Brownies med After Eight-krem

25.08.2011

 

Ren nytelse!

 

Litt fuktige, mørke sjokoladebrownies med hint av kaffe og vanilje smaker fantastisk godt sammen med en lett og luftig After Eight-krem.

Jeg har her brukt en brownieform som gir lekre, firkantende porsjonsstykker, men det går like godt å bruke en vanlig, liten langpanne.

 

Ingredienser:

Mørk sjokoladebrownie:
150 g smør
300 g kokesjokolade
3 store egg
350 g sukker
5 ss kakao
1 ss espressopulver
1 ts vaniljeessens
150 g hvetemel

After Eight-krem:
3 dl kremfløte
200 g After Eight (1 pk)

 

Fremgangsmåte:

Start helst dagen i forveien med å gjøre klar sjokoladefløten til After Eight-kremen:
Kok opp fløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett After Eight-sjokoladen. La sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og avkjøl i kjøleskapet til dagen etter.

Til browniesene smeltes smøret i en mellomstor, tykkbunnet kjele. Tilsett opphakket mørk sjokolade og la sjokoladen smelte i det varme smøret. Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Rør i kakao, espressopulver og vaniljeessens. Bland så i sjokoladesmøret. Vend til slutt inn hvetemelet. Det skal bli en mørk, tykk og litt seig deig.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).

Hvis du bruker en porsjonskake brownieform med mønster i bunnen slik jeg har gjort her, må du spraye formen med formfett i stedet for å bruke bakepapir.

 

Denne stilige formen jeg har brukt ser slik ut:

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 min (pass på å ikke steke kaken for lenge, den skal være bløt i midten).

 

....og slik ser kaken ut ferdig stekt:

 

 

Sett kaken i kjøleskapet så den festner i konsistensen før du løsner kaken fra formen og deler opp i firkanter.

 

Eller hvelver ut av formen hvis du bruker slik form jeg har her - vips har du brownies i lik størrelse og med lekkert mønster! 

 

 Mmmmm... gode også uten krem!!

 

Ta sjokoladefløten ut av kjøleskapet og pisk den opp med elektrisk håndmikser til den blir tykk og fluffy.

Ha kremen i en kakesprøyte og sprøyt lekre topper på hver brownie før servering.

 

Pynt gjerne med litt høvlet sjokolade og sett kakestykkene i fine papirformer for ekstra finish.

 

Luksus:-)



Tips:

Kakeformen som jeg har brukt her kan kjøpes i nettbutikken til Kakehobby (se www.hobbyimport.no og klikk deg frem på Kakehobby og så Kakeformer aluminium).

De lekre, svarte papirformene med gulldekor heter "Miss Autumn" og lages av Siluett of Sweden (fås kjøpt blant annet i nettbutikken www.strosselannat.se).

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Brownies med After Eight-krem

Ingredienser

Mørk sjokoladebrownie:
150 g smør
300 g kokesjokolade
3 store egg
350 g sukker
5 ss kakao
1 ss espressopulver
1 ts vaniljeessens
150 g hvetemel

After Eight-krem:
3 dl kremfløte
200 g After Eight (1 pk)

Fremgangsmåte

Start helst dagen i forveien med å gjøre klar sjokoladefløten til After Eight-kremen:
Kok opp fløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett After Eight-sjokoladen. La sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og avkjøl i kjøleskapet til dagen etter.

Til browniesene smeltes smøret i en mellomstor, tykkbunnet kjele. Tilsett opphakket mørk sjokolade og la sjokoladen smelte i det varme smøret. Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Rør i kakao, espressopulver og vaniljeessens. Bland så i sjokoladesmøret. Vend til slutt inn hvetemelet. Det skal bli en mørk, tykk og litt seig deig.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Hvis du bruker en porsjonskake brownieform med mønster i bunnen slik jeg har gjort her, må du spraye formen med formfett i stedet for å bruke bakepapir.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 min (pass på å ikke steke kaken for lenge, den skal være bløt i midten). Sett kaken i kjøleskapet så den festner i konsistensen før du løsner kaken fra formen og deler opp i firkanter.

Ta sjokoladefløten ut av kjøleskapet og pisk den opp med elektrisk håndmikser til den blir tykk og fluffy. Ha kremen i en kakesprøyte og sprøyt lekre topper på hver brownie før servering. Pynt gjerne med litt høvlet sjokolade og sett kakestykkene i fine papirformer for ekstra finish.

Tips

Browniesene kan godt lages dagen i forveien. Oppbevares innpakket i plast og kjølig over natten. Kaken kan også fryses. Etter at kakestykkene er pyntet med krem, bør de imidlertid serveres samme dag, så kremen er helt fersk.

2 kommentarer

Går det an å bruke vanilje-sukker isteden for essens? :)

Ja det går bra. Blir litt mindre vaniljesmak, men kaken blir god for det:)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet