Browniekake med hvit sjokoladekrem og konjakk

07.08.2015


Hei!  Heart

I dag skal du få en virkelig nydelig og mektig konfektkake av meg - det er jo tross alt helg!  Wink

 

 

Denne kaken består av en supergod browniekake med masse mørk sjokolade og valnøtter. På toppen dekkes kaken med en kjempegod, hvit trøffelkrem som inneholder solide mengder hvit sjokolade og som er smaksatt med konjakk.

 

 

Nyyyytes, gjerne med en god kopp kaffe til!

Ja, nå kan helgen bare komme!  Smile

 

 

Ingredienser:

Browniekake:
♥ 125 g smør
♥ 125 g kokesjokolade
♥ 3 store egg
♥ 300 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 0,5 ss bakepulver
♥ 125 g kokesjokolade (grovhakket)
♥ 200 g valnøtter

Hvit sjokoladekrem med konjakk:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 200 g usaltet smør
♥ 2 ss konjakk
♥ 500 g hvit sjokolade

Pynt:
♥ hele valnøttkjerner
♥ sjokoladedekor

 

Fremgangsmåte:

Browniekake

Smelt smøret i en middels stor, tykkbunnet kjele. Ta kjelen av platen og tilsett 125 g oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp (du skal ikke piske eggedosis, bare vispe dette lett sammen).

Tilsett sjokoladesmøret. Bland mel og bakepulver og ha i dette også. Rør sammen til en glatt og klumpfri deig. Vend i 125 g grovhakket kokesjokolade og grovhakkede valnøtter til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min (kaken skal fortsatt virke ustekt i midten). Ta formen ut av ovnen og la kaken bli helt kald i formen (se tips).
 

Hvit sjokoladekrem med konjakk

Til den hvite sjokoladekremen has først kremfløten i en kjele sammen med smør. Varm opp blandingen nesten til kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett hvit sjokolade som er delt opp i biter. La den hvite sjokoladen smelte og rør blandingen jevn. Bland inn konjakk. Avkjøl kremen til den er romtemperert (se tips).

Hell blandingen over kakebunnen i formen. Sett formen tilbake i kjøleskapet til den hvite sjokoladekremen har stivnet (jeg lar formen stå i kjøleskapet til dagen etter).

Når den hvite sjokoladekremen har stivnet, løsnes kaken forsiktig fra formen og flyttes over på et kakefat. Pynt kaken med valnøtter og sjokoladedekor.

 

Og så er det bare å hente frem kakespaden...  Smile

 

Mmmmmm......

 

 

Tips:

♥ Det er riktig at det totalt skal være 250 mørk sjokolade i kaken og 500 g hvit sjokolade i sjokoladekremen. Dette er som sagt en veldig mektig luksuskake, som nytes i små porsjoner.

♥ Det er viktig at kaken blir helt kald i formen. Da stivner den og blir fast i konsistensen. I tillegg til at kaken er avkjølt, er det også viktig at den hvite sjokoladekremen ikke er for varm når du har den over kaken i formen, ellers vil kremen smelte inn i kaken i stedet for å legge seg oppå. Den hvite kremen må imidlertid ikke bli så avkjølt at den stivner i kjelen, så følg med!

♥ La kaken bli værende i kakeformen til den hvite sjokoladekremen har blitt helt festnet, ellers vil den bare renne utover kaken. Jeg pleier som sagt å la kaken stå i kjøleskapet til dagen etter før jeg tar den ut av formen.

♥ Kaken holder seg god i flere dager om den oppbevares i kjøleskapet. Kaken kan også fryses.

♥ Se også Browniekake med hvit mokkakrem, som er en lignende kake, men med litt mindre mektig hvit sjokoladekrem.

 

Dette er en flott og mektig konfektkake! 

 

 

Jeg bare elsker det nye serviset jeg kjøpte meg i sommer: "Finns hage" som er designet av Norges berømte blomsterdekoratør Finn Schjøll! 

Så fargerikt og vakkert!

 

 

Server gjerne varm kaffe sammen med kaken.

 

 

Det er lov å la seg friste, eller hva?  Yum

 

 

Åh - Nydelig! 

 


 Heart  Heart  Heart  Heart 

 

Browniekake med hvit sjokoladekrem og konjakk

Ingredienser

Browniekake:
♥ 125 g smør
♥ 125 g kokesjokolade
♥ 3 store egg
♥ 300 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 0,5 ss bakepulver
♥ 125 g kokesjokolade (grovhakket)
♥ 200 g valnøtter

Hvit sjokoladekrem med konjakk:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 200 g usaltet smør
♥ 2 ss konjakk
♥ 500 g hvit sjokolade

Pynt:
♥ hele valnøttkjerner
♥ sjokoladedekor

Fremgangsmåte

Browniekake
Smelt smøret i en middels stor, tykkbunnet kjele. Ta kjelen av platen og tilsett 125 g oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp (du skal ikke piske eggedosis, bare vispe dette lett sammen).

Tilsett sjokoladesmøret. Bland mel og bakepulver og ha i dette også. Rør sammen til en glatt og klumpfri deig. Vend i 125 g grovhakket kokesjokolade og grovhakkede valnøtter til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min (kaken skal fortsatt virke ustekt i midten). Ta formen ut av ovnen og la kaken bli helt kald i formen (se tips).

Hvit sjokoladekrem med konjakk
Til den hvite sjokoladekremen has først kremfløten i en kjele sammen med smør. Varm opp blandingen nesten til kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett hvit sjokolade som er delt opp i biter. La den hvite sjokoladen smelte og rør blandingen jevn. Bland inn konjakk. Avkjøl kremen til den er romtemperert (se tips).

Hell blandingen over kakebunnen i formen. Sett formen tilbake i kjøleskapet til den hvite sjokoladekremen har stivnet (jeg lar formen stå i kjøleskapet til dagen etter).

Når den hvite sjokoladekremen har stivnet, løsnes kaken forsiktig fra formen og flyttes over på et kakefat. Pynt kaken med valnøtter og sjokoladedekor.

Tips

♥ Det er riktig at det totalt skal være 250 mørk sjokolade i kaken og 500 g hvit sjokolade i sjokoladekremen. Dette er som sagt en veldig mektig luksuskake, som nytes i små porsjoner.

♥ Det er viktig at kaken blir helt kald i formen. Da stivner den og blir fast i konsistensen. I tillegg til at kaken er avkjølt, er det også viktig at den hvite sjokoladekremen ikke er for varm når du har den over kaken i formen, ellers vil kremen smelte inn i kaken i stedet for å legge seg oppå. Den hvite kremen må imidlertid ikke bli så avkjølt at den stivner i kjelen, så følg med!

♥ La kaken bli værende i kakeformen til den hvite sjokoladekremen har blitt helt festnet, ellers vil den bare renne utover kaken. Jeg pleier som sagt å la kaken stå i kjøleskapet til dagen etter før jeg tar den ut av formen.

♥ Kaken holder seg god i flere dager om den oppbevares i kjøleskapet. Kaken kan også fryses.

1 kommentarer

Hei, er det to ulike krem på denne kaken? Ser slik ut på bildet.. en hvit og en gul.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet