Brownies ekspress (uten nøtter)

07.07.2016


Du skal ikkje sova bort sumarnatta...

Du skal ikke bruke de lyse, deilige sommerkveldene på å bake heller. Derfor er det kjekt med kakedeiger som du rører sammen på 2 minutter! Smile

Denne oppskriften på Brownies ekspress har jeg hatt lenge her på bloggen, men da med valnøtter (se her). Oppskriften er veldig mye besøkt og jeg har fått mange tilbakemeldinger på at spesielt barn synes det er morsomt lage denne kaken. Kaken er så enkel å få til at den egner seg supert for de som er helt ferske på kjøkkenet. Og det er skikkelig STAS at det er så lett å få til så megagod sjokoladekake!   Smile chrome

 

 

Nå fikk jeg lyst til å lage Brownies ekspress uten nøtter, og det er datteren min på 12 år som har gjort mesteparten av jobben.

 

Stor suksess!  Smile

 

 

Oppskriften er til liten langpanne.
 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 4 ss kakao
♥ 1,5 dl hvetemel

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret. 

Rør sammen smeltet smør, sukker, vaniljesukker og kakao. Bland deretter i sammenpiskede egg. Rør til slutt i hvetemelet.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 200°C i 12-15 min (kaken skal fortsatt virke myk og fuktig i midten). Avkjøl kaken helt i formen før den hvelves ut og deles i passe store firkanter.

 


Tips:

♥ Browniesene holder seg myke i flere dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse.

 

 

Kos deg!

I morgen kommer det en deilig sommerkake her på bloggen!

 


 Heart  Heart  Yum  Heart  Innocent  Heart  Heart 

 

Brownies ekspress (uten nøtter)

Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 4 ss kakao
♥ 1,5 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt smøret. 

Rør sammen smeltet smør, sukker, vaniljesukker og kakao. Bland deretter i sammenpiskede egg. Rør til slutt i hvetemelet.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 200°C i 12-15 min (kaken skal fortsatt virke myk og fuktig i midten). Avkjøl kaken helt i formen før den hvelves ut og deles i passe store firkanter.

Tips

♥ Browniesene holder seg myke i flere dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse.

07.07.2016
Allergier og preferanser: 

7 kommentarer

Denne kaken er fantastisk! Har prøvd og feilet en million brownie-oppskrifter, men denne blir ALLTID perfekt. Kan si det, for den er blitt laget tre ganger på bare en uke...! Liker den aller best etter en tur i kjøleskapet, da er den deilig og seig. Anbefaler!!

Er det mulig å bytte ut hvetemelet? Skal ha med kake på jobben til uka, og en kollega tåler ikke nøtter,mens en annen tåler ikke hvetemel... Noe tips til noe annet jeg evt kunne laget?

Det finnes noe som heter 'Hvetemelerstatning' og jeg ser at de fleste Meny-butikker har den.
Jeg så at jeg er VELDIG sent ute med svar - var inne på denne siden først nå - men tenkte jeg allikevel skulle svare. Kjekt å vite. Bruker man denne, må man sjekke steketiden ettersom denne kan forandres noe, leste jeg.

Hei.
Jeg har laget denne mange ganger og da alltid glutenfri. Jeg bruker det melet jeg har for hånden.
Du kan kjøpe Toro fin kakemiks i vanlig butikk og den fungerer veldig bra.

Hei.
Går det an å lage denne i en vanlig langpanne? Bør jeg doble oppskriften da?

Mvh Marit.

Jeg har lage denne oppskriften bare to ganger, men jeg ELSKER denne oppskriften!

Sikker på at 15min er riktig? Det blir jo mere fondant med samme tykkelse, vanligvis ligger det jo på 25-30min

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet