sjokolade (dette gjøres raskt i mikro).
Ha sjokoladen i et lite kremmerhus laget av matpapir og klipp et ørlite hull i enden. Sprøyt så hjerter (eller andre mønster) på bakepapir. Sett bakepapiret på et brett inn i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Oppbevares i kjøleskapet helt til du skal bruke dem.

Sjokoladehjertene blir nokså skjøre så vær forsiktig når du tar i dem.

 

♥ ♥ ♥ ♥ 
 

INGEN BETALER FOR KJÆRLIGHET

En bonde hadde noen valper han måtte selge. Han malte et skilt som averterte
4 valper til salgs, og spikret det på enden av gjerdet sitt. 

Mens han spikret opp skiltet kjente han noe som nappet i overallen. Han så ned og inn i øynene på en liten gutt.

"Unnskyld," sa gutten "jeg vil kjøpe en av valpene dine."

"Vel..." sa bonden men han tørket sin svette nakke, "disse valpene har flotte premierte foreldre og koster veldig mange penger."

Gutten så ned et øyeblikk. Så gravde han dypt ned i lomma, og dro opp en håndfull av mynter. "Jeg har 39 cents. Er det nok til å ta en titt?"

"Selvfølgelig" sa bonden, og gikk bortover mens han plystret.

Han ropte, "kom, Dolly!"

Ut av hundehuset kom Dolly løpende med fire hårete nøster hakk i hæl. Den lille gutten presset ansiktet sitt mot nettinggjerdet og gjorde store øyne. Mens valpene nærmet seg gjerde fikk gutten se en bevegelse ved hundehuset som fanget hans interesse. Sakte men sikkert stabbet det fram enda en hårete pelsball, betydelig mindre enn de andre valpene. Den gjorde sitt beste for å holde følge med de andre.

"Den vil jeg ha!" sa gutten mens han pekte ivrig på det lille nøstet. Bonden satte seg på kne ved siden av gutten og sa, "Gutt, du vil ikke ha den valpen. Han vil aldri bli i stand til å løpe og leke slik som de andre valpene."

Den lille gutten gikk et skritt bort fra gjerdet, bøyde seg og begynte og dra opp det ene buksebeinet. Da så bonden at gutten hadde stålskinner på hver side av leggen, som var festet til en spesiallagd sko. Gutten kikket opp på bonden og sa "Du skjønner, jeg løper ikke så bra selv heller, og han der vil trenge en som forstår."

Med tårer i øynene, bøyde bonden seg ned og plukket opp den lille valpen. Forsiktig la han den i armene på den lille gutten.

"Hvor mye koster den?" spurte den lille gutten.

"Ingenting" svarte bonden. "Ingen betaler for kjærlighet."

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Black & White Chocolate Cupcakes
Ingredienser

2 egg
2,5 dl melk
2,5 dl sukker
120 g smør
7 dl hvetemel
3 ts bakepulver
100 g mørke chocolate chips eller hakket kokesjokolade
100 g hvite chocolate chips eller hakket hvit sjokolade

Sjokoladekrem:
150 g smør
200 g melis
30 g kakao
1 ts vaniljeessens
1-2 ss lunken melk

Pynt:
hvite sjoladehjerter (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, melk, sukker og smeltet smør med en stålvisp. Sikt mel og bakepulver og bland i til en jevn deig (ikke rør mer enn nødvendig). Vend i hvite og mørke sjokoladebiter.

Ha papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 10-15 min, eller til de er gyldne på toppen (sjekk med kakenål at de er gjennomstekte). Avkjøl helt.

Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med de øvrige ingrediesene til en luftig, klumpfri krem.

Smør eller sprøyt sjokoladekremen på de avkjølte muffinsene. Pynt med hvite sjokoladehjerter slik jeg har gjort her, hakket hvit sjokolade eller med annen ønsket kakepynt.

Tips

Sjokoladehjerter lager du ved å smelte sjokolade (dette gjøres raskt i mikro).  Ha sjokoladen i et lite kremmerhus laget av matpapir og klipp et ørlite hull i enden. Sprøyt så hjerter (eller andre mønster) på bakepapir. Sett bakepapiret på et brett inn i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Oppbevares i kjøleskapet helt til du skal bruke dem. Sjokoladehjertene blir nokså skjøre så vær forsiktig når du tar i dem.

4 kommentarer

Hvor mange cupcakes blir det av denne oppskriften? Må man ha muffinsbrett, eller kan man ha deigen i papirformer rett på vanlig stekebrett?

Det blir ca 12 stk av denne oppskriften. Du bør absolutt bruke muffinsbrett hvis du vil at muffinsene skal holde fasongen under stekingen.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift