Bløtkake med nøttebunn

Bløtkake med nøttebunn
Ingredienser

Nøttebunn:
3 store egg
1,5 dl sukker
300 g hasselnøtter

Fyll og pynt:
2 dl ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano)
3 dl kremfløte
50 g kokesjokolade
1 kiwi
1 mango
5-6 jordbær
5-6 bjørnebær
litt høvlet kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Mal nøttene og bland dem forsiktig inn i eggedosisen.

Hell deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 200°C i 20-25 min (sjekk med en kakenål når kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Løsne den forsiktig fra formen med en skarp kniv og ta den ut av formen. Fjern bakepapiret og del kaken i to lag (se tips).

Fyll kaken med vaniljekrem og litt frukt/bær.

Pisk kremfløten stiv og bland med revet sjokolade (sjokoladen rives enkelt i mandelkvern).

Legg frukt og bær oppå kaken. Legg sjokoladekremen rundt kanten og ned på sidene slik at hele kaken dekkes. Pynt ved å drysse over litt høvlet sjokolade til slutt.

Tips

Synes du det er vanskelig å dele nøttebunnen i to, hjelper det å legge den i fryseren i en halvtime. Da stivner den til og blir lettere å dele. Alternativt kan du steke kaken dagen i forveien og oppbevare den i plast i kjøleskapet over natten. Det går også an å droppe fyllet i midten av kaken og bare servere kaken dekket med sjokoladekrem.

Utenom bærsesongen kan du lage kaken med hermetisk frukt (for eksempel fruktcocktail) og vinterfrukt, slik som kiwi og bananskiver.

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift